Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

12 – 18 Şubat Haftası Gökyüzü Ne diyor

12 – 18 Şubat Haftası Gökyüzü Ne diyor
 

Güneş Tutulmasını da yaşayacak olduğumuz yeni bir haftaya başlamaktayız. İçinde bulunacağımız hafta Güneş’in etkili açıları hedef ve amaç duygularımız üzerinde belirleyici rol taşıyor olacak. Güçlü değişim ve geleceğe yönelik istekler ile hareket etme arzusu duyuyor olabileceğiz. Mars’ın açıları ise ne istediğini iyi biliyor olmanın gerekliliğine işaret etmekte. Hafta sonuna doğru aldatıcı, kafa karıştırıcı olabilecek enerjilere karşı dikkatli olmakta fayda var. Gerçeklerden kopmadan kararlar veriyor olmaya özellikle dikkat edebiliyor olmak önemli görülmekte.

Merkür, Jüpiter karesi
14 Şubat Çarşamba günü kesin derecesine varan açı, hafta başından bu yana aktifliğini sürdürmekte. İki gezegen arasında oluşan açı iletişimsel faaliyetler, zihinsel faaliyetler üzerine vurgu getirmekte. Kendinden emin olmanın verdiği güven duygusu ile konuşmalarımızda, yazışmalarımızda ipin ucunu kaçıracak olabilir, gereksiz ve fazla abartılı laflar söyleme, sözler verme durumları ile karşı karşıya kalacak olabiliriz. Kendi bildiğinde ısrar etmekten, fikirsel tartışmalara girmekten uzak kalmakta fayda olduğunu bildiğimiz bir gün olarak değerlendirmekte fayda var.

Güneş, Uranüs sekstil açı, 14 Şubat Çarşamba
Hedef ve amaçlarımızda geleceğe yönelmiş olmanın ve kendimizi, isteklerimizi, olmak istediğimizi açıkça ortaya koyabiliyor olmanın destekleyici, hızlandırıcı, fırsat sağlayıcı etkileri ile karşılaşabilecek olacağımız Çarşamba günü Güneş, Uranüs sekstili kesinleşen derecesine ulaşıyor. Hafta başından bu yana etkili olan açı, gökyüzünde varolan Merkür, Jüpiter karesi ile birlikte, yeni ve geleceğe yönelmiş fikirlerimizi gündeme taşıyabilecek olabileceğimizin işaretçisi. Kararlarımızı verirken gerçekçi, iyi planlanmış, yerine getirilebilir olması şartını aramak ile değerlendirmek faydalı olacaktır.

Güneş, Juno kavuşum 14 Şubat Çarşamba günü
İlişkiler, evlilik, ortaklıklar, anlaşmalar teması taşıyan görünüm, yeni başlayan ilişkilere, ilişkilerin resmi boyut kazanabilecek yöne doğru değişim gösterebiliyor olmasına yönelen isteklere işaret etmekte.

Güneş Tutulması, Kova Burcunda
16 Şubat Cuma gününe geçiş yaptığımız ilk saatlerde Kova burcunun 27. derecesi içinde gerçekleşecek olan bir Güneş Tutulması yaşıyor olacağız. Tutulmanın etkileri şimdiden gökyüzünde aktif. Güneş ve Ay tutulmaları astronomik olarak belli birkaç seri dizilimi göstererek oluşmakta olurlar. Her Tutulma kendi içinde bir dizilim çizerek gerçekleşmektedir. Ve aynı tutulma 18 yıl 10 gün ara ile kendini tekrar eder. 16 Şubat günü oluşacak olan tutulma bundan 18 yıl 10 gün önce 5 Şubat 2000 günü oluşan tutulmanın etkileri ile benzer nitelikler taşımakta olacak. Güneş Tutulmalarının etki süresinin en az 1 yıl olduğunu bilerek 2000 – 2001 yılları arasında yaşanmış olduğumuz gelişmeleri hatırlamak şimdi, bize içinde bulunduğumuz zaman diliminde yaşayabilecek olduğumuz gelişmelerin teması ve niteliği hakkında bilgi verici olacaktır.

