Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı nedeniyle 1924 yılında bayram ilan edilen 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamaktayız. 

Bu bayramın önemi ve değeri çok büyüktür. Bu bayram hem egemenliğimizin kazanıldığı günün kutlanması hem de Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkenin geleceği olan çocuklara verdiği önemin göstergesidir. 

Aslında bu bayram anlayabilenlere ne kadar ileri görüşlü bir neslin torunları olduğumuzun kanıtıdır. İçimizdeki bazı Avrupa özentililerin dillerinden düşürmedikleri insan hakları, çocuk hakları gibi kavramlara verilecek en güzel cevaptır bu bayram aslında… 

Çok beğendikleri Avrupa medeniyeti daha çocukları yerin altında kömür madenlerinde çalıştırmaya devam ederken Mustafa Kemal ATATÜRK çocukların ülkenin geleceği olduğunu görmüş çocuklara bu bayramı hediye etmiştir. 

Birleşmiş milletler Dünya çocuk gününü 1954 yılında gündeme alıp kabul etmişken ülkemizde 1927 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK himayesinde 23 Nisan çocuk bayramı kutlanmaktaydı. 1933 yılından itibaren de Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocukları köşke kabul ederek misafir etmesiyle gelenekselleşen görevi çocuklara bırakma töreni ise aslında çocukların ülkenin geleceğini sembolize etmesidir. 

1929 yılından itibaren 23 Nisanı içine alan hafta çocuk haftası olarak kutlanmaya başlamıştır. Ülkemizde bu haklar çocuklara tanındığı dönemde medeni olarak gösterilen lanse edilen devletlerde çocuklar yer altında kömür madenlerinde köle muamelesi görmekteydi. 

Bu durum aslında genç Cumhuriyetin önderi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ne kadar modern ve ileri görüşlü bir lider olduğunun göstergesidir. 

Mustafa Kemal ATATÜRK bu bayramı biz çocuklara armağan ederken aslında şunu dile getirmiştir. 

Bu vatanı bizler kurduk, yaşatıp daha ileriye götürecek olanlar siz çocuklarsınız. Vatanınıza sahip çıkıp korumak ve yüceltmek sizlerin görevidir. 

Bizlerin ülkemizi daha ileriye taşımak için yapmamız gereken tek şey önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve onun ilke ve inkılaplarını anlamak ve bizlere gösterdiği yolda yılmadan mücadele etmektir. 

İşte bu bayram onun için çok değerlidir. Çünkü bu bayram bizim hem milli egemenliği kazandığımız bayram hem de bu mücadelede bayrağın biz çocuklara teslim edildiği gündür. 

23 Nisan günü milli mücadele belki savaş meydanlarında bitmiştir ama ilerleme, gelişme, kalkınma alanlarında devam etmektedir denilerek bayrak biz çocuklara devredilmiş. Bu ülkenin tohumlarını bizler attık bu tohumları yeşertip büyütecek olanlar sizlersiniz denmiştir. 

İşte biz Türk Milleti ve Türk Milletinin geleceği olan çocuklar bu bayramı bu bilinç ve onurla kutlamaktayız. 

Ne mutlu bizlere ki böyle bir neslin çocuklarıyız. Bayramımızın önemi ve değeri kelimelerle anlatılamayacak kadar büyüktür. Bu büyük bayramımızın 91. yılı tüm Türk Milletine ve çocuklarına kutlu olsun. 

Ne mutlu Türküm Diyene! 

Ne mutlu biz Türk Çocuklarına… 

Saygılarımla 

Burçak Yazıcı 

 


 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..