Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

Kova Burcunda Güneş Tutulması

Kova Burcunda Güneş Tutulması
 

16 Şubat 00:05’te 27 derece Kova burcunda Parçalı bir Güneş tutulması meydana gelecek. Ay'ın Güneş'in önüne geçmesi ile Güneş Tutulması meydana gelir. Ay'ın Güneş'i tamamen kapatamaması durumuna ise Parçalı Güneş Tutulması denir. Bu tutulma Güney Amerika, Antarktika, Atlantik ve Pasifik Okyanusunun bazı bölgelerinden izlenebilecek. Aynı tutulma yine 16 Şubat 1999 yılında gerçekleşmişti ama o zamanki tam Güneş tutulmasıydı ve  bugünkü gibi Güney Ay Düğümü tarafında meydana gelmişti. Yani bir bırakma ve salıverme enerjisi hakim bu tutulmada da. 19 sene önce hayatımızda olan olayların bir benzerini yaşayabiliriz. O zaman başladığımız ve bugüne kadar süregelen şeylerin artık bitme zamanı gelmiş durumda. Örneğin, o zaman yeni bir işe başlamış olabilirsiniz ama şimdi o işi ardınızda bırakıp farklı bir alanda çalışmaya başlıyor olabilirsiniz. Sonuç olarak, hayatımızda bir dönem kapanmakta.

Tutulma Kova burcunda olduğundan dolayı yüksek teknoloji, keşifler, elektrik, havacılık, uzay ile alakalı konular, arkadaş grupları, dernekler, toplumsal başkaldırılara vurgu yapıyor. Tutulma Merkür ve Uranüs ile etkileşimde olacak. Dolayısıyla, dünyasal bakımdan ulaşım, haberleşme, eğitim, ticaret, yazarlar, medya, yayın ve yayın kuruluşları, politikada yapılan yazılı anlaşmalar, söylentiler, spekülasyon temaları çevresinde olaylar yoğunlaşabilir, hız kazanabilir. Bundan başka, teknolojik konularda bir takım keşifler görülebilir. Zaten Elon Musk’ın Mars’a yollamaya çalıştığı otomobili dünyada yaklaşık 1 hafta önce olay oldu. Merkür(ulaşım), Kova(uzay, keşif). Bazı ülkelerde yönetime karşı başkaldırılar da meydana gelebilir. Tutulma haritasında Güneş-Jüpiter arasında kare açı bulunmakta. Hal böyleyken, ticari konularda sıkıntılara ve olumsuzluklara neden olabilir bu tutulma aynı zamanda. Kimi iş yerleri ve şirketler iflas edebilir. Hukuki konularda istenilen sonuçlara elde edilemeyebilir. Din ve inanç temalarında fanatizm artabilir. Seyahatlerde sorunlar da meydana gelebilir. Dün Rusya’da bir charter uçağı düştü ve 71 kişi hayatını kaybetti. Uranüs(havacılık, uçaklar), Jüpiter(yolculuk), Merkür(ulaşım). Bu bağlamda, uçak kazaları daha çok meydana gelebilir. Tutulmalarda bilindiği üzere özellikle tutulmanın etki altında olduğu bölgelerde doğal afetler görülmektedir.

İdeallerimiz ve amaçlarımız ile ilgili yeni kararlar alabilir ve adımlar atabiliriz. Kova burcu yenilikçi ve ilerici bir burçtur ve 27 derecede gerçekleştiğinden dolayı hayatımızda bazı şeyleri, kişileri ve durumları arkamızda bırakmamız ve ileri doğru adım atmamız gerekebilir. Mars da Yay burcunda bulunuyor, aksiyon almamız daha kolay olabilir.  Öte yandan, parasal konularda sıkıntılı bir süreçte olabiliriz, masraflarımızda da artışlar yaşayabiliriz.

Tutulma Juno astreoidi ile etkileşim içinde. Dolayısıyla, evlilik ve ikili ilişkiler temalarında gelişmeler oluşabilir. Kimi evlilikler bitebilir, kimileri de ilişkilerini bir adım öteye taşımaya karar verebilir. Zaten tutulma Sevgililer Günü’ne de denk geliyor, o gün çokça evlilik teklifi gündeme gelecektir.

