Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '21

 
Kategori
Astroloji
 

19 Kasım Boğa Ay tutulması

Genel anlamıyla Boğa burcundaki Ay tutulması

19 Kasım 2021 günü saat 11:57 de Boğa burcunun 27°14’ derecesinde parçalı Ay tutulması meydana gelecek. Parçalı tutulmalar, Ay’ın ışıklarının bir kısmının Dünya’nın gölge konisinden geçmesiyle meydana gelirler.

Tutulma Asya ve Avrupa’nın çoğundan, Avustralya, Kuzeybatı Afrika, Kuzey ve Güney Amerika, Pasifik, Atlas, Hint Okyanusları ve Kuzey Buz Denizi’nden görülecek.

Boğa burcunda gerçekleşecek olan tutulma 126 numaralı Saros serisine ait. Serinin ilk tutulması 18 Temmuz 1228’de meydana gelmiş. Son tutulma ise 19 Ağustos 2472 yılında gerçekleşecek.

Seriyi göz ardı ettiğimizde Boğa burcunun 27°sinde meydana gelen son tutulma 20 Kasım2002 yılında medyana gelmiş. 2003 yılını da etkileyen bu tutulmanın dünya üzerinde etkilerini örneklersek;

George W.Bush, ABD Kongresi’nin savaç açma yetkisi kararını imzaladı. Saddam Hüseyin, Irak’taki 7 yıl görev süreli devlet başkanlığı için yapılan halk oylamasında oyların tamamını aldı. Nijerya’da bir gazetede Hz. Muhammed hakkında yayınlanan yazı yüzünden çıkan çatışmalarda 100 kadar kişi öldü, 500 kadar da yaralandı. Kuzey Kore’den gelen ve  Scud füzeleri taşıyan bir gemi Umman Denizi’nde İspanyol donanması tarafından durduruldu. Stanford Üniversitesi insan embriyosunu klonlayacağını açıkladı. Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Parlementosu, Bosna-Hersek savaşına son veren Dayton Barış Anlaşması’nı 7 yıl sonra onayladı. İran’da düşen Ukrayna uçağında Ukraynalı ve Rus 46 bilim insanı öldü.  Çeçenistan’da intihar saldırısında 72 kişi öldü. ABD, Afganistan’da askeri üsler kurmaya başladı. Belçika’da eşcinsel evlilik yasallaştı. Uzay mekiği Columbia, dünyaya dönüşü sırasında parçalandı ve 7 astronot öldü. Federal Yugoslavya Cumhuriyeti, Sırbistan-Karadağ adını aldı. Güney Kore’de metro yangınında 200 kadar insan öldü. ABD, Irak’ı bombalamaya başladı ve kontrolü ele geçirdi. SARS virüsü nedeniyle Çin’de okullar 2 hafta tatil edildi. Ukrayna’ya ait uçak Trabzon Maçka’da düştü ve 62 İspanyol Barış Gücü askeri ve 13 mürettebat öldü.

Ülkemizde ise  YSK, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve SDP Genel Başkanı Akın Birdal’ın milletvekilliklerini reddetti. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kurucular Kurulu üyeliğinden istifa etti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül’ü hükümeti kurmakla görevlendirdi. Necip Hablemitoğlu silahlı saldırıyla öldürüldü. Diyarbakır’a inişi sırasında düşen THY uçağında 74 kişi öldü, 3 kişi yaralı kurtuldu. Siirt’te yapılan milletvekilliği yenileme seçimlerinde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçilerek meclise girdi. Anayasa Mahkemesi HADEP’i kapattı. 59. Hükümet Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kuruldu. Urla’da 5.6, Bingöl’de 6.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Sertap Erener Eurovision’da 1. oldu. Nuri Bilge Ceylan, Uzak filmiyle Cannes’da en iyi film ödülünü kazandı.

Sizler de hayatınızda 2002 yılını gözden geçirerek, kendinize ait çıkarımlarda bulunabilir, tutulmanın benzer etkilerine yönelik ipuçlarını yakalayabilirsiniz.

19 Kasım günü meydana gelecek tutulmaya Boğa burcu ev sahipliği yapmakta. Boğa, maddi-manevi kazanımlarla, sahip olduklarına sıkı bağlılıkla ilgilidir. Değişime direnç gösterirken, tehlike baş gösterdiğinde büyük öfkeyle tepki verir. Bu burç kadınlara yönelik çalışanlar, diplomatlar, sanatçılar, mimarlar, dekoratörler,  tasarımcılar, galericiler, mücevherciler, kumaşçılar, terziler, modacılar, güzellik merkezleri, kuaförler, parfümericiler ve finansçılarla ilişkilidir. Dolayısıyla tutulma sürecinde Boğa özellikleri ile birlikte, bu gruplara ait  gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Tutulmada süreci  yeniye  dirençli ve şartlardan kazanım önemsenmekte. Oluşan kırılganlıklarla ortak platformda buluşarak, iletişim problemlerini alt ederek anlaşmak zor görünmekte. Kendini ifade etmek, harekete geçmek de direk değil daha derinden, dipten olabilir.

