Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

20 yaşından sonra 4 cm boy uzatmak mümkün!

20 yaşından sonra 4 cm boy uzatmak mümkün!
 

uzun boylu olmak


Günümüzde pek çok kişi boy uzunluğundan şikayetçi. Şu an sizin bile keşke şu kadar cm daha uzun olsam dediğinizi duyar gibiyim. Bu aslında insan psikolojisi için çok önemli bir konu. Araştırmalar fiziki görünüşünden memnun olan insanların hayatta daha mutlu; iş hayatlarında ise daha aktif, üstlenici ve liderlik hissiyatına sahip olduklarını gösteriyor. Bu da zaten başarıyı beraberinde getiriyor.

Boy uzamasına etki eden faktörler nelerdir?

İnsanlar boy uzamasını çoğu zaman genetik faktörlere bağlarlar.”Şunun anne babası uzun o yüzden çocukları da uzun olmuş” vs. gibi. Fakat yapılan araştırmalar boy uzunluğu konusunun tamamen genetik faktörlere bağlı olmadığını egzersiz, uyku ,yaşam faktörleri, coğrafi konum ve beslenme gibi etmenlerin boy uzamasına %8-10 oranında etki ettiğini gösterdi.

Boy uzatmak için ne yemeli?

Burada size sütün, peynirin faydalarından bahsetmeyeceğim. Size boy uzatma için en etkili besinin balık sırtı olduğunu söylesem ne düşünürsünüz?

Torik, palamut, uskumru veya kefalin sırtında bulunan siyahetli kısmını haftada 3 kez olacak şekilde ızgara ya da buğulama yaparak yiyiniz. Miktar 250 gram civarı olmalı. Bu  tartışmasız boy uzatmak için en önemli besin. Özellikle 13 yaş altı çocuklarda uygulandığında inanılmaz sonuçlar vermekte.

Bir diğer can alıcı besin ise bitkisel çaylar. Erkekler için biberiye, bayanlar için ise melisa çayı. Bu çayların hazırlanma şekli ise son derece basit. 1 su bardağı kaynamış suya 1 tutam melisa-biberiye atıp 5 dk demlenmesini bekleyiniz. Sonrasında afiyetle içebilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bu çayı haftada bir kere demleyip içmelisiniz bu şekilde 6 ay devam etmelisiniz. 6 ay sonunda 1 ay ara vermeli bu şekilde 2 yıl boyunca bu kürü uygulamalısınız. Sonuç gerçekten şaşırtıcı olacak.

Boy Uzatma Egzersizleri İşe Yarıyor Mu?

Cevabım kesinlikle evet. Boy uzatma hareketleri gerek duruş bozukluklarını giderdiği için, gerekse omur aralıklarını açtığı için boyun uzamasına ciddi anlamda etki ediyor. Yalnız egzersizlerdeki püf nokta bu egzersizlerin doğru sırayla, bir program dahilinde, belirli bir süreç içerisinde, özel beslenme formülleri ile desteklenip yapılmasıdır. Sağda solda gördüğünüz videolardaki egzersizleri yaparak sonuç almanız mümkün değildir. Bunun için ayrı bir program ve tempoya girmeli ve başlamışken de bunu süreç boyunca devam ettirmelisiniz.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..