Sağlık bakımından ise, baldırlar ve bileklerde bir takım rahatsızlıklar oluşabilir. Bundan başka, dolaşım sorunları ve kan zehirlenmeleri görülebilir. Tutulma haritasında Hastalık noktasında Terazi burcu bulunmakta. Dolayısıyla, bel, böbrek ve üreme organlarını etkileyen hastalıklarda da artışlar yaşanabilir.

Bu tutulma Türkiye’nin 9. evinde gerçekleşecek. Dolayısıyla, din adamları ve dini konular, yüksek öğretim, üniversiteler, büyükelçiler, dış işleri ve hukuksal konular ön plana çıkabilir. Bunun yanı sıra, hava yolları ve taşımacılığı, uçuş görevlileri, deniz yolları ve taşımacılığı ve görevli personeller ile alakalı durumlar da söz konusu olabilir.

Kova burcundaki Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkilerine gelirsek;

Astrologlar doğum haritasını çıkarırken yükselen burcu (ascendant) referans noktası olarak alırlar ve günlük, aylık, yıllık yorumlarını bu yükselen burç üzerinden yaparlar. Bu nedenle, yapılan yorumları yükselen burcunuz üzerinden takip ederseniz daha doğru sonuçlara ulaşırsınız. Öte yandan, bildiğiniz gibi en önemlisi ise sadece size ait olan biricik doğum haritanızdır. Burada yaptığım yorumların çok genel yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Sadece genel bir fikir edinmenize yardımcı olur. 

Yükselen Koç:Bu tutulmayla birlikte sosyal çevrenizde bir takım değişiklikler yaşayabilirsiniz, yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Bazı arkadaşlıklarınız da bitebilir. Kişisel hedeflerinizi destekleyen ilişkiler kurabilirsiniz. Amaçlarınız ve idealleriniz bağlamında ileri doğru sıçramalar yaşayabilirsiniz ve aksiyon almanız daha kolay olabilir. Bunu yapmak için gereken cesareti bulabilirsiniz.

Yükselen Boğa: Bu tutulma iş ve kariyer konusunu ön plana çıkarmakta. Gelecek hedefleriniz bağlamında değişimlerden geçebilirsiniz. Kimi yükselen Boğalar işinden ayrılabilir ve kendileri için daha hayırlı bir işe yönelebilirler, kimileri ise terfi alabilir. Kendinizi toplumda daha iyi ifade edebilirsiniz. Otorite figürleriyle olan iletişimleriniz ile alakalı bir takım konular da gündeminizde olabilir. Bundan başka, anneniz ya da babanıza ilişkin bir durum da söz konusu olabilir.

Yükselen İkizler: Bu tutulma sizi ya içsel ya da dışsal yolculuklar yapmaya itebilir. Hayata daha geniş bir perspektiften bakmaya başlayabilirsiniz, inançlarınızda ve felsefenizde bir takım değişiklikler oluşabilir. Kişisel ve ruhsal gelişim konusunda daha çok faaliyetler içine girebilirsiniz. Hukuksal konularınız varsa bunlarla alakalı konular da gündeminizde olabilir. Eğitim ve seyahat konuları da daha fazla ön plana çıkabilir hayatınızda.

Yükselen Yengeç: Alacak-borç konuları, başkasıyla birlikte kullandığınız kaynaklarınız, miras, vergi, kredi, sigorta ile ilgili temalar gündeminizde olabilir. Ekstra harcamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ruhsal anlamda bir takım dönüşümler ve değişimlerden de geçebilirsiniz. Annenizin sağlığını ilgilendiren durumlar da meydana gelebilir.

Yükselen Aslan:  İkili ilişkiler, evlilik, ortaklık temaları gündeminizde olabilir. İkili ilişkilerinize ilişkin bir takım problemler ve pürüzler meydana gelebilir ve bu konu zihniniz oldukça meşgul edebilir. Aksayan ilişkilerinizi bitirme kararı alabilirsiniz ya da bir karar verme konusunda zorlanabilirsiniz. İkili ilişki babında sorun yaşadığınız kişiyle konuşup yüzleşmeniz gerekebilir. Kimi yükselen Aslanlar boşanabilir, kimi yükselen Aslanlar ise evlilik kararı alabilir.