Yükselende  sabrı, ciddi, sorumlulukları, sistemi anlatan ve gölgesinde kontrol, hesapçılık, duygu eksikliği bulunan Oğlak burcu yükselmekte. Bu dereceye başkaları için kendini feda etmekle ilişkili Dheneb sabit yıldızının etkisi bulunmakta.

Boğa tutulmasında Ay, oldukça sert özelliklere sahip olan ve duygusal yoğunlukları, şiddeti, travmatik sonuçları anlatan, boğulma, boyun, boğaz bölgesi ile ilgili şiddetli, dramatik durumları işaret eden Algol sabit yıldızı ile birlikte. Güneş ise kararlı, güçlü bir doğanın yanı sıra tehlikeli tutkuları barındırmayla anılan Marsık ilişkisinde görünmekte.

Boğa burcunda Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

2021 yılının son Ay tutulmasında aile ile, ebeveynlerle, köklerle ilgili her türlü konu, ev, emlak, arsa gibi taşınmazları, işi, statüyü, hedeflenilenleri ilgilendiren gelişmeler,çocukların kontrol etmekte zorlandıkları durumlar, sağlıkları ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Sabit burçların  22-30 , değişken burçların 0-2  , öncü burçların  8-16 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Boğa burcundaki Ay tutulmasından öncelikli etkileneceklerdir. ( Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Yanlış bilgilendirmelerin, kurnazlıkların, ikircikli durumların yarattığı kırılganlıklar bazıları için bir seçim yapma zorunluluğunu doğurmuştu. Ama şu aşamada çözülmelerin, bozulmaların etkisini, bir değer yaratabilecek şekilde yola girilip, sonuçlandırmak zaman alabilir. Yetkinlik problemleri, aile içi ya da bürokratik aksamaların yavaş toparlanma sürecinde olması beraberinde her türlü sınırı aşıp, uzaklaşma duygusunu da hissettirecektir. Her ne kadar öfkelendirse de bu dalgalanmaları soğukkanlılıkla halledebilirsiniz. Çok daha derine inerek düşüneceğiniz bu dönemde geçmişte değerlerinize, kazanımlarınıza yönelik yapılan fakat duymadığınız, duymak istemediğiniz tavsiyelerle de yüzleşme imkanı bulunacak. Detaylı bakmayıp, yüzeysel seçimle aldım, yaptım, oldu dediğiniz şeyler şimdilerde hayatın bütün yükünü omuzlarınıza yüklemiş gibi. Ve geleceğe yönelik düşüncelerinizi, toplum içindeki durumunuzu büyütebilmek, geliştirebilmek için bazıları için krizli dönüşümlerle gerek olabilir. Dışınızda gelişen şartlar hafızaları canlandırırken, sergilenmiş pervasız tutumların etkileri de tutulma ile birlikte kendini gösterecektir. Haksızlıkların, etik olmayan durumların daha da aydınlanacağı ve çözülmesi gerekecek bu dönemde yeniden başlamak için çözüme yönelik protokol hazırlayacak. Ortak değerlerim var dediğiniz bazıları ya da  bağlılıklarınız ile vedalaşabilirsiniz. Bu süreçte zarar gören olmamak için destek almanın önemini unutmamanızı öneririm. Dönem hayallerden sıyrılıp, gerçeklerle yüzleşme dönemi.

‘Bazı gerçeklerle yüzleşmek, can acıtsa da hayatınızı ipten alır. Charles Bukowski’

Boğa burcunda 19 Kasım’da gerçekleşecek tutulma ile birlikte 2023 sonuna kadar Boğa-Akrep ekseni tutulmalarına geçiş yapıyoruz. Ve bu tutulma da şartları kazanımlar ve ilişkiler doğrultusunda değiştirmeye yönelik görünmekte ki haritası etki altında olanların hayatlarında baştan ayağa önemli değişimleri getirebilir. Sahip olunanların korunması, kaynak yaratımı, finansal durum ve bunun kişiye hissettirdiği özdeğer ve beraberinde güvende olma duygusu önemsenerek, çıkarlar gözetilerek yürünecek. En derinlerde yatan gerçekler doğrultusunda hedefe yönelik ketum ilerleme görebiliriz ki beklenmedik anda ani gelişmelerle de ortaya çıkabilir. Tutkular her ne kadar dizginlenip, dışarı vurulmasa da oldukça yüksek görünmekte. Olayların ele alınışında, dışavurumunda güçlü tutkular ve acımasızlık görülebilir. Dolayısıyla tutulmada önemli olan sertlik taşıyan, yıkıcı duygulardan, takıntılı tutumdan uzak durabilmek. Evlilik, ortaklık konuları, varsa davalar, birlikte çalışılan kişilerle değişimler gelebilir. Bazılarının statülerinde, işlerinde beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Tutulmanın etkileri Aralık ayının ilk haftasıyla birlikte hareketlenecek. Bu süreçte Yay burcunda yaşanacak  son tutulma da gidişatı etkileyecek. Beklediğiniz yükselme adına geçmiş çözülmelerde ortak bir dil, uzlaşı yaratmak mümkün olmadığı taktirde Ocak sonunu takiben bazı şeyler daha farklı değerlendirilebilir. Sakatlanmalara, yaralanmalara, kadına şiddete dikkat etmemiz gereken bu süreçte boyun, boğaz bölgesi ile ilgili sorunlar da öne çıkabilir.

