Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '06

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam, kim tutar seni?

12 Dev Adam, kim tutar seni?
 

Dünyanın en iyi 8 takımı arasındayız. 12 Dev Yürekli Adam ağabeylerinden aldıkları çıtayı bir basamak yükselterek, dünyanın en iyi 8 takımı arasına girerek çeyrek finalde oynama hakkını kazandılar. Slovenya’yı 90-84 lük bir skorla geçtik. Engin’in, Cenk’in müthiş performansı, Serkan’ın Brezec’in üstünden bulduğu sayılar, İbo’nun şiş bileğine rağmen seke seke oynaması, 9 parmak oynayan Ermal, Kaya, Kerem ve tüm takımın hedefe kenetlenerek başarıyı kucaklamalarını hep beraber izledik.

Yugoslavya ekolünden gelen Slovenya karşısında faul yüzdemizi %88 çıkardık. Arka arkaya gelen 5 tane üçlük basket takımı ateşledi. Son beş saniyede Brezec faulleri atarken annem, ben, yeğenim, ablamlar, eniştem tüm aile hep beraber dualar ettik. Topun el yaktığı zamanlarda Cenk ve Engin soğukkanlılıklarını koruyarak sayıları buldular.

Ve simdi herkes heyecanla Salı günkü Arjantin maçını bekliyor. Arjantin güçlü bir takım, Olimpiyat Şampiyonu, son Dünya Şampiyonası finalisti ama bu özelliklerin bizi korkutacağını sanmıyorum, çünkü top yuvarlak, inanç, azim, etkin taktiklere bizim dualarda eklenince bu maçında üstesinden geleceğiz.

12 Dev Adam birçok spekülasyonla gittiği Dünya Şampiyonasında tüm beklentileri! alt üst ederek başarıya imza attı ve şampiyonanın sürpriz ismi oldu. Söylentilere kulak tıkatıp hedefe kilitlenen oyuncular, gerçek bir takım olma ruhuyla, inancın zaferini, etkili taktikle harmanlayıp başarılarını sahaya yansıttılar ve haklarında konuşanlara şapka çıkarttılar.

Fazla söze gerek yok, dünyanın bir ucunda tek yürek, tek nefes olmuş bir takım var. Alkışlar, alkışlar… 12 DEV ADAM, KİM TUTAR SENİ?

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..