Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

14. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması-Konumuz "Ekonomi"

14. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması-Konumuz "Ekonomi"
 

...konu: "Ekonomi"...


Geçen sene bu günlerde yazdığım "Nasrettin Hoca 2008" ( http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=82440 ) başlıklı yazımda, 13. Nehar Tüblek Karikatür Yarışmasına katılmayı düşündüğümden söz etmiştim. İki karikatürümle düşüncemi gerçekleştirip hayatımda ilk defa bir yarışmaya katıldım. Derece alamadım ama, alanların hakkını teslim ediyorum. İkinci olarak ta 38 yıllık mesleğimde bu yılbaşı, vitrin tasarım yarışmasına katıldım. Netice şubat ortası belli olacak.

14. Nehar Tüblek Karikatür Yarışma konusu, "Ekonomi"... Dün (5 şubat) son katılım günüydü. Bu gün yarın derken ve bazı aksiliklerden yarışma karikatürlerimi yapmaya ancak 5 şubatın ilk dakikalarında başladım ve sabaha karşı 5 karikatür hazırlayıp yattım.

Uyanınca karikatürleri kopyalayıp, asıllarını yanıma alarak Bozdoğan Kemerine yaslanmış eski bir medrese binası olan Karikatür Müzesi'nin yolunu tuttum. Müze müdürü sevgili üstadım Erdoğan Bozok güleryüzüyle karşıladı. Hemen masaya koyduğum sarı zarfı açıp bakarken, "kusura bakma hocam bu gece yapabildim ancak, pek iyi olmadı.." falan dedim ama o, "yook! Gayet te güzel" deyince rahatladım.

Geçen senenin albümünü sordum. "Birşey kazanamadım, hiç olmazsa albüme girdim mi acaba?" dedim. Bozok, raftan albümü alarak indekse kendi baktı, "yok, girmemişin" dedi. Albümü oğlum Ateş aldı baktı, benim bir karikatürümü buldu. Hepimizin yüzü güldü. Dereceye girenlerin haricinde 50 karikatür almışlar albüme. "İyi be, buna da razıyım" dedim. Albümdeki karikatürüm:
http://img3.imageshack.us/img3/3058/ntblek2008yx2.jpg

Albüm, yarışmayı düzenleyen Karikatürcüler Cemiyeti Başkanı Metin Peker ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın "teşekkür" Önsözleriyle başlamış. Metin Peker'in önsözünü özetle alıyorum:

"NEDEN OLMASIN?..

Karikatür dünyamızda nice ustalar geldi geçti. Değişmez kural bu. Eskiler gidiyor, yeniler geliyor. Eskiler bir bir kaybolurken yeni umutlar, yeni yıldızlar parlıyor. Ancak ne yazık ki, her gidenin yeri doldurulamıyor. İşte Nehar Tüblek'te yeri doldurulamamış ender ve özgün sanatçılarımızdan biriydi. Adına 13 yıldır düzenlediğimiz bu yarışma, her yıl karikatür dünyamıza yeni isimler kazandırıyor. Belki de Nehar Tüblek ustanın yerini bu isimlerden biri alacaktır. Neden olmasın?.."

Neden olmasın?.. Hakikaten neden olmasın? Gencim, güzelim...Ne doktorlar, mühendisler istedi de gitmedim! Şimdilik çaylak çaylak dolaşıyor olsam da Tüblek Hocamın çömezi "neden bendeniz cennet kuşu olmasın???..." Vallahi olmaz olmaz ama bir olursa kartal gibi uçarım!

Bozok ustam bana bir de imzalı albümünü armağan etti:
http://img2.imageshack.us/img27/4703/bozokalbmxj4.jpg

"Ekonomi" konulu yarışma karikatürlerim:
http://img13.imageshack.us/img13/2742/ekonomintubleknd9.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/848/karikatr2vn7.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/3889/karikatr3ea6.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/3861/karikatr4za4.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/3614/karikatr5za8.jpg

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..