Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

12 Altın Adam Finalde

12 Altın Adam Finalde
 

Bu maç için neler söylenebilir ki? Hop oturduk, hop kalktık! 70 Milyon tek yürek olup maçı yüreğimiz ağzımızda izledik! Sonuçta 12 Altın adam devleşerek Türkiye'yi finale taşıdı, 12 Altın Adamı büyük bir coskuyla yürekten kutluyoruz.

Milli takımımız başlangıçta maça tutuk başladı ve maç boyunca bu sıkıntı devam etti. Sürekli olarak Sırbistan'ın ensesinde maçı devam ettirmelerine rağmen maç boyunda sürekli olarak geride kaldı. Ancak son saniyelerdeki Kerem Tunçeri'nin sayısıyla Milli Takım öne geçmeyi başardı. Son yarım saniyede Sırbistan'ın yaptığı hücumu Semih Erden'in bloklaması ile Milli Takımımız maçı kazandı.

Maçın skorlarına baktığımızda çeyrekler itibariyle Sırbistan 20-22-21-19 ile toplamda 82 sayı yaparken Türkiye ise 17-18-25-23 ile 83 sayı yapmayı başardı. İlk yarıdaki çeyreklerle önde olan Sırbistan ikinci yarıya 42-35 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte Türk Milli Takımı aradaki yedi sayıyı üçe indirerek 63-60 lık bir sayıyla son çeyreğe girdiler. Son çeyrekte ise Sırbistan'a attıkları fark dört sayı olunca maçı bir sayı ile takımımız kazanmayı başardı.

Son saniyelerdeki heyecenı izlemeye kalpler dayanmadı. Tek yürek olan Millilerimiz son saliseye kadar maçı bırakmadılar ve Sırbistan'ı tek sayı farkla yenerek finale adlarını yazdırdılar.

Açıkçası takımımız son derece maça tutuk başladı ve maç boyunca bu tutukluluk devam etti. Sırbistan karşısında Turnuvadaki en kötü maçını oynadı. Sırbistan attığı 29 üçlüğün 12'sini potaya sayı olarak kaydetti ve 82 sayının 36'sı üçlüklerle geldi. Yani attıkları üçlüklerin yarısını potaya atarken toplam sayılarının % 44'ünü kaydetmiş oldular. 28 sayı ikilik sayılardan gelirken 18 sayı da ceza atılarıyla kazanıldı.

Türk Milli takımı ise 20 sayı ceza atışlarından, 36 sayı ikilik atışlardan ve 27 sayı da üçlüklerden kaydetti. Ceza atışlarındaki 20/33 ile % 61, ikilik atışlarda 18/34 ile % 53, üçlük atışlarda da 9/23 ile % 40'lık bir başarı ile oynadılar.

Milli takımımızın başarısındaki en önemli etken maçı bırakmamaları, oynadıkları akılcı oyunla rakibe ceza aldırmaları, gerektiğinde saha savunasını, gerektiğinde de adam adama mücadele konusunda başarılı bir oyun sergilemeleridir.

Bu maç için yapılabilecek her türlü teknik yorum yaşadğımız heyecan karışısında çok cılız kalacaktır. Bu nedenle teknik analizi daha fazla uzatmanın çok fazla anlamlı olmadığını düşünüyorum!!!

Bu aşamada sadece şunu söylemek istiyorum; Bogdan Tanyeviç bu galibiyet ile Türkiye'nin gönlünde ayrı bir yer edindi. İnşallah bu galibiyet Tanyeviç'in hastalığını yenmesinde sihirli bir iksir olur ve en kısa sürede sağlığına kavuşur!

Bugünkü birincilik maçında rakibimiz ABD olacak. 12 Altın Adam'dan adlarına yakışır bir madalya bekliyoruz!!!

İşte 12 Altın Adam için maçtan sonra internetteki seyirci yorumları...,

Allah'ım şükürler olsun...

Helal olsun, helal olsun, helal olsun...

Yok böyle bir maç!

Teşekkürler 12 ALTIN ADAM...

 
Toplam blog
: 64
: 968
Kayıt tarihi
: 28.10.07
 
 

Mülkiye İşletme mezunuyum ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Maliye Bömlümünde doktora öğrencis..