Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü
 

Birleşmiş Milletler erken yaşta evlendirilen kız çocukları,çocuk gelinler,kız çocuklarına yapılan ayrımcılıklar ve zorluklara daha dikkat çekebilmek için 193 ülke ile birlikte bu günü kabul etti.

 Bangladeş en çok çocuk yaşta evlendirilen ülke olarak 1.sırada çocuklarının yüzde kırkaltısı on sekiz yaşın altında evlendirilmektedir.Türkiye'de durum farklı değildir.Kız çocuklarının yüzde on dördü onsekiz yaşın altında evlendirilmektedir ve çocuk yaşta çocuk sahibi olmaktadırlar.

  Dünyada tüm kız çocuklarının yararlanması gereken hakların öğretildiği ve herkesin kendine düşen görevi yapması gerektiği gün olarak gördüğümüz "Dünya kız çocukları gününde herkes kendine düşen görevi bilmelidir ve yapmalıdır.Buna Devlet,medya,sivil toplum örgütleri birlikte hareket ederekse bu gün amacına ulaşır.

   Dünyada 193 ülke bu günü kutlamaktadır.Kız çocuklarımıza birey olmayı öğreten,haklarını öğreten, kız çocuklarımızın erkeklerle eşit olduğunu öğreten ve haklarını savunmayı öğreten günü iyi değerlendirmeliyiz.Aslında 365 gün kız çocuklarımıza bu hak verilmeli ancak,kutlanarak önemli olduklarını ve her kızımızın aynı şansa sahip olmadığını düşünerek hareket etmeliyiz.

  Devlet ve sivil toplum örgütleri bu günde daha çok kız çocuklarımızın dertleri ile ilgilenirler.Ailelere kız çocuklarımızın sosyal topluma daha fazla geçmeleri için fırsat vermeleri sağlanır ve kız çocuklarımıza birey olma haklarının nasılş verileceği öğretilir.

  Kız çocuklarımıza kadın olduklarında hakları ve eksikleri öğretilir. 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..