Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '21

 
Kategori
Müzik
 

2021 Z Raporu

Bir yılı daha geride bırakıyoruz bugün.. 2021, 2020'den daha huzurlu daha özgürlükte hasret giderdiğimiz bir yıl oldu. Müzik sektörü de geçtiğimiz yıla nazaran daha parlak bir dönem olduğunu düşünüyorum. Temmuz ayından itibaren konser mekanlarının birden açılması hepimiz için sürpriz, beklediğimiz bir andı, ani oldu. Festivaller, halk konserleri ve kulüpler dahil olmak üzere sektörün can damarlarından artık kan akmaya başladı herkes özüne döndü.
 
Haliyle yaz hitleri de peşi sıra geldi. Pop müzik'te  Sezen Aksu, 'Demo' kayıtlarıyla zirveyi kimselere bırakmazken onu Zeynep Bastık 'Zeynodisco' albümü ve Sertab Erener hem son albümü hem de 'Her Dem Yeşil' projesiyle birlikte izin gitti. Bu yılın en parlak dönemini yaşayan Edis de 'Martılar' ve 'Arıyorum' single’larıyla diskografisini zenginleştirdi. Hadise’nin 'Hay Hay'ı ise gözden kaçmadı. Yalın, Ziynet Sali, Derya Uluğ, Oğuzhan Koç, Hande Ünsal, Demet Akalın, Simge, Sura İskenderli yılı boş geçirmeyen pop yıldızlarından bir kaçı. Arem Özgüç ve Arman Aydın’ın popun isimleriyle işbirlikleri oldukça dikkat çekti. Pop - Arabesk kulvarında; Bilal Sonses, Tuğçe Kandemir, Sibel Can, Derya Bedavacı ve Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut'ta single'larıyla, Ebru Yaşar 'Gel de Sevme' albümüyle kendi jarnında liderliğini ilan etti. 
 
Alternatif sularında ise; Emir Can İğrek sağ gösterip sol vurdu, Mabel Matiz 'Kahrettim'Melike Şahin'in ilk göz ağrısı 'Merhem' albümüyle alternatifin kraliçeliğine göz kırpırttı. Cem Adrian, Kaan Boşnak'ta listeyi takip edenleden.. Benimde en çok dinlediklerim arasında da İkilem, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Madrigal'da listeye girmeye hak edecek diğer müzik grupları. Fenomenlerde ise en dikkat çekenleri; Reynmen, Bege ve Kerimcan Durmaz senenin iddialı işlerin arasında adını yazdırmayı başardı.
 
Bu yılda Youtube'da akustik kayıtlar sıklıkla devam etti. Bir önceki yazımda bu konu hakkında bahsetmiştim. Özellikle; Bengü, Tuğba Yurt, Feride Hilal Akın ve son olarak Dicle Olcay'da dikkat çeken projeler arasında yer aldı.
 
Bu yılın en çok ses getiren müzik olaylarından biri de Tan Taşçı'nın Harbiye Açıkhava konserleri oldu. Toplamda 16 konser veren sanatçı, müzikseverler tarafından büyük bir yankı uyandırdı. Saniyeler içerisinde tükenen biletlerin haddi hesabı yoktu. Bu tarz haberleri 90'lı yıllarda Rumeli Hisarı Konserlerinde rast gelirdik. 5-6 gün üst üste sahne alan bir çok isim olurdu. Rumeli Hisarı'nın atmosferini de özlemedik değil. Neticede gözlemlediğim kadarıyla rekorlar sözde değil özde kırıldı.. 
 
Bir diğer en çok konuşulan Harbiye konseride İrem Derici'nin oldu. Kariyerinin 10.yılına doğru demir atarken ilk kez Harbiye'nin büyülü atmosferine bir iz bıraktı, yüksek bütçeli bir sahne şovuna imzasını attı. Ocak ayında da youtube kanalında konseri yayınlayacakmış, kaçıranlar üzülmesin.
 
2022 hepimiz için önce sağlık, sonra sevdiklerimizden ayrılmayacağımız, bol eğlenceli, müzikli hayatı dolu dolu yaşayacağımız bir yıl diliyorum. Müzik susmamalı, haykırmalı, bağırmalı.. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..