Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '06

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam tam yol ileri!

12 Dev Adam tam yol ileri!
 

Avrupa Şampiyonası’nda yükselmeye başlayan Türk Basketbolu, yükselişini Dünya Basketbol Sampiyonası’ndaki başarılarıyla sürdürüyor.Bugün,Litvanya gibi Yugoslavya ekolünden gelen bir takımı ikinci kez yenerek sahaya gömdük.

Maçın ilk dakikalarında 7 sayı farkla oyuna başladık ve bu farkı 10 sayıya kadar çıkardık.Ancak 2. ve 3. periyodda Litvanya bu farkı süratle kapatarak 10 sayı önümüze geçti.Bir dakikada 8 sayı yedik.3.periyodun sonunda kenardaki oyuncular,hatta maçı anlatan Murat Kosova bile oldukça umutsuzdu.Şampiyona başından beri faul atışlarındaki başarısızlığımız bu maçta doruk noktasına ulaştı.Ne olduysa 4.periyodda oldu.Normal süresi 75-75 tamamlanan maçı 95-84 kazandık.Litvanya’nın tek guardı 5 faulle oyun dışı kaldı ve son dakikalarda Litvanya’nın topu çemberi bile göremedi.Şüphesiz maçın yıldızı 9 parmak oynayan Ermal’di.İnancını kaybetmedi,çalıştı ve isabetli sayılar attı.Ersan,Kerem çok çalıştı.Maçın son saniyesinde potayı bulan Ender Aslan’ın atışı tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı,tabi o saniyede çalınmayan faulümüzü de unutmamak gerek.Son çeyrek ve uzatmalarda skor tabelası adeta şaşkına döndü.

Avrupa’nın skor gücü yüksek bir takımını yenerek son düzlüğe çıktık.Şimdi önümüzde klasman yarı finalinde Dünya beşinciliği maçı var.Nowitskili Almanya ya da Fransa son maçta rakibimiz olacak.Ancak ne olursa olsun milli takımımızın bugün geldiği noktada çalışma,inanç,sevgi ve beraberlik var.Ve bu başarı hiçte azımsanmayacak bir başarı.Mutluyuz,sevinçliyiz...Tüm oyunculara, teknik ekibe,Tanyeviç’e,Federasyon Başkan’ı Turgay Demirel’e alkışlar,tebrikler,tebrikler

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..