Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

200 kere maaşallah...

200 kere maaşallah...
 

Evet bildiniz 200. blogu yazıyorum ve bu sefer sayıyı kaçırmadım. Arada bir böyle yıldönümü gibi yazılarda hep kendimi eleştiriyorum. Bu sefer herkesi eleştireceğim. Yazmanın benim için önemini biliyorsunuz artık. Bloglarımda bahsetmeye çalıştım. Benim için bir yaşam biçimi, vazgeçilmezdir yazmak. Bu arada 200 bloğu yazmanın hiç de kolay olmadığını söyleyeyim.

Sürekli blog yavanlaştı diye şikayet ediyoruz son günlerde. Hatırlarsanız beş, altı ay önce blogerların birbirlerine methiyeler yazdığı bloglar revaçtaydı. Ben yeni başladığım için kimse beni tanımıyordu. Ben de böyle bloglar yazan blogerlara sitem edip duruyordum. Gerçi o dönem çok abartılıydı bu durum. Sonra birkaç kişiye daha abartılı gelince birdenbire bıçak gibi kesildi bu bloglar. Şimdi düşünüyorumda, acaba bu tarz bloglar bizleri motive mi ediyordu? Aslında yine yazılabilir fakat lütfen akraba, arkadaş, kardeş kayırılmadan yazılsın. Doğruları yazın yani.

Üç, dört gündür bir blog bombardımanına tutulmuş durumdayız. Kısa süre sonra sağlık, ilişkiler ve cinsel bilgiler konularında diplomamı alıp mezun olacağım MB ' dan. En çok kızdığım konulardan biride bu tarz konularda çıplak bayan resimleri kullanılması. Cinsellik iki insan arasındadır. Sağlık ve ilişkilerde herkes için geçerlidir değil mi? O halde neden tek cinsin resimleri sürekli kullanılıyor? Bir ara MB ana sayfası porno sitesi gibiydi. Kendinize ve yazılarınıza güveniyorsanız çıplak erkek resmi kullanın bakalım ne olacak? Ben protesto için arada bir konuyla alakasız yazılarımda çıplak erkek resmi kullanıyorum. Bayan ve erkek resmi kullanmak arasında bir fark göremedim.

Her konuda herkes yazsın istiyorum. Sabun köpüğü, yüzeysel yazılar tabiki olacak fakat abartma huyumuz her yerde devreye giriyor. Biri blog yazısı yazıyor. Arkasından hurra herkes blog yazısı yazıyor. Başka bir kategori yoğunlaşıyor bir bakıyorum herkes oraya üşüşmüş. Konular aynı, cümleler aynı, fikirler aynı. Özgün yazmaya çalışalım. Herkesin farklı fikirleri, düşünceleri vardır. Yazarken korkak davranmayalım. Cesur ve dürüst olmak kimseye birşey kaybettirmez. Yuvarlak hatlı, sözlü yazılar ise kısa vadede size geri dönüşüm sağlar ve biter gider. Arkasından bakakalırsınız.

Hayatı çok çabuk tüketiyoruz ve bu yazılarımızada yansıyor. Önce bir durup kendinize bakın sonra çevrenize.Kendinizi ve hayatı sorgulayın. Cesur olun, yazılarınız da cesur olsun.

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..