​ 2015 Nisan Ayında 40 Bin Öğretmen muhakkak atanmalıdır / Eğitim / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

     
    Kategori
    Eğitim
     

    2015 Nisan Ayında 40 Bin Öğretmen muhakkak atanmalıdır

    2015 Nisan Ayında 40 Bin Öğretmen muhakkak atanmalıdır
     

    Binlerce atama bekleyen öğretmen 15 Bin atamanın ardından gözleri nisan ayında yapılmasını beklediği 40 Bin atamaya çevirdi.


    Toplamda neredeyse 300 Bin atama bekleyen öğretmen bir umutla yıllardır mücadele vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günler içerieisnde yapılan 15 Bin atama kulağa hoş gelsede açıkta bekleyen öğretmenleri ve var olan ihtiyacın yanında oldukça küçük kalmaktadır. Oldukça kritik bir seçim dönemine doğru ilerlerken öğretmen adayları Nisan ayında bir atama daha beklemektedir. 

    Kulislerde de konuşulduğu iddia edilen seçimlerden önce yapılması beklenilen atama için, öğretmen adayları Nisan ayını beklemektedirler. Oldukça yoğun geçen ve sürekli değişen gündem içerisinde kaybolmamak isteyen öğretmenler her gün sosyal medyada seslerini duyurmaya devam etmek için çalışırlarken bir umut gelecek müjdeli haberleri beklemektedirler. Seçimden önce yapılması beklenilen atama hükümet kanadından bir çok bürokrat tarafından atama bekleyen öğretmenlerle görüşmeleri sırasında anılmıştır. Aşağıda da bu durumu hem öğretmenlerin talebini anlatan hemde atamanın olabilme ihtimali çok güzel bir şekilde ele alınmış. 

    -Nisan Ayında 40 Bin Atama Olabilir

    Tabi yukarıdaki yazıda Mayıs ayı için belirtilen rakam yaz ayı için geçerli olabilir. Öğretmenlerin şimdilerde tek beklentisi Nisan ayında 40 bin atama olmasıdır. Gün geçtikçe heyecan giderek artarken bu yıl beklentiler Şubat ayında yapılan 15 bin atama, sonrasında Nisan da yapılacak 40 Bin atama ve son olarak Ağustos ayında yapılacak olan 45 bin atama ile birlikte bu yıl toplamda 100 bin atama olmasıdır. 

    Muhtemel atamaların gerçekleşmesi ise seçim arifesi öncesinde oldukça mantıklı gibi duran bir rakamdır. Malum MEB'e ayrılan bütçe rakamlarındaki artış, var olan ihtiyaç ve seçim bir araya gelince bu atamalar kaçınılmaz gibi duruyor. Önümüzdeki günler oldukça heyecanlı geçeceğe benzerken, umarım bu atama yapılır ve hem eğitime, hem de yıllardır sorunlarla boğuşan öğretmenlere bir derman olur. 

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 107
    Kayıt tarihi
    : 12.02.15
     
     

    2010 yılı Kocaeli Üniversitesi öğretmenlik mezunuyum. Uzun süredir atama bekleyen öğretmenim, eği..