Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

13 Haziran 2012 endeks yorumu

Güçlü, güçlüyüz, güçlüler. Çok iyi seviyedeler, bankaları güçlü, sorunları yok, büyüme rakamları iyi, iç piyasaları canlı, Ortadoğu riski taşımıyorlar, terör sorunu cari açıklarını tehdit etmiyor, özel sektörleri asla yüksek kur riski taşımıyor, büyüme rakamları bıçak gibi kesilmeyecek, % 10 büyüme ortalamasını tabi ki tutturabilecekler, tüm GOÜ'lerden farklı, yüksek sıcak para harekatına kırılganlık göstermiyor, Dolar TL geçtiğimiz günlerde spekülasyona uğramadı, CDS'leri sıkıntısız, gaza gelmeyen bir yatırımcı profiline sahip?; güçlüler, güçlü, ler GÜÇLÜ DEĞİLLER.

Şimdi biz bu ülkede fonlar bir lot alabilmek için kapıda bekleyecekler dedik. Geldiler ama geç kalanlar zamansız geldiler. Yine para kazanamayacaklar çünkü piyasa onları yenecek;

Bir borsacının en çok ihtiyaç duyduğu şey güçlü bir hafızadır. Senetlerin 5 yıl önceki fiyatları aklınızda değilse bu sektöre büyük para bağlamayın derim. Elbette borsa lafla yürümez, dedikoduyla da gitmez. Borsa bir denge üzerine kuruludur. Bilanço diye tabir ettiğiniz şey Fransızcada denge anlamına gelir.

Balance = Bilanço = Denge

Özetle borsa, IMKB yine benimle oldukça ters düşüyor, gözlerime inanamıyorum her zaman ki gibi. ( Tıpkı ABD borsasını zamanında zora sokmuş Levingston gibi) Bu durumdan muzdarip değilim sadece her yükselişte shortlayamayacak kadar sermayemin olmaması beni sıkıyor. Tarihin en yüksek sermaye kazandıracak dönemlerinden birindeyiz.

Mustafa Öztürk'ün endeks beklentisi 48.000 - 52.000 bandı.

Para asla uyumaz.

Sevgiler.

 

 
Toplam blog
: 80
: 1013
Kayıt tarihi
: 16.04.12
 
 

İktisatçı; Yatırım danışmanı; Trend takipçisi  ..