Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '17

 
Kategori
Siyaset
 

2019’da %49 HAYIR Oyunu Tekrar Almanın Şartı Belli: “Kazanırsak Parlamenter Düzene Dönülecek"

Muhalefetin 2019 seçimlerinde başkan adayı göstermesi bile anlamsız çünkü başkanlığa karşı. Ama öte yandan başkanlık sistemi zaten gelmiş ve aday göstermezse karşıya yarayacak. Yine de başkanlığa hayır diyen muhalefetin başkanlığı başkan olmak için kazanmaya çalışması kafaları karıştıracaktır; çünkü bu %49 muhalefetin oyu değil HAYIR’ın oyu.

Ve 2019’da başkan adayı olacak Sayın Cumhurbaşkanı'nın partilileri uyarması tam da bununla ilgili. %49 muhalefetin oyu olsaydı endişeye gerek yoktu; tatile giderler, birbirlerine küserler, bir araya gelemezler falan. Ama şimdi başkanlığı istemeyenlerin oyu değişmez ve başkanlığı istemeyenler tatile gitmezler. Artı bu %49’un içinde AKP’den de oy var.

Bunu Sayın Cumhurbaşkanı görüyor ama muhalefet her zaman olduğu gibi işin farkında değil. “Bizim zaten %49 oyumuz var, başkanlığı alırız” mantığıyla yani başkan olmak için çalışılırsa muhalefet kazanamaz. Ama “Kazanmaktaki amacımız parlamenter düzene dönmek, bunun için başkan olmak istiyoruz” denirse %49 fire vermez çünkü bunlar başkanlık olmasın diyenler.

Hayır ben başkan olacağım dersen bu %49, hele de AKP’nin hayırcıları “Madem başkan olunacakmış, bunlar olacağına reisimiz” olsun diyeceklerdir.

Muhalefetin kampanya sloganı, “Kazanırsak Parlamenter Düzene Dönülecek" olmak zorunda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..