Boğa burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

İkizler ve yükselen İkizler :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Terazi ve yükselen Teraziler için : Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar,

Ülkemiz ve Boğa Ay tutulması

19 Kasım günü Boğa burcunda meydana gelecek Ay tutulmasında meclis, milletvekilleri, belediyeler, yerel yönetimler, ulusal servetimizin durumu, NATO, BM, AB gibi kuruluşlarla olan gelişmeler,diplomatlar, borsa, gençler, eğitim sistemi, sanat, spor, eğlence hayatını ilgilendiren konuları öne çıkmakta ki bunlar da  uluslararası ilişkileri, eğitimi, iletişimi, basın-yayını, ulaşımı, ticareti, sığınmacıları, hukuksal konuları  etkilemekte.

Tutulma, uluslar arası ilişkilerde oluşabilecek gerginlikleri, kaotik, belirsiz durumları işaret etmekte. Tutulma yöneticisi Venüs’ün Pluto ile yaptığı karşıtlık hem finansal hem de diplomatik açıdan yüksek oktavdan seyredebilir ve etkisini iç dinamikler üzerinde gösterebilir.

Derin yapılanmalarla ilgili gelişmeler gündem olabilir. Bu süreçte NATO’nun dahil olduğu olaylar, ilişkilerimiz de dikkati çekebilir! Bu süreç ülkemiz ve NATO’nun birlikte hareket etme potansiyelinin faydası ve zararlarının sorgulanması açısından da yeni bir iki yıllık döngüyü göstermekte. Boğa’daki Ay tutulması ABD ve İngiltere’nin de bize yönelik adımlarının dikkat çektiğini göstermekte. Konumunda otorite bir siyasetçi, önemli bir isimle ilgili gelişmeler ülke gündemini oluşturabilir. Kıbrıs’la ilgili yaşanmakta olan gelişmeler doğrultusunda devam edebilir. 6 Ekim Terazi yeniayı ile birlikte konumunda önemli bazı figürlerle ilgili bilgiler, videolar yayınlanmış ve istifalar, tutuklamalar gündeme gelmişti. Tutulma ile yeni bilgiler gündemi oluşturabilir. Komşu ülkelerdeki gelişmeler, yapılmak istenenler bizi de etkileyebilir. Sığınmacılar gündem oluşturabilir. Meclis, milletvekilleri, yerel yönetimler, yöneticileri, kulüplerle ilgili beklenmedik durumlar yaşanabilir. Yurtdışında devam etmekte olan davalar gerek siyasi gerek ekonomik alanda etkisini hissettirebilir. Diplomatik gelişmelerin yanı sıra eğitim sistemini, gençleri ilgilendiren kararlarlar alınabilir. Bazı konular mecliste sert görüntülere sebep verebilir. Tutulma ile ülke gençlerini daha hareketli, ivmeli görebiliriz.

Ekonomi açısından dünya ile birlikte bizim için de sert bir dönem gözükmekte. Kırılganlıklar daha da artabilir. Para piyasalarında dalgalanmaları  görebiliriz. Yeni zamlar, borçlanmayı daha arttırabilir. Kalkınma planlarında, hedeflerde değişikliğe gidilebilir. Yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalar gündem olurken, üzerimizdeki baskı artabilir.  

Dünya genelinde yer  aktivitelerinin artması depremlere, volkanik aktivitelere dikkati çekebilir. Uçak kazası olasıdır.

Boğa tutulması, Ay yalpalaması dönemi ile birlikte çalışmakta. Ay yalpalaması ve etkileri nedir, ne kadar süre devam edecek diyenler, yazımın linkini aşağıda bulabilirler.

19 Kasım’da Boğa burcunda meydana gelecek Ay tutulmasına ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2021/11/10/19-kasim-boga-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2021/11/07/2021-4-ay-yalpalamasi-donemi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..