Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

12 Haziran 2011 saat 16’da veya 17’de yurttaşlık görevimiz

12 Haziran 2011 saat 16’da veya 17’de yurttaşlık görevimiz
 

12 Haziran 2011 Pazar günü gündüz saatlerinde en önemli yurttaşlık görevlerimizden birini yapacağız ve oyumuzu kullanacağız. Unutmamamız gereken bir şey daha var, görevimiz oyumuzu kullandığımızda bitmemelidir. O gün kimi illerimizde saat 16’da kimi illerimizde de saat 17’de oy verme işlemi bitecek ve oy sayımına geçilecek. İşte o saatlerde gündüz yaptığımız görev kadar önemli bir görev daha başlayacak, sandıklarımıza sahip çıkma görevi… 

Saat 16 veya 17 olduğunda oy kullandığımız sandığa gidelim ve kullandığımız oya sahip çıkalım. Sandığa sahip çıkma görevimizi akıllıca belgeleyelim ki hile yapmayı düşünenler avuçlarını yalasınlar. 

O kullandığımız yerler çoğunluk okul sınıflarıdır. Oy sayımı başlarken o sınıfın kapısında olalım ve sınıfın kapısının kapanmasına asla izin vermeyelim. Kapalı kapıların ardını sevenler vardır, onlara fırsat vermeyelim. 

Sınıfta bir sıraya oturup, sessizce sayımı izlememe en az 25 yıldır kimse bir şey demedi. Sayımı izleyin… 

Genel seçimlerde yalnızca tek oy kullanıldığı için sayım işlemi çok uzun sürmeyecektir. Sandığın boşaltılması, zarfların açılması, oyların formlara işlemesi ve sandık sonuçlarının sandığın olduğu yerin kapısına asılması 1-2 saat içinde tamamlanması gerekir. Sayım işlemleri bitene kadar havanın kararması beklenen bir durum değildir. Eğer sandıkta sayım işleri çok yavaş yürüyorsa, yani karanlık bekleniyorsa o sandıkta birşeyler olabileceği düşüncesini aklımıza yerleştirelim. 

Sayım tamamlandığında sonuçlar bir forma işlenecek ve sınıfın kapısına asılacaktır. Sandık sonuçlarını bir kağıda yazıp alın. Şu anda telefonları çoğu fotoğraf çekebiliyor. Gündüz oy kullanırken telefonumuz yanımızda olamıyor ama sayım sırasında yanımızda olmasına bir engel yok. Sizin telefonunuz bunu yapamıyorsa, çocuklarınızın telefonları kesinlikle bu özelliktedir. Onları ödünç alın kısa süre için. Hatta bir demokrasi deneyimi için onlarla gidin. Kapıya asılı sandık sonuçlarının fotoğrafını birkaç açıdan çekin, orası olduğunu belgeleyecek şekilde biraz uzaktan da çekin. Bu işi sandıklarda görevli olanlar da yapsın. Bu belgeleme çalışmanıza kimse engel olamaz, olan olursa her binada güvenlik görevlileri vardır, hemen şikayet edin. Engelleme yapanların üzerinden gözünüzü ayırmayın, itiraz ediyorsa acaba nedendir, diye düşünün. 

Sandık sonuçları YSK tarafından partilere ulaştırılacak. Kaydettiğiniz sandık sonuçlarını YSK’ya giden sonuçlarla karşılaştırın. Eğer bir fark varsa kıyameti kopartın. 

Bu ülkenin başkentinde bile seçim geceleri elektriklerin kesildiğini, çöplerde oy pusulaları çıktığını unutmayalım. Sandığa sahip çıkalım ve sahip çıkarken teknolojinin olanaklarını da kullanalım. 

Ankara, 10 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..