Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '21

 
Kategori
Astroloji
 

5 Kasım Akrep yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

5 Kasım günü saat 00:15  de Akrep burcunun 12°40’ derecesinde yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Akrep ketumluğu, sabrı, yıkıcılığı ile bilinir ki uç noktalarda kriz deneyimler. Bu burç bankacılar, finansçılar, ekonomistler, sigortacılar, dedektifler, polisler, askerler, psikiyatristler, doktorlar, dişçiler, araştırmacılar, gazeteciler, madenciler, kimyacılar ve fizikçiler ile ilişkilidir. Yeniay sürecinde Akrep özelliklerini ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yeniay sürecinde değişkenlikler, kırılganlıkların yoğunluğu ile sınırları net belirleyememe ve direnme, toleranssızlık sorunlarının da etkisiyle dağınık, verimsiz bir süreç görebiliriz.

Yükselende kendi liderliğini kabul sergilemek, sahne önünde olmak isteyen, gölgesinde ego, gösteriş, müsriflik taşıyan Aslan burcu bulunmakta. Bu derecede Dubhe sabit yıldızının etkisini görmekteyiz. Dubhe, sorunların sakinlikle çözülmesini ve kişinin gücünün bulunduğu pozisyondan almasını işaret ettiği gibi bencillik, kibir, depresif durumlarla da alakalıdır.

Güneş ve Ay, Menkent ve Alphecca etkileşimindeler. Menkent, bilgelik, astronomi, entelektüellik yanı sıra zehirli hayvanların saldırılarına da açık olma ile ilişkilendirilmiştir. Alphecca ise bereket, doğurganlık, üretkenlik anlatır.

Akrep burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Akrep yeniayında aile, baba, atalar, köklerle ilgili konular, ev, emlak, arsa  gibi taşınmazlar, eşin işini ve statüsünü, çocukların kontrol etmekte zorlanabilecekleri gelişmeleri, sağlık konularını içeren durumlar ana başlıkları oluşturmakta.

Sabit burçların  9-15 , değişken burçların 25-29  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Akrep yeniayından öncelikli etkileneceklerdir. (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar:İkizler, Başak, Yay, Balık)

Evren bizleri ısrarla ilişkiler dengesindeki muhasebeyi yapmaya davet etmekte. Bazıları için daha eskiye bazıları içinse 21 Eylül’de meydana gelen Balık dolunayına atıfta bulunarak, ilişkilerde, finansal konularda, kaynak yaratımınız ve dolayısıyla kendinize verdiğiniz değerle ilgili konuların ele alınması gerektiğini göstermekte. Zamanında verileri yanlış okumanın ve değerlendirmenin sonucu ortaya çıkan hak hukuk konularına! Güç dengesinin düzenlenmesi gereken noktalara! Ve öyle ki artık çözüme gidilmesi gerekmekte. Aksi taktirde çözülene kadar karşımıza gelecek ve hayatımızda kaotik etkisini hissettirecek görünmekte. İşte bu gibi durumların etkisiyle ben diyebilmek, arzuladığınız yolda yürüyebilmek adına Akrep yeniayı şekillenecek. Bu noktada sizi hedefinizden saptırarak üzen durumları geri tutmak isteyebilir, önyargısız ilerleme düşüncesinde olabilirsiniz. Fakat sınırları iyi belirlemek gerekmekte olduğunu unutmayalım ki yeniden düşmeyelim! Doğru ve adaletli bir strateji ile yürünmediği taktirde başlanılan süreç beklenmedik gelişmelere gebe görülmekte. Adımlarınıza, girişimlerinize şans yakalayarak devam etmek istiyorsanız derin aydınlanmayla yola çıkmaya gayret edin. Başkalarıyla bütünleşmek isterken sınıfta kalınan konular köklü değişim gerektirmekte. Hak edişinizi sağlam almak için de hayatınızdaki karmik döngüleri anlamlandırma aşamasında, kökeninde beklide koşulsuz mutlu olma arzusunun yattığı, gereksiz bir uyum sağlama düşüncesiyle hareket etmek, geçmişte denediğiniz olasılıklar üzerinden yürümeye çalışmak, olmayana yine yeniden şans vermek olsa gerek! Evren yanlışın değişimini isterken hatalardan ders çıkartmayı unutmayalım!

