Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '13

 
Kategori
Özel Günler
 

18-24 Mart 'Yaşlılara Saygı Haftasını' kutluyoruz.

18-24 Mart 'Yaşlılara Saygı Haftasını' kutluyoruz.
 

Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası 'Yaşlılara Saygı Haftasını 'kutluyoruz.

Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir.Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti alamayanlara bu hizmet Devletimiz tarafından verilmek zorundadır.

Sosyal Hizmetler Kurumları, yaşlı vatandaşlara götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmelidir. Her zaman Devletin bu konudaki çalışmaları yaşlıların sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yeterli olmayabilir. Toplumda yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı kavramının yerleşmesi ve gelişmesi gerekir. Ancak bu şekilde  gönüllü kuruluşların ve yurttaşların katkıları ile yaşlılara daha iyi yaşam koşulları sağlanmaya çalışılabilir. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir.

Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutlamadan önce yazımı bir özdeyişle bitirmek istiyorum.

 'Gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse.' Demek ki gençler ve yaşlılar el ele toplumda yaşamı daha güzel hale getirmek için çalışabilir. Yaşlıların tecrübesi, gençlerin çalışması ve dinamizmi birleşinca yaşam daha yaşanır olacak.

Bu arada Yaşlılar Haftası yazısı için neden bu resmi koyduğumu düşünen okurlarım olabilir. İnanın o yaşlılar yaşadıkların anıların, yılların  izlerini taşıdıkları yüzleri ve bedenleri ile öylesine güzel gözüktüler ki gözüme. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..