Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '07

 
Kategori
Çocuklar ve ilkler
 

2-3 yaş için beyin geliştirici aktiviteler

2-3 yaş için beyin geliştirici aktiviteler
 

akıllı kuzuuuum


Elinizdeki hamura nasıl şekil verdiğinizin farkında mısınız? O daha bebek ne anlar diye düşünüyorsanız, sizi başka bir bloğa alalım;

Zor olduğunu elbette biliyorum vede yaşıyorum tüm zorlukları, çocuk bizim hayatımıza gelmiyor biz onu hayatımıza alıyorsak sorumluluklarımızın farkında olmalıyız.

Çocuğunuzun hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyen oyuncakları tercih
edin. Evinizde elinizin altında bulunan pek çok eşyadan, farklı oyuncaklar yaratmasını, yeni kullanım şekilleri ortaya çıkarmasını destekleyin.

• Günlük aktiviteleriniz sırasında neler yaptığınızı çocuğunuza anlatın. Elinize aldığınız veya gördüğünüz herhangi bir eşyanın rengi, şekli ve sayısı hakkında bilgi verin.

• Çocuğunuza mutlaka okuyun. Çocuğunuz okuduğunuz sayfadaki harf ve kelimeleri öğrenme isteği gösterirse, bu isteğe cevap verin.

• Günlük ev işlerine onu da dahil edin. Masa kurmak, bulaşık yıkamak, çamaşır toplamak, toz almak gibi ev işlerine dahil olmak çocuğunuzun bir yandan yeni kelimeler öğrenmesine, sayı sayma ve gruplamasına yardımcı olurken, diğer yandan direktifleri dinleme ve uygulama konusunda gelişmesine de destek verir.

• Çocuğunuzla birlikte dışarı çıkın; yeni yerler keşfedin. Otobüs veya tren yolculukları yapın.Müze, kütüphane ve hayvanat bahçesi gibi yerleri gezin.

• Beraber müzik dinleyin.

• Çocuğunuzun matematik öğrenmesi için puanlı oyunlar oynayın. Küplerle oynamak da derinlik, genişlik, uzunluk ve yükseklik kavramlarını öğretir.

• Çocuğunuzun kurduğu oyunlara dahil olun. Bebek, kukla, oyuncak ev gibi objelerle hayali oyunlar kurmasını destekleyin.

• Gazete ve dergilerden resimler keserek ve bunları gruplayarak oynayın. Resimleri karıştırıp, uyumsuz olanları bulmaya çalışın. Mesela bisiklete binen bir köpek gibi.

• Hava durumu hakkında konuşun. Örneğin bulutların farklı renk ve şekilde olmasıyla yağmurun yağmasının tahmin edilebileceği gibi.

• Zaman, uzunluk ve ağırlık kavramlarından bahsedin. Yaşı, ev adresi, telefon numarası, boyu ve kilosu konusunda bilgi edindirin.

* Her gün mutlaka kitap okuyun. Okuma bittiğinde hikaye ile ilgili basit sorular sorun. Bu onun dinleme ve anlama becerilerini geliştirir.

* Çocuğunuzu size kitap okuması için cesaretlendirin.

* Günde bir saatten az televizyon seyrettirin.

* İşlerini kendi yapması için cesaretlendirin. Bu onun bağımsızlık ve kendine güven duygularını geliştirir.

* Ev eşyalarının renklerini söyleyin.

* Diğer çocuklarla bir arada olabileceği aktiviteler planlayın.

* Beraber boya kalemleri ile resim yapın.

* Tuvalet eğitimine başlayın. Öncelikle oturağı gösterin fakat acele etmeyin. Çocuğunuz bu beceriyi kendi adımları ile öğrenecektir.

Tüm bu maddeleri zaman zaman zorlansamda yerine getiriyorum ve şimdiden meyvesini aldım. Muhteşem bir kuzum var.. 26 aylık ingilizce bazı kelimeler , alfabe, tüm geometrik şekiller, bazı renkleri, adı soyadı, oturduğu yer, yaşı hepppsiniiiii çoktannnn öğrendi ve kendimle de onunla da gurur duyuyorum....
Darısı herkese....

 
Toplam blog
: 86
: 8215
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..