Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '15

 
Kategori
Astroloji
 

2 Temmuz 2015 oğlak burcunda dolunay

2 Temmuz 2015 oğlak burcunda dolunay
 

2 Temmuz 2015 günü saat 05:20 de 09°:55´ Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolayısıyla eril ve dişil yönlerimiz, kadın erkek ilişkileri, duygularımız düşüncelerimiz , aile ve bilinçli yönelimimiz  arasında kararsızlıklarla, çatışmayla birlikte , dengeyi sağlamaya çalışacağımız,  farkındalığımızın arttığı , sonuç odaklı davranacağımız bir dönem.  

Öncü ve toprak elementinden olan Oğlak burcu planlamayı, inşa etmeyi, kuraları, mesafeyi, güveni, statüyü, saygınlığı, sorumluluğu ifade eder.Kariyeri, yönetimi, devleti, hedefleri anlatır.Realizmden yana oyunu kullanan Oğlak , melankolik yapıdadır ve gölge yönünde korkular, endişeler, soğukluk, cimrilik ve aşırı kontrolcülük vardır.

Dolunay anında Güneş ve Ay’ı 1-7 ilişkiler ekseninde görmekteyiz. Ay, bulunduğu 7.ev itibarı ile eş ve ortaklıklara, anlaşmalara, diplomasiye, rekabete, açık düşmanlıklara, davalara işaret etmekte.  Bu konularla ilgili konularda yol almak , sonuç görmek isteyeceğiz, gerek karşı cins ilişkilerinde, gerekse  egomuzla ,iç dünyamız arasında  denge kurmada çabalarında olacağız.   Bu dolunay kişinin ya da partnerinin genel sağlık durumu ile ilgili olabileceği gibi,  eklemler, dişier, kemikler, alt bacak , diz bölgesine de dikkat çekmekte.

Dolunay sırasında Ay  Facies, Mirzam ve Sirius sabit yıldızları ile ilişki içinde . Sabit yıldızların en zorlulardan olarak gösterilen Facies şiddete başvurmak ya da maruz kalmayı, yüksek motivasyon ve hırsı, gözlerle ilgili sorunları ifade eder. Ay’ın Pluto ile kavuşumunu, Mars’ın da Güneş ile karşıdan etkisini  düşünürsek, bu dolunayda  ilişkilerde saplantılı bir şekilde karşımızdakilerin üstüne gitmemek, inatla kışkırtıcı davranmamak  konusunda oldukça hassas davranmalıyız. Mirzam, Sirius’un hemen öncesinde doğarak , dünyaya yeni fikirler sunan ya da fiziksel özellikler katan haberciyi anlatır. Sirius ise ufak bir hamle ile büyük sonuçlara, sıradanı etkiliye çevirmeyi ifade ettiği gibi, Ay ile birlikte işte, ilişkilerde  başarıyı da anlatmaktadır.

Güneş ise Alhena, Hamal ve Ay’ın da ilişki kurduğu Mirzam ile kavuşumda .  Alhena, onur, işin kolayına kaçmayı, yapılan işte stratejik (askeri)  başarı ama  sonrasında kaybetme riskini göstermektedir. Hamal ise irade, kararlılık, liderlik yeteneği verdiği gibi, otorite sorunlarına da işaret etmektedir.

Dolunay sırasında Güneş’in de içinde bulunduğu Yengeç burcu yükselmekte. Bu da dolunay sırasında bize hassas, değişken ve kırılgan, milliyetçi, korumacı, içe dönük, savunmacı, yeri geldiğinde kaprisli ve maskesini takınan, duygu sömürüsü yapan, rasyonel olmakta zorlanan davranış yapısını anlatmakta.

Haritaya açılarına göre  baktığımızda ; bir yandan gerek bire bir, gerek kariyer adına ilişkilerimizde, ortaklıklarımızda bir adım daha ilerlemek, hayallerimize , ideallerimize ulaşmak adına  inatla, azimle adım atma arzusundayız.  Öte yandan  derin korkular taşıyor, duygularımızı kontrol etmek istiyoruz.  Ay’ın dolunay anından sonra ilk açısı Pluto olduğundan, bu dolunayda manipülasyon, kıskançlıklar , tartışmalar  yoğun hissedilecek .  Aile, yuva, vatan kavramı , ilişkiler, idare, güven, hedeflerimiz ile ilgili konular öne çıkarken, sorumluluklarımızla da yüzleşeceğiz. Kardeşlerle, komşularla, yakın arkadaşlarla iletişim  yoğun olduğu gibi, geri planda dönen lafların, planların ortaya çıkması ile de diplomasiyi bertaraf edebileceğimiz günlerden geçmekteyiz. Güneş-Ay karşıtlığına Ay düğümlerini de kattığımız zaman , kadersel anlamda çıkmaza düşebiliriz. Bu dolunay Neptün, Kronos ve Poseidon’dan da destekli ki bu da bizi arzularımıza yönlendiren önemli bir faktör. Aynı zamanda  Uranüs’ün, Jüpiter –Venüs ve Cupido ile yaptığı büyük üçgen de her türlü ilişki adına son derece olumludur. Ama işi ciddiyete taşımak istiyorsak yine de acele etmemiz gerekmekte.  Çünkü önümüzde 25 Ağustos’ta başlayacak olan bir Venüs retrosu var. Ayrıca Satürn’ün durumunu da dikkate almamak olmaz .

