- Kategori
- Kültür - Sanat
12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başladı..

Festival renkli başladı…
Büyükçekmece Belediyesi’nin Türk Folklor Kurumu’nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
12. kez düzenlenen festival dolayısıyla ülkemize gelen Bosna Hersek, Bulgaristan, İspanya, İbiza, KKTC, Kore, Letonya, Macaristan, Meksika, Moldovya, Portekiz, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Yunanistan, Mısır, Slovenya, Abazia, Romanya, Mekadonya, Endonezya, Yemen, Kosova, Güney Kore, Hollanda, Almanya, Usa, Japonya, Tayvan, Meksika, İtalya, Rusya ve Türkiye ekipleri yerel giysiler ve ülkelerinin bayrakları ile Odakule’den Taksim Meydanına kadar yürüdüler. Folklorculer yürüyüş esnasında yerel enstrümanları şarkılar söyleyip dans gösterilerinde de bulundular.
Amacımız her birini fahri elçi haline getirmek…
Festivali düzenlemedeki amaçlarından bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece’de ağırladıklarını, konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği karşısında ülkelerine memnun döndüklerini söyledi.
Başkan Akgün; Bu insanların memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımı adına her birinin fahri birer Türk elçisi haline gelmesi olacaktır” dedi.
Büyükçekmece Festivali’nin dünya çapında ilk üçte yarıştığını ifade eden Türk Folklor Kurumu Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki’den sonra söz alan Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu da Büyükçekmece festivalinin yurtdışında çok tanınan bir festival olduğunu ve amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Her zaman söylüyorum; ''Büyükçekmece'de yaşamak bir ayrıcalıktır.''
''Melekler Yüreğinden Öpsün KOCAMANÇEKMECE'M''
Sabiha Rana