Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '14

 
Kategori
Müzik
 

187. Ölüm Yıldönümü'nde Klasik Müzik Dehası Beethoven'e saygı...............

187. Ölüm Yıldönümü'nde Klasik Müzik Dehası Beethoven'e saygı...............
 

26 Mart 1827 - Klasik Müzik Dehalarından Ludwig van Beethoven' 187. Ölüm Yıldönümü;

Hiç Şüphesiz Klasik Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük Müzik Dehalarındandır.

16 Aralık 1770 Bonn-Almanya da doğan Beethoven, alkolik babasından ilk piyano derslerini almış, ancak gördüğü baskı üzerine dayanamayarak küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için kilisede piyano çalarak çalışmaya başlamıştır.

1787 yılında Diğerr bir Klasik Müzik dehası Mozart ile Viyana da kısa bir süre de olsa çalışma fırsatı buldu. Ancak annesinin hastalığı nedeniyle Bonn'a döndü.

1792 de Viyana da bir diğer Klasik Müzik Ustası Joseph Haydn’ın yanında çalışmaya başladı ve Onun tam desteğini aldı.

Beethoven, başlarda besteci olarak değil piyanist olarak adını duyurdu. Daha sonra yaptığı bestelerle klasik müziğin 19. yüzyılın sonuna kadar yaşayan tüm müzisyenlerini etkiledi.

Yaşamı boyunca Beethoven’ın dokuz senfonisi, beş piyano konçertosu, bir keman konçertosu, bir piyano, keman ve çello için üçlü konçerto, otuz iki piyano sonatı ve birçok oda müziği eseri bulunmaktadır. Sadece bir opera, Fidelio, bestelemiştir.(bakınız Vikipendisine)

1801 de işitme problemleri ile karşılaşmış ve daha sonra 1817’de tamamen sağır olmuştur. Sağırlığı müzik yaşamını hiçbir şekilde etkilememiştir. 9. senfoniyi sağırlık döneminde bestelemiştir.

26 Mart 1827 yılında 56 yaşındayken dünyaca tanınan bir besteci olarak siroz hastalığı nedeniyle vefat etmiştir ve cenazesine otuz bine yakın insan katılmıştır.

Ludwig van Beethoven, çağlar sonra da adı Klasik Müzik Dehası olarak anılacak, Müzik tarihinin ender yetiştirdiği Müzik Dehalarındandır.          

Toprağı Bol Olsun... 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..