Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

2015 yeni yıl yazısı

2015 yeni yıl yazısı
 

 

Yarın benim 50. Yılbaşım. Bugünleri sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamak son derece güzel bir duygu. Umarım herkes için 2015 huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yıl olur. 2014 ve 2013 ülkemizin gerildiği, bölündüğü ve gereğinden fazla siyaset konuştuğu yıllar oldu. Sıkıldık, bunaldık. Ekonomimiz yerinde saydı, hatta fakirleştik. Mutlu olmak için çok çaba sarf ettik. Yok yere “iş kazası” adı altında birçok canlar verdik. Hiç mi iyi şeyler olmadı, diyeceksiniz. Bireysel mutluluklarımızı saymazsanız inanın pek aklıma gelmiyor. Eğitimimiz başı bozuk bir yerlere gidiyor, sağlık hala büyük sorun, ücretler gün be gün eriyor, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimiz yaşanmaz bir halde, nüfus artışının önüne geçilemiyor. Güneydoğu sorunu içinden çıkılamaz bir halde, topraklarımızı kaybetme noktasındayız. Bütün bu sorunlar yetmiyormuş gibi bir de cemaat, paralel düzen sorunumuzla uğraşır olduk. Atatürkçülük hiç bu kadar savunulacak duruma düşmemişti. Ve bizler bütün bu olumsuzluklara rağmen mutlu olma konusunda caba sarf etmeye devam ediyoruz.

Peki bizi nasıl bir yeni yıl bekliyor? Her şeyden önce sağlık, mutluluk öncelikli dileğimiz. Umarım daha huzurlu ve neşeli oluruz. Ya ülkemiz, ya bu toplum?

2015 de genel seçimler var. İlk 6 ayı bu seçim tartışmalarıyla geçireceğiz. Ülkemiz sanırım bu yılda bölünmeyecek, birlikte geçirdiğimizi zannedeceğiz. Güneydoğu bölgesindeki kaynama devam edecek, emperyalistlerin de desteği ile Türkiye’den biraz daha kopacak, siyaset bu işi çözecek ağırlıkta görülmüyor. Ekonomi açısından da sıkıntılı bir yıl bizi bekliyor, işsizlik artıyor, sanayi terleyecek. İhracat ithalat dengesi daha da bozulacak. Spor da hüsranlar devam edecek, bizleri yıllardır mutlu eden futbol bile haz vermeyecek. Aklını kullananlar, aklını kullanmayıp kuru yaprak gibi savrulanların girdabında düzleye çıkmaya uğraşmaya devam edecek. İnanın falcı olamaya gerek yok, basitçe düşünmemiz yetiyor. Atatürkçülüğün üzerine koyamayıp, koruma uğraşında olmanın acısını çekmeye devam edeceğiz.

Kısaca umudum yok, 2015 den. Dini bir temennimiz vardır ya, “Allah bugünlerimizi aratmasın”. Ne yazık ki bu durumdayız, işimiz dualara kaldı. Akılcılığı savunanların acı durumu.

Peki nasıl bir 2015 diliyorum? Sevgi ve saygının egemen olduğu, mantıklı, ulusun geleceğini düşünerek akılcı adımların atıldığı, siyasetin gündemin ilk konusu olmadığı, her alanda topluma moral veren hareketlerin olduğu ( bu örnekleri son 8-9 aydır Maltepe Belediyesinde görüyoruz ), sanat ve kültürün sergilendiği okunduğu ve seyredildiği bir yıl hepimizi mutlu edecektir. Başta siyasette ve sonrasında Güneydoğumuzda kardeşliğin gelişmesi önemli.  Ekonomide cari açığı kapatacak, üretim sonra tüketimin her alanda yaygınlaştırılması, aşırı harcamaların önüne geçilmesi, tarıma topraklarımıza akılcı yaklaşımlarla özlenen reformları gerçekleştirmek.

Bütün bunlar hayal değil, ben diliyorum ya siz?

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..