Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '20

 
Kategori
Siyaset
 

15 Temmuz

Yıldönümlerini anmak ve idrak etmek, toplumsal hafıza ve farkındalık açısından önemlidir.

15 TEMMUZ HAİN DARBE girişimi, ülkemizde bölünmeye ve kaosa neden olabilecek bir girişim idi. Devlet ileri gelenlerinden halkımızın kahir ekseriyetine kadar büyük bir kitle, bu hain darbe teşebbüsü karşısında birlik ve beraberlik sergilemiştir.

Devlet içinde devlet olmak veya “paralel devlet” şeklinde açıklanan cemaat, ülkemizi karanlık günlere ram edecekti ki, milletimizin sağduyusu ve engin feraseti sonucunda, ülkemiz bölünmekten ve karanlık günlere savrulmaktan kurtularak, başı dik bir biçimde varlığını sürdürmüştür.

Ama, nedense, demokrasiye, hukuk devletine, bir devletin hükümranlık alanına, her şeyden önce, milli iradeye ve egemenliğe, onların yansıması olan seçilmişleri hedef alan bir hain düzenbazlık karşısında bile…

Birlik ve beraberlik sergileyemiyoruz. Tabii milletimiz, bu darbe girişimi karşısında, dün olduğu gibi bugün de kararlı ve dik duruşunu sergilemektedir. Yalnız, ideolojik saflaşmanın ve birbirini anlamaktan uzaklaşmanın verdiği ortamdan ötürü, böyle bir tezgâh indinde bile arzu edilen bütünleşmeyi gösteremiyoruz:

Kimimiz, bu hadiseyi inandırıcı bulmuyor ve cari iktidarın bu hadisenin arkasında olduğuna inanıyor. Kimimiz yine ideolojik bağnazlığa istinaden, “görmek istedikleri” veçheden gelişmeleri değerlendiriyorlar.

Ne olursa olsun; demokrasiye, bir devletin varlığına, bir milletin iradesine taammüden gerçekleştirilen bu tür teşebbüsler, “ama”, “fakat”, “işte” gibi gerekçelerle gözlerden ırak tutulamaz. Darbelerin hiçbir şekilde tevil götürecek yönü yoktur. Darbeler hoşgörüyle karşılanamaz. Benim darbem iyidir, ötekilerin darbesi kötüdür tarzında anakronik yaklaşımlar kabullenilemez.

Allah, milletimize ve devletimize bir daha böyle karanlık günler göstermesin. Ne olursa olsun, bizlerin istikameti demokrasidir. Tam bağımsızlıktır. Hedefimiz muasır medeniyetlerin mertebesine yükselmektir. Ülkemizde, demokratik bilincin yerleşmesi adına daha fazla çaba sarf etmek gerekmektedir. İnsanlarımızı, demokrasi, hukuk devleti, laiklik, cumhuriyet rejimi bağlamında daha fazla bilinçlendirmeli, uygar toplumların gittikleri yoldan ayrılmamalıyız.

DEMOKRASİ, ancak onun uğrunda çabalayanların yönetim biçimidir.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..