Haritaya Uranyen prensipte baktığımızda  Kronos (yetkinlik) , Ay, Güneş, Pluto, Minerva (politika) , Vesta (özveri ile çalışmak) , Kasandra(şüphe) ,  Eros(tutku) , Mars/Pluto , Ay/Güneş   karşısında  Satürn,  Admetos (gecikme, kesintiye uğrama) , Toro (taciz, gövde gösterisi)   yer almakta.  Buna ara aksları da ekleyerek, şunları söylemek mümkündür ;    Yürüttüğümüz ilişkilerde, uğruna emek harcadığımız ideallerimizde, dönüşümümüzde bir yandan tutku dolu, bir yandan karşımızdakilere karşı yeterince gerekli özveriyi gösterip, göstermediği konusunda kuşkular içindeyiz. Bu dönüşümde göremediğimiz, görmemiz gereken gerçekler, almamız gereken yollar olabilir. Bu noktada bir anlamda karşılıklı soğuk savaşın içindeyiz. Tarafların birbirlerini derin derin tacizleri mümkündür. Daha önceleri durumu toparlayabilmek , iyileşme sağlayabilmek adına yapılan müzakereler, aynı olasılıklara karşı yürütüldüğünden , özveri yetersizliğinden defalarca kesintiye uğramış, sonuçsuz kalmış olabilir.  Geçmişte (Hades) yaşanmış çetrefilli (Arachne) işlerin biraz da kadersel olarak, beklenmedik şekilde ortaya çıkan (Pandora)  ataklarla gündeme gelmesi, önümüze dökülmesi, bir anda bizi yalnızlığa  itip, başa döndürebilir (Sisyphus) . Ne yazık ki haritasında olumlu desteği alamayanlar için yorucu bir dönem .  Satürn ‘ün Akrep’teki retro döneminde saklanmış, gizlenmiş ya da yapılanması düzgün olmayan daha çok şeyler ortaya çıkacaktır. Bu dolunay bize uçak (Jüpiter) kazası (Mars, Ay düğümleri, Hades, İcarus, Orpheus, İsis) olasığını da düşündürmekte. Bu noktada aklıma gelen bir başka olasılık da okyanusun ortasında yolcuları ile kaybolan Malezya uçağı ile ilgili yeni haberler işitmemiz.( Uranüs, Pershepone, Merkür , Ay/Satürn, Güneş/Satürn , Circe )

Dolunay Türkiye haritasının 7.evinde gerçekleşmekte ve ülke gündemine dış ilişkiler, diplomasi, savaş, kaçakçılar konularını taşımakta.  Bu konularla ilgili haberler gündemimizi oluşturacak.  Ülkemiz topraklarında , sınırlarımızda saldırılar, terör, patlamalar, gerginlikler devam edebilir. Sınır kaçakçılıkları, mülteciler, kaçak göçmenlerle ilgili yeni haberlerle karşılaşabiliriz. Kadınlarla, çocuklarla, gençlerle,  sanatçılarla, eğlence yerleri ile, spekülatif yatırım araçları ile ilgili yeni düzenlemeler, yargı, yargıçlar, akademisyenler ile ilgili haberler gündemi işgal edebilir.  Geri planda, halkı ilerleyen dönemde çok mutlu etmemesi mümkün,  koalisyon kurulumu da dahil olmak üzere, tarımı, madenleri, topraklarımızı, hapisaneleri, af konusunu da içine alan görüşmeler yürütülebilir. ( Tr Merkür karşıt progress Jüpiter, 120 ASC, AY –Poseidon 150° Merkür ) Bu dönemde halk içinde kutuplaşmalar, agresyon daha artabilir .  ( Prog Merkür , tr Ay – ASC – Pluto  karşıt  Güneş-Kronos- Pluto, Zeus karşıt Uranüs- Chiron )  . Mars ve Hades (büyük zorluk) , Pandora (kriz, beklenmeyen sonuçlar), Tejat Pasterior sabit yıldızı ( taciz, yenilgi) kavuşumunun Ay düğümleri ekseninin tepe noktasında olması ve Mars’a da zorlu açısı, ne yazık ki bizlere  topraklarımıza, askerimize, polisimize  taciz olasılığına  işaret etmekte.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..