Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

2- Seks çakra

2- Seks çakra
 

Yaratıcılık, en çok, para ile ilgili konularda dile getirilen bir yetenektir. Yapılan araştırmalar, ilişkilerde en sık rastlanan iki sorunun para ve cinsellik olduğunu göstermektedir. Para ve cinselliğin yuvası olan seks çakrasına hoşgeldiniz, burada herkes için yeterinden daha fazla suçluluk vardır.

Para, yaşamın bir simgesidir. Kendinizi severek ve başkalarını onurlandıracak şekilde yetiştirilmiş o ender kişilerdenseniz, parayı pek önemsemiyorsunuzdur. Parasal konulara karşı sağlıklı bir tutum sergilemek, akış düşüncesi ile ilgilidir ve para akışı deyiminin kullanılmasının bir nedeni de budur. Paranın hepimiz için uygun bir şekilde işlemesi için tıpkı bir akarsu gibi hareket etmesi gerekir. Seks çakra beş element teorisine göre su elementi ile ilişkilidir. Paranın hayatımızda doğal bir şekilde akmasına olanak tanımamızın ne kadar önemli olduğunu kendinize hatırlatmanın pratik bir yolu, bolca su içmeyi hatırlamaktır.

Hayatınızdaki akışı tanımakla işe başlayın. Bizler bedenimizde bulunan her şeyden fazla sıvıya sahip canlılarız. Sıvı almaya ve idrar yapmaya gereksinim duyarız. Eğer bedeninize sıvı almazsanız parasal açıdan da kuru kalacağınız olasılığını göz önünde tutun.

Pekçok kişinin kendileri için sağlıklı bir cinselliğin neyi kapsadığı konusunda aklı karışmıştır. Cinsel ahlak konusunda bazı kurallar geçersiz kabul edilmiş fakat onların yerini alabilecek kurallar dizisi henüz ortaya konulmamıştır.

Başkalarıyla paylaşmak, bir anlamda seks çakrasının enerjisiyle de ilgilidir. Yaratıcılık bizi diğer insanlar ile kaynaştırır. Cinselliğimiz aracılığı ile yaşam yaratmak, bir başkası ile birleşmeyi devreye sokar. İnsan olmak, yeni bir hayat yaratmak için kesinlikle bir başkasına bağımlı olduğumuz anlamına gelir. Yaratıcılık gerektiren pekçok iş diğer insanlarla karşılıklı olarak ilişkiye girmemizi gerektirir. Kimsenin tek başına ve hiç kimseyle ilişki kurmadan yaşamamasının nedeni yaratmaya duyduğumuz gereksinimdir.

Seks çakrası, bedenin yaşlanma sürecini etkileyen organik ve hücresel işlevlerin bir kontrol istasyonu gibidir. Viyanalı bir fizyolog olan Dr Eugen Steinach, insanın gençleşmesi hakkındaki öncü calışmasında ihtiyarlığın dogrudan doğruya cinsellikle bağlantılı olduğunu belirtmiştir. Dr Steinach cinselliğin yaşlanma sürecinin anahtarı olduğunu çünkü cinsellik bezlerinin, kendi deyimiyle “yaşamın kökü” olduğunu söylemiştir.

Çağımızdaki cinselliğe yaklaşımla, uzak geçmişteki yaklaşım arasında önemli fark bizim bu yaratıcı kuvveti, ritüel ya da öz disiplini yoluyla, pozitif ruhsal gelişme kanallarına dönüştürememiş olmamızdır. Daha ziyade bunu “biyolojik bir fonksiyon” olarak tartışıyor ve inkar ediyoruz. Böyle görülüp bu kadar suistimal edildiği için bizi kurutarak ruhsal fakirliğe nihayetine de yıkıma götüren bir süreci başlatıyoruz. Cinsel birleşme yorgunluk ve tükenme ile değil, gevşeme ve yeniden canlanmayla sona ermelidir.

Bu çakra kasıkla göbek arasında yer alır. Vucuttaki sıvıların akışını kontrol eder. Seks çakra ayrıca idrar yolları, yumurtalıklar, erkeklerin tüm cinsel organlarını kontrol eder üriner sisteminizde bir problem varsa bu çakrada da problem vardır. Ayaklara giden enerjinin % 70’i seks çakrasından gider. Sevgi ve bilgeliğin ışınsal kalitesine sahiptir. Buradan yayılan enerji kök çakranın enerjisine göre daha kalitelidir. Bu merkezden gelen seksüel enerji boğaz merkezinde değişime uğratılarak yaratıcılık ve iletişim için kullanılabilir. Tantrik yoga yapanlar bu seksuel enerjiyi iki şekilde kullanabilir. Birincisi bir partnerle birlikte yaptıkları cinsel birleşmeyi kendilerini kozmik bilinçlilikle birleştirmek seklinde kullanırlar yani bütünle bir olabilmek için. İkincisi ise içlerinde bulunan dişi ve erkek enerjilerin birleştirilmesi için bu enerjinin değişime uğratılmasıdır. Bu birleştirilmenin kişiyi bir bütün haline getirdiği ve kutsal gerçeklikle bütünleştirdiği söylenir.

Bu çakra korku ve heyacan hisleriyle bağlantılıdır. Seks çakrası etkisi altında bulunan içsalgıbezleri ve organlar şunlardır; deri, özellikle kadınlardaki üreme organları, böbrekler, idrar torbası, dolaşım sistemi ve lenfatik sistem. Çakranın ilintili olduğu içsalgı bezleri böbreküstü bezleridir.

Bu çakranın bir engelle karşı karşıya kalması cinsel birleşme sırasında kadının orgazma ulaşamamasına neden olur. Erkeklerde ise erken boşalma ya da sertleşme sağlayamama durumları şeklinde ortaya çıkar. Gündeme gelen diğer sorunlar ise böbreklerdeki ve idrar torbasındaki enfeksiyonlar, idrar tutamama, dolaşım sistemindeki bozukluklar gibi anormalliklerdir.

Seks dürtüleri ve yaratıcılık bu çakranın kontrolündedir. Alt yaratıcılık maddesel olarak birşeylerin yaratılması, el becerileri, zanaatkar olmakla ilgisi vardır. Boğaz ve seks çakrası birbirleriyle çok bağlantılıdır. O yüzden sanatçıların çok seks dürtüleri vardır. Başarılı iş adamlarının kök çakraları geniştir. Seks çakraları da çok geniştir. Boğazdan konuşma yetenekleri de gelişmiştir. Aktif seks çakrası zihinsel yetenek ister, zihinsel olarak geri olanların seks cakraları çok küçük ve büzülmüştür.

Seksüel enerjiyi yönlendirebildiğiniz zaman yüksek yaratıcı güçlerinizi yaratabilirsiniz. Blug çağındaki gençlerde aşırı seks enerjisi vardır. Orada bekliyor ama onunla nasıl baş edeceklerini bilmiyorlar. Bu enerjinin bir kısmı yönlendirilerek zihnin gelişmesi sağlanır. Eger iyi yönlendirilirse dikkat ve öğrenme yeteneği artar.

Bir sonraki çakrada buluşuncaya kadar sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..