Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Deneme
 

2. Mektuba cevap

2. Mektuba cevap
 

ACIYI YARADA BIRAK


Sevgili  Onur;

Biraz geç oldu ama kusura bakma. Acıyı yarada bırak demiştim, kabuk bağlıyor demişsin sevindim. Ancak unutma ki hafifte olsa izi kalacak yaranın, buna hazırlıklı olmalısın. Hayatının yön değiştirmeye başladığını söylüyorsun, çok sevindim. Emin ol ki yeni yolundaki virajlar eskisinden daha keskin olmayacak ve daha fazla acı vermeyecek.

Gören gözler kör olur mu? Evet olur onur olur. Hem de hiç bir şey görmez olur. Ama bunları da yaşamak zorundaydın. Yoksa nereden anlardın iyiyle kötüyü, nereden bilirdin doğruyla yanlışı. Özeleştirini yapman Yaranın kabuk bağladığını gösteriyor. Bıçağı kınına sokma zamanı gelmiş,  Sevindim.

Evet o eski resmi hatırlıyorum. Demek parçaladın onu. İyi yapmışsın. Eskileri parçalama zamanı gelmiş, ilk adımı da atmışsın. Ama sakın hataya düşüp de o resmi kaldırıp atma, o resim senin geçmişin ve geleceğine ışık tutacak. O resme sıkı sıkı sarıl, o hatalarının resmi,  ama asla onu tekrar duvara asma onur.

Hastalıklar biz insanlar içindir, onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Senin dirençle bunu da aşacağına eminim. Acil şifalar diliyorum.

İnsanın kendini eleştirmesi ve hatalarını kabul etmesi kadar büyük bir erdem yoktur. Önemli olan hata yapmak değil; hataları daha büyük hatalarla örtmemeye çalışmaktır. Anlattıklarına göre sen hatayı başta yapmışsın zaten. Gözlerin kör olmuş görmemek için çaba harcamışsın. İtiraf etmeliyim ki; korkum daha büyük bir hata yapman yönündeydi. Ancak korkularım asılsız çıktı. Benden daha mutlu kimse yoktur şu an.

Seninle ilgili güzel haberler alıyorum. Kimden diye sorma, söyleyemem. Aynı şekilde yoluna devam et onur. İsmim gibi onurlu ol. Çıkarları peşinde olan insanlardan uzak dur. Başını asla yere eğme. Yüreğinin güneşiyle ayakta kal. Sevmekten ve sevilmekten korkma. Sevdik lerini yarı yolda bırakma. Paraya ve mala tamah etme, çünkü onların ne zaman kimde olacağını kimse bilemez. Para ve mal bir gün sende olursa da, asla kimseyi küçük görme; çünkü bu senin küçülmendir. Ve en önemlisi bunlar için kendini satma.

Unutma ki  ‘’Satılık her malın bir alıcısı vardır’’. Unutma ki ‘’Satılık olmayan her malın binlerce talibi vardır ve parayla alınamaz’’

Sevgimle Kal

Piraye

 
Toplam blog
: 47
: 1672
Kayıt tarihi
: 18.11.11
 
 

Engin Göksu  1976 Kayseri'de doğmuş. Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Müh. bölümünü bitirmiş. Hale..