- Kategori
- Güncel
2011 YGS İçin Takipsizlik Kararı

YGS’de “şifre” iddiaları kaç haftadır sürüp gitti, gideceğe de benziyor.
ÖSYM, Prof. Dr. Ali Demir’in kaptanlığında, YGS’de “şifre” iddialarının başlamasıyla yalpalayıp durdu. Bu da, iddiaların daha artmasına yol açtı/ açıyor. Çünkü ÖSYM’den gelen her açıklama/ bilgi, işlerinin doğru dürüst yapamadıklarını gösteriyor/du.
ÖSYM’yi savunmaya cesaret edenler bile, inandırıcı olabilmek için, neyi, nasıl söyleyeceklerini bilemiyorlar. Konuşmaları başka türlü yorumlama olanağı yok!
Her fırsatta ağzını açanlar, ayak üstü konuşmayı, resmi/ bilimsel açıklama sananlar, şairin deyişle “lal" olmuşlar.
Konu sınavlar, eğitim, yükseköğretim!
Milli Eğitim Bakanı ortalarda yok!
YÖK, gerçekten “YOK”...
Her şey gizli!
Gizli olanlardan, gerçekten gizli olması gereken sadece Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması!
Gel gör ki, basına yansıdığı kadarıyla, ÖSYM, Ankara 7. İdare Mahkemesi’ne gönderdiği savunmada gizli soruşturmaya gönderme yapmış:
"Söz konusu inceleme sonucunda düzenlenen rapor ile ilgili açıklamada herhangi bir kopya çekme işleminin gerçekleşmediği, matbaadaki bilgisayarların incelenmesinden de dışarıya bir bilgi akışı olduğuna yönelik güvenlik açığının tespit edilemediği yazılımın Meteksan firmasınca hazırlandığı ve yanıt sistemine uygulandığı belirtilmiştir"
İddialar ortaya atıldığından beri, “var yok” arasında gidip gelen, yalpalayan ÖSYM, bütün umudunu Başsavcılık açıklamasına bağlamıştı. Oysa iptal kararını verecek olan Ankara 7. İdare Mahkemesi.
Mahkeme, “yürütmeyi durdurma” kararı verir mi, vermez mi?
Bilemeyiz!
Ancak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS’de “şifre” iddiaları ilgili olarak bugün açıklama yaptı.
Başsavcılık, takipsizlik kararı verdi:
“Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi''
Şimdi ne olacak?
Son sözü, Ankara 7. İdare Mahkemesi söyleyecek.
Bekleyeceğiz!
TURGUT ÇELİK/Mersin