Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

12 DEV ADAMA ÖDÜL DAĞITIMI VE ADALET

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, turnuvada söz verdiği basketbolcu ve teknik heyete verilecek, kişi başı 1 buçuk milyon TL olmak üzere toplamda 28 milyon TL'lik çeki Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e verdi. "

Yukarıdaki haberi bugünkü Hürriyet gazetesinden alıntıladım.

" Adidas İstanbul Cup'taki ikinci maçında Yeni Zelanda ile karşılaşan Ay-yıldızlı ekibin oyuncularından Engin Atsür, maçın 3. periyodunda sakatlanarak hastaneye kaldırıldı. Milli baketbolcunun çekilen MR'ı sonrasında sol aşil tendonunun tamamen koptuğu açıklandı. Önü müzdeki günlerde ameliyat edilmesi beklenen Engin Atsür'ün uzun süre sahalardan uzak kalacağı belirtiliyor. " Bu alıntıda İHA tarafından geçilmiş bir haberden.

Birde federasyonun ödülüne ek olarak Sn. Ali Ağaoğlu' nun finale kalınsa dahi vereceğini söylediği daireler var.

Şimdi Sn. Atsür eğer bu sakatlığı geçirmeseydi bu ulusal takımda oynayacaktı ve yukarıdaki ödüllere o hak kazanacaktı. Sn. Ali Ağaoğlu' nun taahhüdü özel bir jesttir ve bu tasarrufa karışma hakkımız yoktur. Ama resmi ödüle Sn. Atsür' ün de hak kazanması gerekmiyor mu? Bu sakatlık Sn. Atsür' ün özel hayatında olmadı. Bu ulusal takımın bu turnuva için oynadığı hazırlık maçında gerçekleşti. Üstelik ulusal takım için geçirilmiş bu sakatlık gelecekteki profesyonel yaşantısını da etkileyebilir.

Eğer mevzuat ödül ancak oynayana verilir diyor ve neler için ne yasalar değiştirilip ne yöntemler bulunuyor ise Sn. Atsür' ünde bu ödül/lere hak kazanmasının bir formülü bulunur, bulunmalıdır. Adalet duygusu bunu gerektirir. Yok eğer mevzuat engel ve değişmez, federasyonda bir çözüm bulamaz deniyor ise o zaman 12 dev adam dev adamlıklarını davranışları ile de göstermeliler ve 12 paya bölünecek ödül 13' e bölünmelidir. Yok eğer (hiç düşünmüyorum ama) bu sorunu çözmek bize düşmez diyorlarsa Sn. Atsür' ün yerine her kim kadroya alındı ise (kim olduğunu herkes biliyor ama bu konuda isim konuşmayalım) o tek başına dev adamlık yapıp alacağı her ödülü eşit olarak Sn. Atsür ile paylaşmalıdır.

12 dev adamsak yüreğimizde, beynimizde dev gibi olmalı. Eğer tüm bu yazdıklarım zaten düşünüldü ise herkesten Allah razı olsun ve ben yazdığım her kelime, her harf için peşinen özür diliyorum.

Not: Bir basketbolsever olmak dışında Sn. Atsür' ü tanımam. Tesadüf salonda seyrettiğim maçlarda o Efes Kadrosunda değildi. Bu nedenle hani canlı seyrettim bile diyemem.

Ben sadece bana göre bir adalet kavramını dile getirdim.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..