‘’Hata yapmayan insan yoktur. Kişinin insanlıktaki derecesi, hatalarını kabul edip düzeltmek için gösterdiği gayret ve titizlikle ölçülmelidir.  Albert Einstein ‘’

Akrep yeniayı beklenmedik gelişmelerin yaşanabileceği, heyecan katsayısını yükseltebilecek gelişmelerin işaretçisi. Şartları kontrol etmek çok kolay olmayabilir. Bu yeniayda ilişkiler, sevgi alış verişi, değer anlayışı, özdeğer, finansal, hukuksal konular ile ilgili gelişmelerin yüksek oktavlı vurgulanacağını görebiliriz. Doğru olan yoldan ayrılmayanların önemli getirilere, başarılara gittiğini duyabiliriz. Ortaklı konuları bir zemine oturtmak isteyebilirsiniz. Ani gelişmeler hedefinizi, statünüzü etkilerken, daha önce destek alamadığınız bir aile büyüğünüz size desteğini hissettirebilir. Fakat bu yeni bir konu ise o zaman bu durum söz konusu olmayabilir. Devletle, bürokrasiyle ilgili çözülmemiş konulara yönelmeniz gerekebilir. Belki tam istediğiniz gerçekleşmeyebilir ya da işlemler şimdilik bitmeyebilir ama aşama kaydedebilirsiniz. Evliliklerde, ortaklıklarda şartlar değişebilir. Davalar söz konusu olabilir. Ev, aileyle ilgili kriz olmuş olaylar gündeminizi oluşturabilir. Yer değişimleri, evinizle ilgili değişiklikler yaşayabilirsiniz. Yine pandoranın kutusu açılıyor ve ardından atılacak adımlar beraberinde karmik ödeşmeleri getirecek. Sağlık konularına dikkat edilmesi gereken bir süreç. Bu durum kendinizle ilgili olabileceği gibi aile bireylerini  ilgilendiren ani gelişmeler de mümkündür. Kazalara, yaralanmalara, tansiyon, denge problemlerine dikkat lütfen. Kendinizi yetersiz hissettiğiniz bir konuda  eksiğinizi tamamlamak için adım atabilirsiniz.

Akrep yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Boğa ve yükselen Boğalar için : Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri 

İkizler ve yükselen İkizler :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Kova ve yükselen Kovalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Ülkemiz ve Akrep yeniayı

5 Kasım günü Akrep burcunda gerçekleşecek olan yeniayda diplomatlar, spekülatif konular, eğitim sistemi, gençler, çocuklar, sanat, spor ve eğlence hayatını ilgilendiren gelişmelerin yanı sıra dış ülkelerle olan finansal ilişkiler, krediler, sigortalar, vergiler, borçluluğumuz ve halkın güvenliği  ana başlıkları oluşturmakta.

Akrep yeniayı, ülkemiz içinde hareketli, beklenmedik gelişmeleri bekleten durumları anlatmakta. 21 Eylül Balık dolunayını da hareketlendirmekte. İçeriğiyle önemli isimleri etkileyebilecek bir yeniay bu!  Gerek diplomatik ve hukuksal  gerek finansal gerekse ikili ilişkiler üst oktavlı vurgulanacak görünmekte ki gelişmeler yasal davaları da beraberinde getirebilir. Diplomasiyle, siyasetin içindeki kişilerle ilgili önemli gelişmeleri işaret etmekte. Bir ayağı dışarıda görülen davalara bağlı olan konular gündem olabilir. Son dönemde sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler devam edebilir ve yeni istifalar olabilir. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediyeler, yerel yöneticiler, konumunun üst yöneticileri ile ilgili gelişmeler sürece konu olabilir. Silah alımları, anlaşmaları ile ilgili zorlayıcı gelişmeler yaşanabilir. Diğer ülkelerle anlaşmalarda, davalarda sorun yaratabilecek durumlar olasıdır. Muhalefet kanadından yöneticiler, gazeteciler, yazarlar, düşün insanlarına yönelik davalar, tutuklulukları ilgilendiren durumlar söz konusu olabilir. Anayasa, federe yapıyla ilgili gelişmeleri duyabiliriz. Krediler, faizler, vergiler, borç ödemeleri bu süreçte öne çıkan bir başka konu. Bankalar, finans piyasaları, ekonomi ile ilgili kurumlara  bazı düzenlemeler  gelebilir. Konumunda otorite olanlara yönelik değişimler görülebilir. Borsada, kripto paralarda, para piyasalarda ani dalgalanmalar yaşanabilir. Sınırlar, komşu ülkelerle ilgili durumlar içeriyi etkileyebilir. Bunların halkın bütçesine yansımaları maalesef sert olabilir. Mecliste gerginlikler olasıdır. Eğitimi, eğitim sistemini ilgilendiren kararlar alınıp, uygulamaya sokulabilir. Kıbrıs, yine ülkemiz gündeminde olabilir. Deprem olasıdır.

Akrep yeniayına ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/10/28/5-kasim-akrep-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..