Türkiye saati ile 15 Şubat Perşembe gecesi 21.55’de başlayacak olan tutulma 23.52 de en güçlü noktasına ulaşacak ve 16 Şubat günü 01:47 de son bulacak. Ülkemizden izlenemeyecek olan tutulma, Antartika, Güney Amerika ve Falkland Adalarından izlenebilir olacak.

Gökyüzünde oluşan Güneş ve Ay tutulmaları, natal haritalar üzerinde tutulma derecesi ile +/-5 derecelik yakınlıkta majör açı yapan noktalar yada gezegenlerin ifade ettikleri konulara dair, harekete geçirici, aktifleştirici, olaylar üzerinde zaman belirleyici olan bir belirteç olarak çalışırlar. Natal haritanızda gezegenlerinizin derecelerini biliyorsanız bu şekilde düşünebilirsiniz.

Kova burcunda tutulmayı, bağımsızlık, bireycilik, özgürlük ifadeleri oluşturmakta. Geleceğe doğru yönelmiş olan istekleri ön plana çıkarabilecek olan Güneş Tutulması, bu türden ifadeleri taşıyan, yeni hedefler, istekler, başlangıçlar ve amaçların oluşturduğu güçlü dürtüleri taşımakta.

Tutulma kişisel olarak bireylilik halini kazanabilmekle birlikte, özgür ve bağımsız davranış ve düşünceleri kendinde geliştirebilmeyi öğrenmek gerekliliğine işaret etmekte. Sosyal iletişime, grupsal ve toplumsal amaçlara vurgu getiren tutulma, bu alanlarda oluşabilecek değişim, yenilik, yenilikçilik ve gelişim açısından da önemli etkiler barındırmakta. Tutulmalar ile açığa çıkabilecek olan olayların alt metnini okuyabiliyor olmak ile önemli farkındalıklar yaratma gücü barındırmış olan zamanlara işaret ediyor olduklarını görebiliriz. Kova burcunda tutulmanın işaret ettiği farkındalık, bireysel özgürlük ve özgünlüğün sağlanabildiği ve korunabildiği fakat aynı değerde diğer kişi(ler)’ e dair bilinç ve farkındalığının da oluşmasına yönelik gelişmişliğin sağlanabilir olması yönünde.

Bireycilik ve toplumsal sorumluluk bilincini temsil eden bu burçta oluşan tutulma, haklar, eşitlik, özgürlük, bağımsızlık teması taşıyan sosyal oluşumlara, yeni girişim ve gelişmelere yönelik yeni bir başlangıç ivmesi taşımakta. Tutulma derecesi ile kavuşum yapmakta olan Merkür, Juno ile kavuşumuyla birlikte tutulmanın etkili gezegeni. Sosyal platformlar, ortak amaçlı gruplar, geleceğe, hedeflere yönelik oluşturulacak yeni kurum ve kuruluşlara vurgu getiren tutulma, özgür ve yenilikçi fikirlerin açığa çıkacağı, kuvvet kazanabilecek olacağını göstermekte. Evlilik, ilişkiler, ortaklıklar ile ilgili gelişmelere işaret edebilen tutulma bu alanda oluşabilecek değişimlerin yeni başlangıçlar, gelece yönelmiş adımlar taşıyor olabileceği kadar bazı bitişlere, sonlanmalara, ayrılıklara da işaret edebilecek görünüm sergilemekte.

