Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’den Sabıkalı Kaleci Hakkında Suç Duyurusu

Fenerbahçe’den Sabıkalı Kaleci Hakkında Suç Duyurusu
 


Kaleci sabıkalı!

Sabıka kaydında “20 maç ceza” yazıyor.

2007 yılında oynan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının 37. dakikasında bir faul yüzünden çıkan tartışmada, hakem Cüneyt Çakır’a küfretmiş, gördüğü kırmızı karttan sonra, Cüneyt Çakır’a saldırmış, Çakır’ın kokartını sökmüştü.

Bu kaleci Bülent Atamandı.

Ataman’ın ceza almasıyla ilgili yaptığı açıklama da ilginçti:

“Ben adam öldürmedim, hırsızlık yapmadım. 20 maç gibi bir cezayı hak edecek hiçbir şey yapmadım. Bize kısaca 'Sen futbolu bırak' dediler. Biz de Cüneyt Çakır ile jubilemizi yaptık. Bu kafayla bundan sonra futbol oynayabileceğimi düşünmüyorum.”

Sabıkalı kaleci, Karabükspor-Fenerbahçe maçında da ortaya çıktı.

Sahaya ayakkabı fırlatıldı. Maçı anlatan spikerin deyişine göre, ayakkabı yedek kulübesinden gelmişti, Ayakkabı, yedek kaleci Bülent Ataman’a aitti. Hakemin bir kararını beğenmeyince, önünde su şişesine tekme atıyor; ayakkabı, bağcıklarını bağlamadığı için ayağından sahaya fırlıyor.

Sabıkalı kaleci, maçtan sonra, Kanaltürk’ün “Telegol” programında haddini aşan sözler söylüyor:

“Fenerbahçe, iyi oynuyor; ama saha dışında da formdalar. Bizim takımı karıştırdılar. Sadece Fenerbahçe değil, teşvik primi filan... Sahaya çıkmayandan (Emenike’den söz ediyor) bahsetmiyorum. O kendini bilir. Sahaya çıkanlar şerefli bir şekilde topunu oynadı. Onları tebrik ediyorum.”

Sabıkalı kaleciyi. görüyorsunuz, “saha dışı” sözüyle Fenerbahçe’ye çamur atıyor, Emenike dışındakiler için “şerefli” diyerek de Emenike’ye...

Sabıkalı kaleciyi böyle konuşmaya yönelten ne?

Fenerbahçe’nin Karabükspor’u yenmesi. Ama onun derdi, kendi takımın kazanması değil, Trabzonspor’un avantaj sağlaması, şampiyon olması.

Trabzonspor’la oynadıklarında kalede olsa, ne yapacak?

Kaleciler niye böyle ki?

Bir zamanlar bir Zalad vardı?

Geçen yıl da, Bursaspor’la maçı olan bir kaleci vardı, unuttum adını, Bursaspor’un şampiyon olmasını candan istiyordu.

****

Fenerbahçe, bugün Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte o kısa açıklama:

“Spor Toto Süper Lig’in 32. Haftası’nda KDÇ Karabükspor ile deplasmanda yaptığımız maçın ardından, bir TV programına bağlanarak, kulübümüz hakkında haksız ithamlarda bulunan KDÇ Karabükspor Kalecisi Bülent Ataman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Söz konusu başvuru, oyuncuya ait açıklamaların 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’na aykırılık teşkil etmesi çerçevesinde yapılmıştır.”

Spor Toto Süper Lig’in son iki haftasına girdiğimiz şu günlerde, bırakalım başkalarını, futbolcu, ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeli, medyaya malzeme olacak sözlerden kaçınmalı.

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..