Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '22

 
Kategori
Astroloji
 

2 Mart Balık yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

2 Mart günü saat  20:34  de Balık burcunun 12°06’ derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Balık burcu merhametli ve fedakar, sübjektif, etrafıyla bütünleşmek isterken dengeyi kaybetmeye ve kendini kurban etmeye, bağımlılıklara yatkındır. Hukukçular, akademisyenler, bakanlar, diplomatlar, dalının uzmanları, bankacılar, finansörler, tüccarlar, sanatçılar, denizciler, petrol, su, kimyasal maddelerle ilgili işler yapanlar, denizciler, medyumlarla ilişkilidir.  Dolayısıyla yukarıdaki özellikleri ve bu meslek gruplarıyla ilgili gelişmeleri yeniay sürecinde daha belirgin görebiliriz.

İletişimin, plan, program, görüşme yapmanın bol olacağı bu süreçte şartlar fazlasıyla kırılgan, motivasyon da bir o kadar düşük. Sınır çizmede sorum yaşanabilecek bu yeniayda organize olabilmek ve istenilen verimi elde etmek kolay olmayabilir. 

Yükselende politika, adalet, diplomasi, nezaketle ilişkili, gölgesinde kararsızlıkları, yüzeyselliği  ve denge ararken kaybedebilen Terazi burcu bulunmakta. Bu dereceye sanatsal, hassas ama kasvetli bir yapıya sahip olmak ve bol seyahat, arkadaşlar, yaratıcılık, cesaretle ilişkili olan Nodus I sabit yıldızının etkisi bulunmakta.

Güneş ve Ay ikilisi ise Achernar  ile birlikteler. Bu sabit yıldız krizlerle gelen değişimleri, çabuk ve trajik bitişleri, yangın ve sel baskınlarını, deniz kazalarını işaret eder.

Balık burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Balık burcunda dolunayda günlük hayatımıza ait işler, birlikte çalıştıklarımız, işimiz ve sağlıkla ilgili konular, evcil hayvanlarımız ana başlıklar olarak görülmekte.

Değişken burçların 9-15 , öncü burçların 25-30  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları bulunanlar Balık yeniayından öncelikli etkileneceklerdir. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Öncü burçlar : Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Bölüşülmesi için müdahale gerektiren konu bitirilmeyi beklemekte. Ortak çıkarlar gözeterek özveriyle ve sistemli bir adalet anlayışıyla tamamlamak üzere adımlar atılabilir. Bu noktada bir bedel ödeme kaydıyla şartların iyileşeceğini ve beraberinde yeni bir sistem kurmak, şartların değişimini sağlamak adına güçlü değişimlerin, dönüşümlerin gerektiğini görebilirsiniz. Böylelikle olanı biteni analitik mantık kullanarak çok boyutlu ele alabilir ve geçmişte önünüzü tıkayan koşulları yıkmak isteyebilirsiniz. 10 Haziran 2021 günü İkizler burcunda yaşanılan Güneş tutulmasının da hayatlarınıza etkilerinin gündeminize gelebileceği bu süreçte beklenmedik gelişmelerle birlikte gaflete düşmeniz mümkündür. Şartların kolay değişebileceği bu süreçte belki akışta kalmak ve evrenin adaletine güvenmek istiyorsunuz ama bir yandan da geçmişte yaşanılan hatalardan ders almak ve başka yanlış durumların içinde yer almamak önemli. Yeterince aydınlanmamış durumlar üzerinden bir strateji doğrultusunda yürümeme sonucu oluşan ailevi ya da hayatınızdaki başka konularla ilgili parçalanmalar, dağılmaları yoğun tutkularla, entrikalarla değil, evrensel adalet yasaları çerçevesinde ele almanızı öneririm.

