Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

11 Eylül'e rağmen en hızlı büyüyen din İslâm

11 Eylül'e rağmen en hızlı büyüyen din İslâm
 

http://www.cozumturkislambirligi.com/


Şimdi sizlere aktacağım haber herzaman paylaştığım İslam ahlakı'nın dünyada hızla yayıldığını gösteren haberlerden bir tanesi.Geçtiğimiz yüzyıl savaşların insanları mahfettiği, mutsuzlaştırdığı, bencilliğin, acımasızlığın olduğu tarihte kara bir sayfa olarak anımsanacak.Ancak içinde bulunduğumuz dönem herzaman söylüyorum barış, kardeşlik, bolluk, bereket, demokrasi yüzyılı olacak.Türkiye'nin son birkaç sene öncesine kadar pasif olduğu ancak şu anda izlediği aktif, birleştirici, yön veren yeni politikası dikkatli bakanların dikkatini çekmiştir. Bölünmüş olan Arap dünyası Türkiye'nin önderliğini istiyor, Avrupa'ya bakarsanız önemli stratejistler Türkiye'nin yükselen gücünün farkındalar ve her fırsatta yeni Osmanlı yolunda olduğumuzu dile getiriyorlar.Daha önce sylediğim gibi Türk İslam birliği'nin lideri olacak olan Türkiye Hz.Mehdi önderliğin'de dünyaya özlenen huzur dönemini getirecek ve altınçağı yaşatacak.

İslam'ın hızla yayılıyor olması Allah'ın müslümanlara vaadi'nin gerçekleştiği'nin göstergesidir.

“Allah içinizden iman edenlere ve salih amelde bulunanlara vaadetmiştir: “Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl ‘güç ve iktidar sahibi’ kıldıysa, onları da yeryüzünde ‘güç ve iktidar sahibi’ kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca bana ibadet ederler ve bana hiç bir şeyi ortak koşmazlar. ….”
(Nur Suresi, 55)

02 Mayıs 2010 / 20:00

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Gallup'un Pakistan temsilcisi Prof. Dr. İcaz Şefi Gilani, yüzde 40'ı 65 yaşının üzerinde olan batı dünyasında yaşlanma korkusunun yanı sıra sosyoekonomik statüyü kaybetme sancısının yaşandığını belirtti.

Pakistan'ın tanınmış bilim adamlarından, uluslararası ilişkiler profesörü Gilani, dünyanın hakimiyetini elinde bulunduran Avrupa ve Amerika ekseninin son 30 yılda sosyal ve ekonomik güç kaybı yaşadığını belirterek, yüzde 40'ı 65 yaşın üzerinde, yüzde 2'si 0-14 yaş aralığında olan batı dünyasının karşısına, nüfustan gelen gücünü üretime dönüştürebilen ve eğitim düzeyi artan doğu dünyasının alternatif olarak çıkmaya başladığını ifade etti.

Gilani, ayrıca şunları söyledi: "Dünya nüfusunun yüzde 25'ine sahip batılı ülkeler 1980'li yıllarda dünyanın toplam gelirinin yüzde 73'ünü kazanırken, bugün yüzde 60'ını kazanabiliyor. Dünya nüfusunun yüzde 62'sine sahip Asya 1980'li yıllarda dünyanın toplam gelirinin yüzde 23'ünü kazanırken, bugün yüzde 39'unu kazanıyor.

" Gilani ayrıca, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının İslam dininin imajından çok ABD'ye zarar verdiğini kaydederek, 11 Eylülün oluşturduğu olumsuz atmosfere rağmen İslamiyet'in en hızlı büyüyen din olduğunu söyledi.

İslâmiyet hızla yayılıyor

Gilani, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunun 1.5 milyarını oluşturan Müslümanların çoğunlukta yaşadığı 57 ülke olduğunu, toplam Müslüman nüfusun üçte ikisinin bu 57 ülkede yaşadığını, geriye kalan üçte bir kısmının ise 120 ülkede yaşadığını belirtti.

Müslümanların bir arada yaşamaya diğer dinlere inanan insanlardan daha uygun olduğunu ifade eden Gilani, şunları kaydetti:

"Araştırmalarımız gösteriyor ki, Müslümanlığın dışındaki dinlerin mensupları sosyal hayatta kendilerini tanıtırken dini inançlarını ön plana çıkaran ifadeler kullanmaktan kaçınırken, farklı millet, ırk ve mezhepten oluşan İslam dininin mensupları kendilerini ilk önce Müslüman olarak tanıtır. Batılıların çoğulculuk noktasındaki olumsuz iddialarının aksine İslam dini, en başından beri sosyal hayatı ve katılımcılığı teşvik etmiştir, ama bu yönü nedense batılılar tarafından hep göz ardı edilmiştir.

'' Gilani, dünya nüfusunun yüzde 30'unun Hristiyanlık, yüzde 20-23'ünün İslamiyet, yüzde 15'inin Hinduizm dinine inandığını, yüzde 15-20'sinin ise ateist olduğunu belirtti.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da uluslararası ilişkiler ve sosyoloji dersleri veren Prof. Gilani, 30 yıldır Gallup-Gilani Sosyal Araştırma Merkezinin başkanlığını yapıyor.


Milli Gazete

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..