Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde Vücut Geliştirme programında dikkat edilmesi gerekenler

Evde Vücut Geliştirme programında dikkat edilmesi gerekenler
 

Evde Vücut Geliştirmek


Vücut geliştirme ülkemizde çok yaygın olmayan bir spor branşıdır. Ancak buna rağmen vücut geliştirmeye gönül veren bu spor dalı ile ilgilenen pek çok insan bulunmaktadır. Vücut geliştirme kişilerin tercihlerine göre özel spor merkezlerinde ya da sporcuların kendilerini rahat hissettikleri her alanda rahatlıkla yapılabilen bir spordur. Spor merkezlerine gitmek için vakit bulamayan ya da maddi olarak spor salonlarını tercih etmeyen kişiler evlerinde vücut geliştirme sporunu yapmaktadırlar. Kas geliştirme sporunda hazırlanan programa dikkat edilmesi gerekir. Kişinin beslenmesi, yapması gereken hareketlerin neler olduğu, hangi sürede hangi hareketin ne kadar yapılacağı ve nasıl davranılması gerektiği çok önemlidir. Kişiler evde vücut geliştirme programı sayesinde bu sporu çok güzel bir şekilde yapabilirler.

Evde yapılan vücut geliştirmede küçük ayrıntılar büyük önem taşımaktadır. Vücut geliştirme sporu evde yapılacaksa evde vücut geliştirme programı ayrıntılı bir şekilde hazırlanmalıdır. Vücut geliştirme hareketlerine çok aç ya da çok tok iken başlamamak gerekir. Aç karna hareketlere başlamak oldukça zordur, aç karna hareketlere başlamak ise daha zordur. Ancak şöyle bir gerçek var ki tok karna vücut geliştirme hareketlerine başlamak aç karna başlamak ile kıyaslandığında daha tehlikesiz ve sağlıklıdır. Kıyafetin önemi de büyüktür. Yapılacak olan spor hareketleri boyunca terleneceği için rahat kıyafetler tercih edilmelidir ve mümkün olduğunca terli iken rüzgar ile temas etmemek gerekir.

Vücut geliştirme hareketlerinin yapıldığı süre zarfında suyunda önemi çok büyüktür. Hareketleri yaparken düzenli bir şekilde su tüketimi yapılması evde vücut geliştirme programı kapsamı içinde olan bir konudur. Hareketler arasında ya da setler arasında içilen bir kaç yudum su kişilerin daha dinç olmasını ve hareketlere daha konsantre olmasını sağlamaktadır.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..