İkili ilişkilerde durumların yeniden yazıldığı bir süreç . Önemli adımlarla radikal bir değişim gerçekleştirilebilir. Bu durum gitmeniz gereken yolda yardımcı olabilir. Dışınızdaki kişilerin, faktörlerin etkisiyle ailevi, sosyal hayatınızı, konumunuzu, çevrenizi değiştirebilecek durumlar söz konusu olabilir. İlişkilerdeki güç dengeleri değişebilir. Bunu yapıcı da kullanabilirsiniz. Biriktirmiş olduğunuz enerjinizi sert bir şekilde dışarı da vurabilirsiniz. Geçmişten kaynaklı problemli ailevi ya da bürokratik işlerinizi tamamlamaya yönelebilirsiniz. Kazanımlar adına sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hukuksal durumlar, davalar söz konusu ise bunun da kararını verebilirsiniz. Tüm bunlar hedeflerinizi, statünüzü ilgilendirebilir. Sosyalliğiniz, arkadaşlarınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Dernekler, grup faaliyetleri içindeki aktivitelerinizi etkileyecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Geleceğinize dair planlar yapabilirsiniz. 10 Haziran 2021’de yaşanan İkizler burcundaki Güneş tutulmasının etkilerini de hayatlarınızda hissedeceğiniz bu süreçte, o dönemdeki konularınızdaki gecikmeleri, aksaklıkları, kararlarınızı şimdi sistemli ve kalıcı şekilde yoluna koyabilirsiniz.

Balık yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

İkizler ve yükselen İkizler :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Başak ve yükselen Başaklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Terazi ve yükselen Teraziler için : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler,

Yay ve yükselen Yaylar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Kova ve yükselen Kovalar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Balık ve yükselen Balıklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Ülkemiz ve Balık yeniayı

2 Mart günü Balık burcunda meydana gelecek olan yeniayda uluslararası ilişkiler, ticaret, hukuksal konular, ulaşım, basın-yayın, göçmenler, akademik konular, hükümet, üst düzey yöneticiler, konumunda otorite olanlar, tanınmış kişiler, prestijimizi ilgilendiren gelişmeler ve bunların halka, ülkemizin genel durumuna etkileri ana konu başlıklarını oluşturacak.

Yeniay, dış ilişkilerle ilgili gelişmeleri aktif tutmakta. Rusya-Ukrayna operasyonu devam ederken ülkeler arası diplomatik görüşmeler ve ülkemizin bu noktadaki konumu dünyada dikkati çekebilir. Bu durum beklenmedik gelişmeleri beraberinde getirebilir. Yakın ülkelerle ilişkilerde şartları farklı bir  evreye geçirebilir. Mayıs başından itibaren şartlar yeniden hareketlenirken, kapalı kapılar ardında görüşmeler, geri planda olup biten şartları dengeleyebilmek kolay olmayabilir. Topraklarımızla, ordumuzla, muhalefet partileriyle, sınırlarımızla ilgili gelişmeler dikkati çekebilir. Eylül’ün ilk haftasından sonra da şartlar daha da hareketlenebilir. Bu dönemde zorlayıcı durumlarla karşılaşmamak için daha hassas yürünebilir. Sığınmacılar konusu gündem olmaya devam edebilir. Konumunda otorite olanlarla ilgili değişimler görülebilir. Turizm, dolaşım haklarını ilgilendiren gelişmeler ile birlikte birtakım kararlar alınabilir. Tarımla ilgili durumlar gündemimizi oluşturabilir. Dış turizmde rezervasyon iptalleri gelebilir. Sektör yıllık beklentileri karşılamayabilir. Sosyal medya, basın-yayınla ilgili değişimler beklenebilir. Bazı düzenlemeler gelebilir. Vergilerde, kredi oranlarında değişiklikler olabilir. Deprem olasıdır. Yeniay, 10 Haziran Güneş tutulmasını da hareketlendirmekte. O dönemdeki kapalı kapılar ardında kalmış bilgiler ortaya çıkabilir. Alınmış kararlar, imzalanmış anlaşmalar revize edilerek uygulanabilir.

Balık burcunda meydana gelecek yeniayın haritalarını blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2022/02/27/2-mart-balik-burcunda-yeniay/

https://azadeoksoy.com/2021/06/03/10-haziran-ikizler-burcunda-gunes-tutulmasi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..