Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

2 m2 mezar yeri bir insan için küçük mü?

2 m2 mezar yeri bir insan için küçük mü?
 

Mezar da çok küçük demeyin; bir kişiyi 2 m2 yere gömersek 7 milyar kişi 7 milyar m2 yapar, neredeyse Çin kadar bir alanı insanları gömmek için kullanacağız. Üst üste ya da aynı mezara konulamadığına ve insanlar ölmeye devam ettiklerine göre aslında bu gün dünyanın yarısının mezarlık olması gerekirdi.

Sahiden dünya kurulalı beri milyarlarca insan ölmüştür. Bunları (tabii ki eğer gömdüysek) nere gömdük? Bugün mevcut mezarlıkların alanı bir ülke kadar var mıdır? Tabi şu da doğru insanlar öldü ama yandı bitti kül oldu gitti. Yine de bildiğimiz kadarıyla dünyada diriye saygı yoktu ama ölüye hep saygı vardı.

Milyarlarca insanın yaşadığı ve geçmişte yine milyarlarca insanın yaşayıp ölüp gittiği dünyada mezarlıklar pek küçük. Türkiye’deki mezarlıkların alanını toplasan bir vilayet etmez. Ölenlerin yarısı adam gibi gömülse bile 2 m2’den bir Hindistan etmeliydi. Ayrıca bazı asilzadeler(!) aile mezarlığı, kabristanı hatta sülaleleri için mezaristan kurmuşken. Anlaşılıyor ki ölülerimizi ite köpeğe yedirdiler, mezarlarımızın üzerine üzerine oturdular; kabri istikbalim için endişeliyim!

İnsan 2 m2’ye sığar da niye bu kadar dar? Nasılsa sığıyor diye bizi iki karış toprağa hapsetmeseniz. Kazmak zorsa bırakın tabuttan çıkıp biz kazalım. Kazılmış bir mezar yeri gördüm “Ben buraya girmem” dedim! İnsan bu kadar dar bir yerde ne yapar. Sadece yatacak demeyin, bilmiyoruz!

Nefes almak için delik bırakın, tavanını yüksek yapın kafamızı vurmayalım. 50 metreye kuyu kazıyorsunuz 2 metreye adam gömüyorsunuz. Hiç zahmet etmeseniz de denize atsanız, deniz kirlenirdi ama balıklara faydamız olurdu! Ölüler Kuzey Kutbunda çürümez herhalde Sibirya’yı mezaristan yapalım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..