​ 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası. Güzeller geçidi ve tahminler. / Spor / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası. Güzeller geçidi ve tahminler.

Sizin Favoriniz hangisi.?

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası  8 Haziran'da Polonya'nın başkenti Varşova'da  başlayıp 1 Temmuz'da Ukrayna'nın başkenti Kiev deki Final ile noktalanacak. Gruplar belli. Takımlar bu hafta  hazırlıklarını tamamlayarak turnuvayı bekleyecekler.

Türkiye'mizin malesef katılamadığı bu turnuvada 16 takım 4 erli gruplarda mücadele edecek. Her zaman süprizlerin olduğu eleme gruplarından sonra çeyrek finale kalan takımlar oyunlarını biraz daha olgunlaştırırken motivasyonunuda artıracak.  6 maçta 6 galibiyet alan takım kupayı kazanacak.

A Grubunda bulunan  4 takım ( Polonya, Yunanistan, Rusya,Çek Cumhuriyeti) sanki kura ile değilde hemen hemen aynı ekolün takımları olarak gruplanmışlar tesadüf olarak. Tekniği az seyiri sıradan fizik kondüsyona dayalı oyun oynayabilen bu ekipler arasında tek bir farklı ekol takımı yok. Evsahibi Polonya gruptan çıkması en az ihtimalli ülke. Kendi sahasında oynama avantajı olsa bile Çek Cumhuriyetini geçmesi zor görünüyor. Seyirci açısından hiçbir takım kendini yabancı hissetmeyecek. Belki de her maçta eşit sayıda taraftar olması mümkün. Çünkü ülkeler birbirine çok yakın. Ulaşım sorun olmaz. Rusya'nın puan kaybını Yunanistan maçında yaşayabileceğini düşünüyorum. Bu grup en az gol atılan ya da Şampiyonanın beraberlikler grubu olabilir. İddacılar bunu dikkate alabilirler. Rusya tecrübesiyle Yunanistan inatçılığıyla Çekler ise fizik kondüsyonuyla atbaşı grup liderliğinde söz sahibi. Derlerya üçünü birbirinden ayıramadım diye. Belki fotofiniş. Göreceğiz. Polonya süprizde.

B Grubunda ise Hollanda, Danimarka, Portekiz ve Almanya mücadele edecekler. Panzerler yürüyerek çeyrek finale çıkacaktır. Diğer eşleşeceği gruba göre isteyerek ve bekleyerek ikinci bile olabilirler. Strateji gereği. Diğer favori gibi görünen Hollanda nın işinin zor olduğunu düşünüyorum. Gol yollarında sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Robben, Van persie, Huntelaar, Affelay, deJong gibi golcüler ağları boş bırakmaz. Ancak aynı şeyi kendi kaleleri için söyleyebilirmiyiz. 3 gol atsanızda 4 yediğiniz zaman puan alamıyorsunuz. Ancak hiç gol yemeden bir puanınız garanti.Hollanda yıllarca hep en iyi forvetleri çıkarabilen bir ülke. Ancak defans oyuncuları için aynı şeyleri söylemek daha zor.

Danimarka için söylenecek en güzel şey mütevazi takım. Ama inançlı ve her zaman iddialı. Herkesin her zaman beğenisini kazanabilen sempatik bir takım. Ancak bu grupta devlere yem olabilir. Rakip kim olursa olsun her zaman kendi oyunlarını oynamaya çalışan kendi oyun disiplinini asla bozmayan bir takım. Kendi çapında bir ekol bile diyebiliriz. Ne kadar direnebilirler. Bu ancak iyi bir başlangıç yapmaları ile mümkün. İlk maçtan alınacak galibiyet ile dirençleri artarsa devamını getirebilir Vikingler.

Portekiz için her şey mümkün. 3  galibiyet de alabilirler 3 mağlubiyetde. Kilit takım Portekiz. Çünkü bazen sizin kaybettiğiniz puan daha önce yendiğiniz bir takıma yarayabilir. Bu bir turnuva. Ve hiç bir şey tek maçla bitmez. İşte bunu yıllardır yapamayan Portekiz büyük turnuvalarda hep hayal kırıklığı yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecek bu Okyanus ve Akdeniz ülkesi. Ronlado ya güvenmeleri onlara pahalıya mal olabilir. Bana göre Danimarka ya puan kaybederlerse kesinlikle eleneceklerdir. Hollanda ya kaybetmeyeceklerini düşünüyorum. Bu nedenle gruptan çıkma adına  Almanya'nın yanında önce Portekiz sonra Hollanda ve Danimarka yakın ara geliyor.

C grubunda ise 3 İ  yanına Hırvatistan gelmiş. Boşuna değil tabi ki. 3 İ derken İtalya, İspanya ve İrlanda tabiki. Farklı olan Hırvatistan. Bence gruptan çıkacak. İspanya nın ardından ikinci olması muhtemel. Disiplinli tecrübeli oyuncuları var. Ve en önemli şansları gruplarında bu kez Türkiye yok. Gruptan çıkacak diğer takım favori İspanya olacaktır.  İtalya sonuncu İrlanda ise 3. cü olarak grubu tamamlayacak. Grubun en zevkli maçı da İspanya Hırvatistan maçı olacak düşüncesindeyim.

D Grubunda ise Ukrayna, İsveç, Fransa ve İngiltere mücadele edecekler. Bir eşdeğer grup daha. Hiç bir sonuç süpriz değil. Ukrayna elenebilirde grup lideride olabilir. Ama en zayıf halka bence Fransa. Horozların tekniği İngilizlerin pres ve kondüsyonuna galip gelebilir mi.? İsveç lilerin göze hoş gelen futbolu sert Ukrayna karşısında ne kadar başarılı olabilir. Hakem faktörü. Kırmızı kart. Penaltı. Bolca yaşanabilecek bir grup. Yine de favorim şampiyonaların başarısız takımı İngiltere. Artık bu gruptan çıksınlar. İkinci olarak İsveç ile Ukrayna maçını kazanan ikinci olur. Kaybeden ise Fransayı yenerse ancak. Yoksa şampiyonaya veda ederler.

Çeyrek final eşleşmeleri takımların diğer gruptan gelecek takımlara olan çekinceleri ile de değişiklik gösterebilir. Ama İspanya ve Almanya'dan sadece birinin final oynayacağını Hırvatistan'ın yarı final oynayabileceğini İlk turda elenmezse Portekiz'in finale yürüyebileceğini söyleyebilirim. Ama her halükarda kupayı ALMANYA kazanacaktır.

Güzel bir şampiyona bizi bekliyor. Hem güzel hem güzeller bizi bekliyor. Keyif dolu bir futbol şöleni olmasını dilerken herkes için her açıdan iyi seyirler.

Ancak futbolun bir çok yaşam gerçeğini unutturduğunu unutmayalım.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..