Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Egzersiz
 

Selülitlerle savaşın

Selülitlerle savaşın
 

Kadınların başlıca sorunlarındandır selülit.. Yaşla ilgili olduğu düşünülse de kesinlikle yaşınızla ilgili değildir. Yediğiniz , içtiğiniz yiyeceklerle ve biraz da kilo ile ilgilidir. Vücutta bulunan fazla yağ selülit oluşmasında başlıca etkendir.

Selülitle savaşmak için öncelikle yediklerinizi kontrol altına almalısınız. Bunun için yapmanız gerekenler;
    Yiyeceklerinizde mümkün olduğu kadar tuz ve şekeri kesmek Şekerli içeceklerden ( kola, gazoz gibi) uzak durmak Çayınızı açık içmek, Koyu kav içmemek ve günde 2 fincanı aşmamak. Bitki çaylarına yönelmek. Neler olabilir derseniz, papatya, rezene, adaçayı gibi içeçcekler olabilir. Sofranızdan maydanoz, lahana ve enginarı eksik etmemek. Tatlı ihtiyacını gidermek için sütlüleri tercih etmek ya da tatlandırıcılar kullanmak En önemlisi tükettiğiniz su miktarıdır. En az 2 litre su içmeye gayret ein. Yağlı yiyeceklerden kaçının. Haşlama ve buğulama türleri tercihiniz olsun Kilonuza dikkat edin. Fazla kilolarınızı atmaya çalışın Stresten uzak durun
SELÜLİTLE MÜCADELEDE EGZERSİZ

Selülitlerinizin yok olmasında en büyük yardımcılardan biri de bol egzersizdir. Hergün yarım saatinizi ayırarark yapacağınız egzersizler selülitlerinizi yok edeceği gibi, sağlığınız için de faydalı olacaktır.

    Ayakta dik durun. Ellerinizi ileriye dönük olarak yere paralel uzatın ve yumruk yapın. Bu durumda iken; önce bir bacağınızı, sonra diğerini öne doğru, yukarı kaldırın, yavaşça indirin. Bu hareketi en az 10'ar defa yapın. Bacak arkalarınız ve güzel bir popo için; yüzüstü uzanın. kollarınızı alnınızın altına koyun. Omurganız dümdüz durmalı. Şimdi iki bacağınızı birden aynı anda düz ve gergin bir şekilde kaldırın. Kısa bir süre havada tutun ve yine yavaş yavaş aşağı indirin. Ayak uçlarınızı yere değdirebilirsiniz. Bu hareketi de 10'ar kez tekrarlayın.
    Üst bacak için bir egzersiz daha. Bu kez ön tarafı çalıştırıyoruz. Yere oturun, omurganız dümdüz, başınızla ileri bakıyorsunuz. Eller poponuzun iki yanında, avuç içleri yerde. Parmak uçlarınız arkayı gösteriyor. Ayaklarınız gergin, ayak parmak uçları da gökyüzünü gösteriyor. Şimdi bir bacağınızı yavaşça kaldırın ve yavaşça indirin. 10 kez arka arkaya yaptıktan sonra ayak değiştirin. Bu hareketleri yaparken bacaklarınızı gergin olmasına dikkat edin.
http://www.turkiyeinternette.com/haber/6074-makyaj-guzellik-selulitlerle-savasin.html

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..