Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

10 Temmuz 2014 - Bist 100 Teknik Analizi

10 Temmuz 2014 - Bist 100 Teknik Analizi
 

BIST100


Dün güne 79.300 üzerinden yatay başlayan endeks ilk seansı 79.500-79.700 puanları arasında sıkışık geçirdi. Günün ikinci yarısına satış ağırlıklı başlayan endeks 79.000 seviyelerinde gelen tepki alımlarıyla yeniden 79.500 üzerine hareketlendiyse de kapanışı 79.500 seviyesinin hemen altında tamamladı.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Geçen hafta kısa vadeli yükseliş trendinin alt sınırını test etmesinin ardından başlayan alımların etkisinin hala devam ettiği görülen piyasada endeksin yeniden güç kazanmaya başladığı söylenebilir. Her ne kadar dün gün içerisinde birkaç defa 79.500 üzerinde yaşanan sert satışlar endeksin satış eğilimlerine karşı fazla direnç gösteremediğini ortaya koysa da, işlem hacminin kısa vadeli ortalamalarının üzerinde olması 79.000 seviyesinin üzerinde yeniden maliyetlenmenin başladığına işaret etmektedir. Bir önceki analizimde de belirttiğim gibi Bollinger Band’ın yatay seyri endeksin hareketlerinin nispeten sınırlı kalmasına neden olsa da, kısa vadeli hareketli ortalamaların yönünün yukarı doğru olması endekse destek vermektedir.

TEKNİK GÖSTERGELER
Endeksin kısa vadeli teknik göstergelerini incelediğimizde Stokastik, CCI ve William’s R’ın dik bir eğimle yükselişlerine devam ettikleri görülmektedir. Bunun yanında trendin devamı bakımından izlediğimiz Momentum’un referans çizgisi üzerinde yukarı yönlü seyrine devam etmesi olumludur. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD’ın ise tetik çizgisini yukarı kesmesi ve yeniden alım sinyali vermesi endeksin olası düzeltmelere karşı desteklerinin güçlü kalmasına neden olacaktır.

Toparlayacak olursak;
1 - Mevcut görünümde tüm göstergeler tarafından yükseliş yönünde bir destek aldığı görülen endeksin bu hareketini devam edebilmesi işlem hacmindeki artışın sürmesine bağlıdır.
2 - İşlem hacminde yaşanacak zayıflık 80.000 seviyelerinde bir kar realizasyonu olasılığını artıracaktır.
3 – Bir önceki analizimde belirttiğim üzere Bollinger Band’ın yataya doğru döndüğü bu ortamda endeksin kademeli bir şekilde yükselişine devam etmesi ve 80.000 direncini aşması halinde gafikte mavi çizgi ile gösterdiğim 81 bin ve bir önceki zirvesi 82.000 seviyelerini hedefleyeceği söylenebilir.
4 - Yükseliş eğiminin hızlı bir şekilde artmasının bir düzeltmeye zemin hazırlayacağı unutulmamalıdır.
5 – Mevcut görünümde yeni açılacak pozisyonlarda dikkatli olunması, mevcut pozisyonların ise korunması uygun olabilir.
6- Bol şans.

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..