Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Yeni trend; fitness show

Son zamanlarda iyice popüler olan ve eğitmenler tarafından yoğun kullanılan instagram ve diğer sosyal hesaplarında yeni bir furya dolaşmakta.

Kendilerinin veya antrenman yaptırdıkları kişilerin enteresan ve bir o kadar ilginç garip hareket kombinasyonlarından oluşan ve fonksiyonel egzersiz adı altında çalışmalar göze çarpmakta. Normal şartlarda profesyonel sporcularınbelirli bir amaca yönelik uzun süren antrenman sonrasında bir 'sonuç' olarak meydana gelmesi gereken hareketler, başlı başına bir antrenman programıymış gibi gösterilmekte ve gurur duyulmakta.

Gerçekte amacı sağlıklı yaşam olan sedanterlerin sırf bedensel kapasitesi bunları kaldırabiliyor diye garip hareket kombinasyonlarını icra etmeleri, eklem ve bağ dokularında ve tendonlarında mikro travmalar meydana getirmektedir. Negatif etkisini hemen göremeseler bile ilerleyen yıllarda bu egzersiz(!) formları kendilerine bir çok sakatlık olarak geri dönecektir.

Vücuttaki her bölgedeki kaslar birbirleriyle etkileşim halindedir. En doğru eklem açılarında basit egzersizlerde dahi ikincil ve ince kas grupları antrene olmaktadır. Bunun için antrenman sırasında garip şekillere bürünmek bir gösteriden başka bir şey değildir. Eğer bir şova hazırlanmıyorsanız tabi.

www.furkanayyildiz.com 

 
Toplam blog
: 16
: 1695
Kayıt tarihi
: 16.10.14
 
 

1983 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğdu. İlköğretimini burada tamamladıktan sonra ünivers..