Ülkemiz natal haritası üzerinden baktığımızda Kova burcunda gerçekleşmekte olan tutulma natal haritanın 9. evi içerisine düşmekte. Buna göre, uluslararası ilişkiler, yüksek eğitim kurumları, üniversiteler, hukuksal kurumlar, mahkemeler, davalar, haber ve yayıncılık kurumları, şirketleri, göç ve göçmenlik ile ilgili meseleler, dini ve inançsal yapıda kurumlar üzerinde tutulmanın yaratabilecek olduğu önemli bir etki mekanizmasından söz edebiliriz. Tutulma derecesinin natal 6. Ve 10. Ev yöneticisi Jüpiter ile yapmakta olduğu kare açı, gerek ülke yönetimi, yöneticileri, ülke güvenliğini etkileyecek zorlu bir zaman dilimine işaret etmekte. Askeri ve güvenlik güçlerine dair bir hayli aktif bir süreç içinde olunduğunu gösteren harita, diğer dost yada düşman ülkeler ile olan ilişkilerimizin ön plana çıkacağı ve karşılıklı ilişkilerimizde bazı zorlanmalar, mecburiyetler içinde olunabilecek bir sürece girdiğimize işaret etmekte.

Merkür, Juno kavuşum, 16 Şubat Cuma günü
Anlaşmalar sağlamak, ortak bir zeminde buluşabilmek adına istekli olmak, evlilik, nişan gibi yeni alınmış kararları açıklamak ya da üzerine düşünmek, plan yapmak açısından artan enerjileri ifade eden görünüm, aynı gün gerçekleşmiş olan tutulma derecesi üzerinde oluşan ilk aktif açı olma özelliği taşımakta.

Mars, Neptün kare açı, 17 Şubat Cumartesi
Hafta başından bu yana etkili olacak olan açı, özellikle hafta sonuna doğru etkisini kuvvetli bir şekilde hissettirecek olabilir. Yanılgılı hareketlere düşmemeye, aldatıcı ya da gerçek olamayacak olan istekler adına harekete geçiyor olmamaya karşı dikkatli ve kontrollü davranmak faydalı olacaktır. Eğer bir şeylerin mücadelesini veriyor, bir şeyler için kendimizi savaşıyor halde bulacak olursak gerçekten neyin savaşını verdiğimizden ve verdiğimiz mücadelenin taşıdığı doğruluk, oluşturabilirlik ve gerçekleştirebilirlik taşıyor olduğundan emin olmamız gerektiğini unutmamak faydalı olacaktır. Hafta sonu boyunca gerçeklik algımızı kaybetmemeye özen göstermek önemli görülmekte.

Güneş, Merkür kavuşum, 17 Şubat Cumartesi
Güneş ve Merkür Kova burcunun 28. derecesinde kavuşum yapıyorlar. Bu kavuşumdan hemen sonra Merkür, Balık burcu ilerleyişine başlıyor. Merkür’ün Güneş ile kavuşumu, kişisel olarak kendini ifade etmeye, düşünceleri paylaşmaya, açıklamaya yönelik oluşan akış ve isteklerin arttığı bir hafta sonu içinde olacağımıza işaret etmekte. Fikirlerimizi ortaya koymak isteyebilir, gelecek planlarımız, hedeflerimiz, amaçlarımız üzerine düşünebilir, yeni planlara açık olabiliriz.

Merkür Balık Burcunda, 18 Şubat Pazar (08:27)
Merkür, 18 Şubat Pazar günü Balık burcu ilerleyişine başlamakta. Akılsal, zihinsel çalışma fonksiyonlarını ifade eden gezegen olarak Merkür, Balık burcu ilerleyişi süresince, zihin ve akılsal fonksiyonların üzerinde duyguların, hislerin ve sezgilerin artan etki mekanizmasını ortaya koyuyor olacak. Rasyonel düşünme biçimine saklı kalmakta zorlanma getirecek olan geçiş, mantıksal düşünce ve rasyonel kararlar yerini hislere ve sezgilere bıraktığı bir süreci ifade etmekte. Merkür’ün bu burç geçişinde taşıdığı duygusal yoğunluk hayal gücünü canlandıran, ilhamsal yaratıcılığı arttıran etkileri ile birlikte sanatsal yaratıcılığı arttırmakta. 6 Mart Salı günü Koç burcuna geçene değin Merkür bu burçta ilerleyişini sürdürecek.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..