Yükselen Başak:  Gündelik iş yaşamınız, iş ortamınızı bağlayan konularda bir takım değişikliklerden geçebilirsiniz. Hayatınızın düzeni ve ritminde farklılıklar da oluşabilir. İş hayatınızda daha verimli olabilecek koşullar yaratma yoluna gidebilirsiniz. Sağlık ve diyet konuları da ön plana çıkabilir hayatınızda. Daha sağlıklı yiyeceklere ve spora yönelme kararı alabilirsiniz, sağlık kontrolünden geçmek de iyi bir fikir olabilir. Bundan başka, yeni bir evcil hayvan da evlat evlat edinebilirsiniz.

Yükselen Terazi: Aşk ve romantizm konuları ön plana çıkabilir. Kimi yükselen Teraziler yeni bir flörte başlayabilir, hayatına yen bir aşk girebilir. Kimi yükselen Teraziler çocuk sahibi olabilir ya da buna karar verebilir. Bundan başka, yaratıcılığınızı daha rahat kullanabilirsiniz. İçinizdeki çocukla daha çok irtibatta olabilir ve iyimser duygular içinde olabilirsiniz. Yeni bir hobiye başlamak da iyi bir fikir olabilir.

Yükselen Akrep:  Bu tutulmayla birlikte hayatınızda bir şeylerin sonu ve başlangıcı söz konusu olabilir. Ev, yuva ve aile konuları gündeminizde de olabilir. Yeni bir ev satın alabilir ya da satabilirsiniz. Evinizde tadilatlar yapmaya karar verebilirsiniz ya da yer değişikliğine gidebilirsiniz. Aşırı harcama yapıp müsrifleşme durumları da oluşabilir. Bundan başka, iç benliğiniz ile ilgili manevi çalışmalara yönelebilirsiniz.

Yükselen Yay: İletişimlerinizde daha fazla yoğunlaşmalar yaşayabilirsiniz. Bazı konularda aksiyon almak için fırsatlar karşınıza çıkabilir. Eğitim ve seyahat konuları da ön planda olabilir. Yakın çevreniz, akrabalarınız, kardeşleriniz ve komşularınızla olan iletişimlerde var olan problemlerinizi çözebilirsiniz ya da problem oluşabilir aranızda. Masraflarınız da artışlar da söz konusu olabilir.

Yükselen Oğlak:  Para ve finans konularında bir takım yapılanmalara gitmek zorunda kalabilirsiniz. Bütçenizi düzenleyip gereksiz masrafları kısmanız gerekebilir. Öte yandan, ekonomik durumunuzda sıkışıklıklar da yaşayabilirsiniz, bu yüzden refah düzeyiniz biraz aşağı doğru çekilebilir.  İçsel ve dışsal kaynaklarınızı verimli kullanmanız size rahatlama getirecektir. Ayrıca, yeni kazanç yolları yaratmak zorunda da kalabilirsiniz.

Yükselen Kova:  Tutulmadan en fazla etkilenecek olansınız. Hayatınızda yepyeni başlangıçlar gündeme gelecektir. Dünyaya olan yaklaşımınızda değişimlerden geçebilirsiniz. Kendinizin farklı yönlerini keşfedebilirsiniz ve amaçlarınız peşinden gitme cesaretini gösterebilirsiniz. Bazı konularda kesin kararlar alabilirsiniz, bazı durumlar da netlik kazanabilir. Kişisel görünümünüzde değişiklikler de yapabilirsiniz. Sağlığınıza daha çok dikkat edebilir ve bununla ilgili aksiyon alabilirsiniz.

Yükselen Balık:  Ruhsal ve manevi konularda değişimler söz konusu olabilir. Kapalı yerler ile alakalı durumlar da oluşabilir. Bazı sıkıntılarınızı aşabilirsiniz. Kimi yükselen Balıklar içe dönüp daha izole durumlarla karşı karşıya kalabilir, hayatın sıkıntıları karşısında gerçeklerden kaçma dürtüsü yaşayabilir. Kimi yükselen Balıklar ise, ruhsal ve içsel çalışmalar yaparak problemlerini çözme yoluna gidebilir ve zararlı alışkanlıklarında da kurtulabilir.

Sevgi ve umutla,

Burçin B. Tezay

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..