Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
Blog
 

2009 yılında Milliyet Blog'da neler oldu?

2009 yılında Milliyet Blog'da neler oldu?
 

.bp.blogspot.com/.../s400/blog+savaşları.jpg


Bu 2009 yılındaki son blogum. Bu yazımda 2009 yılında MB deki gelişmelerden kısaca notlar vereceğim. Önce istatistiki bilgiler.....

- 2008 sonunda 4313 olan blog yazarı sayısı bu yıl sonu itibariyle 965 kişi artarak 5278 e ulaştı.

- 2009 yılında 68492 blog yazıldı.

- Kendine has uslubuyla bu yıl 2531 adet blog yazarak toplam blog sayısını 6346 a çıkaran Süleyman Ekim, blog sayısında liderliğini kaptırmazken, okunma sayılarında bu yıl çok iyi bir atak yapan Sabiha Rana'ya geçildi.

- 2009 sonu itibariyle en çok yorum alan blog yazarı Ali Gülcü olurken, en çok mesaj alan blog yazarımız ise rahmetli Mustafa Mumcu oldu.

- Bu yıl MB ye katılan iki üyemiz ise Milliyet.com.tr deki magazin haberlerini sayfalarına taşıyarak 2009 yılında blog sayısı bakımından iyi bir performans gösterdiler.

- Geçen yıl başında Hadise'nin Eurovision'a katılacağı parçanın tanıtımı üzerine yazılan blog yazıları okunma sayıları bakımından yılın ilk günlerinde patlama yaparken, Hadise üzerinde yaşanan polemikler daha sonra tartışmalara dönüştü. Bu yıl yazılan bloglar içersinde yaklaşık 190.000 okunma sayısıyla Ahmet Üstündağ'ın 03.1.09 tarihinde Hadise'yle ilgili yazmış olduğu blog birinci olurken, yeşilsoğan'ın yine Hadise yazısı 114 yorumla birinciliği bu yıl kimseye kaptırmadı. İkinci sırada yer alan porno kelimesi içeren yazıların Hadise'nin gerisinde kalması da bu bu yılın ilginç sürprizlerindendi.

- Bu yıl içinde Milliyet Blog'a üye olup, üyelikleri sırasında intihal yazıları yazan, içi boş bloglarla blog kategorisini parselleyen kişiler ise bu bünye içinde barınamamış ve geldikleri gibi gitmişlerdir.

- 2009 yılında siyasi hayatta yükselen tansiyona paralel olarak MB de gruplaşmalar olmuş, tıpkı siyasilerin grup toplantılarında olduğu gibi her grup kendi aralarında arkasında oldukları görüşleri desteklerken, karşı görüşte olanlara da alaycı ifadelerle göndermelerde bulunmuşlardır. Birbirlerinin yazılarına yaptıkları yorumlar ise meclis genel kurulunda yaşananları anımsatmıştır.

- Geçen yıla göre azalan tanışma toplantılarını organize eden ve öncülüğünü yaparak, kurduğu yazarder blog yazarları derneğiyle birleştirici kişiliğini ön plana çıkaran isim için ayrı bir sayfa açacağım.

- Bazı arkadaşlarımızın bekledikleri mehdinin bu yıl gelmemesi kendilerini üzerken, ümitlerini 2010 yılına taşımaları da gözden kaçmadı.

- Fenerbahçeli Baterist Metin'in geçen yıl başlattığı yarışmanın geleneksel hale dönüşmesi blogun eski neşeli günlerini hatırlattı. Bu yarışmada birinci olan Vakayinüvis ve Ahmet Balcı'yı kutlarken ilginç noktalar da dikkatimi çekti. Ahmet Balcı'nın yapmış olduğu propaganda etkili olurken, bazı yazarlar Eurovision yarışmasındaki Kıbrıs Rum Kesiminin Yunanistan'a oy vermesi örneğindeki gibi oy verirken, Yunanistan'ın da yarışmada aday olmayan Türkiye'ye alaycı bir şekilde oy vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

- Bu yıl en üzücü olay ise, en çok mesaj alan değerli blog yazarımız Mustafa Mumcu'nun aramızdan ayrılması oldu. Mumcu'nun ne kadar çok sevildiği ise ölümünden sonra anlaşıldı. Blog yazarımız Talip Girgin "Vefa antolojisi" başlıklı yazısında rahmetlinin hakkında yazılan bloglar ve yorumların listesini bir blogda toplayarak onun yaşarken yapamadığını hayata geçirmiş oldu. Kendisini seven bir çok kişi onun hakkında blog yazıp, yorum yaparken, hayattayken kendisini üzen kişiler ise sessiz kalmayı tercih ettiler. Rahmetli Mustafa Mumcu ana blog sayfasının "Aramızdan ayrılanlar" bölümünde yerini alırken, yazılarımıza yaptığı yorumlar ise her zaman kendisini bize rahmetle hatırlatacak, kırgın halde yaptığı yorumlar ise bazı kişilerin vicdanlarını sızlatıp, suçluluk duygusu yaşamalarına neden olacaktır. Rahmetli Mustafa Mumcu'nun son yorumu ise bize bu ölümlü dünyada insanların birbirlerini kırmamalarını gerektiğini bir kere daha gözler önüne sermiştir.

2010 a gireceğimiz şu günlerde, gerek ülkemizde, gerekse Milliyet Blogda barışın sürekli olmasını diler, bütün blog yazarları, okuyucular ve editörlerin yeni yılını kutlar, sağlıklı günler dilerim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..