Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '22

 
Kategori
Astroloji
 

27 Ağustos Başak yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

27 Ağustos günü saat 11:16’da Başak burcunun 04°03'derecesinde yeniay meydana gelecek. Yeniaya ev sahipliği yapacak olab Başak, alçakgönüllülüğü, mükemmeliyetçiliği, çalışkanlığı ve detaycılığı ile bilinir. Gölgesinde gerginlik,  fazla detaycılıktan büyük resmi kaçırma,  toleranssızlık bulunur. Başak burcu mühendisler, matematikçiler, fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, istatistikçiler, hesap uzmanları, bankacılar, yazılımcılar, eczacılar, doktorlar, hemşireler, veterinerler, basın-yayın çalışanları, eleştirmenler, yazarlar, hizmet, temizlik, sağlık sektörü ile ilgilidir. Dolayısıyla yeniayda Başak özelliklerinin yanında bu meslek gruplarına ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yeniayda şartlar süregeleni sürdürme eğiliminde gelişirken, zaman zaman da değişecek. Çıkarların önde olduğu, istikrarlı yürünmeye çalışılacak ve somut sonucun, değerlerin önemseneceği bir süreç.

Yükselende sabırlı, kuşkucu, ketum, krizlerden beslenen Akrep burcunu görmekteyiz. Bu dereceye Miaplacidus sabit yıldızının etkisini görmekteyiz ki omurgayı, sağlam duruşu ifade etmekte. Yükselen derecesine kavuşum yapan bir diğer sabit yıldız ise Princeps ki o da araştırmayı, derin algıyı anlatır.

Güneş ve Ay ise El Kophrah ile birlikte. Bu sabit kendini kontrol etmekle, sessiz ve güvensiz doğayla alakalıdır.

Başak burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Başak yeniayında işiniz, statünüz, hedefleriniz, anneniz ve aynı zamanda sosyal çevreniz, içinde bulunduğunuz organizasyonlarla, işinizden elde ettiğiniz gelirle ilgili gelişmeler ana konu başlıklarını oluşturmakta.

Değişken burçların  1-7, sabit burçların 17-21 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar yeniaydan öncelikli etkilenecekler.  ( Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Yeniayda, konunuzla bağlantılı olarak çok yere birden koşturarak,hayatınıza çekidüzen  vermek, şartlarınızı iyileştirmek gerekebilir. Önünüze engel olmuş konuları aşma gayretinde olabilirsiniz. Aslında bu durum sizin için sanki bir tür zorlu dönüşümü tamamlamak ister gibi. Ne kadar zor, aşama aşama ilerleyecek olursa olsun hayatınızın akışında  yaratıcılığınızı gösterebilmenizi, zevk alabilmenizi sağlayacak şartları oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bunları hedefinize yansıtabilme ve toplumsal görünürlüğünüze , işinize yönelik bir kırılma yaratabilme desteğine sahipsiniz. Oldukça hareketli bu süreçte eylemi başlatmak maddi-manevi yorabilir. Masrafların arttığını görebilirsiniz. Beyniniz, aklınız en güzelini, şatafatlısını isterken, beraberinde pratikliğini, sadeliğini ve ekonomisini nasıl dengeleyeceğinizi düşünebilirsiniz. Kredi, vergi, sigorta, borç, nafaka gibi ödemelerin yanı sıra miras ya da eşin, ortağın kazanımlarıyla ilgili konulara efor harcamanız mümkündür. Her türlü karşılıklı ilişkide ani gelişmelerle uğraşmanız gerekebilir. Bunlar sizi aileniz, toplumsal  durumunuza ilişkin sağlamladığınızı düşündüğünüz noktalarda bazı hususları  yeniden yapılandırmanız gerekecek şekilde kısıtlayabilir. Karşınızdakilerle işbirliğini önemseyin.

Başak yeniayı ile birlikte 30 Nisan günü Boğa burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasının etkilerini de görünür halde hayatlarımızda hissetme ötesi göreceğiz. Bu süreçte attığımız adımların, girişimlerimizin etkileri de 25 Ekim Akrep tutulması ile kendini göstermeye başlayacak. Bu yüzden kazanım, değer yaratma, güvenli alanda kalabilme konularında şartlarınızı düşünerek yol almanızı öneririm.

Başak yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

İkizler ve yükselen İkizler :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Yay ve yükselen Yaylar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Balık ve yükselen Balıklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Ülkemiz ve Başak yeniayı

Başak burcunda meydana gelecek yeniayda komşularımızla ilişkiler, eğitim, ulaşım, haberleşme, internet, basın-yayın ve bunlarla ilgili konular ana başlıkları oluşturmakta. Aynı zamanda bunların diğer ülkelerle ilişkilere yansımalarının arka boyutuna etkilerini gözlemleyeceğiz.

Bir süredir Mars’ın ülkemiz haritasının gizli işleri, gizli düşmanlıkları, suikastleri, kontrolü zor  olayları anlatan 12.ev geçişinden bahsetmekteydim. Mars’ı artık 2023 Nisan’ının 2. haftası dahil bu durumda değerlendireceğiz. Ve bu yeniay da Mars’tan aldığı zorlayıcı etkiyle birlikte çalışmakta. Uluslararası ilişkilerimize dikkati çekerken, yakın ülkelerle, komşularla ilişkilerde daha avantajlı gibi dururken, bize uzak konumda olanlarla ilgili bazı olumsuzluklara sebep olabilir.  Bu gelişmeler geri plandaki hareketliliklerle, fark edilmesi, kontrolü zor durumlarla ilişkili olduğu gibi dış ülkelerle anlaşmaları, sözleşmeleri, sınırlarımızı, ülke güvenliğimizi ve açık düşmanlıkları da bağlamakta. Yabancı ülke istihbaratlarının ülkemize yönelik yürütmek istedikleri faaliyetlerine, teröre,  suikastlere dikkat çeken sürecin yanı sıra Başak yeniayı, ülkemizin Nato ilişkisini de gündeme getirecek görünmekte. Irak ve Suriye ile ilişkiler gündem yaratabilir.  Suriye ilişkileri daha belirsiz, kaygan zeminde ve dış faktörlerinde etkisi altında görünmekte.  Başak yeniayı sürecinde ekonomik konular, göstergeler oldukça önemli görünmekte. Fiyatlarda, vergi oranlarında değişimler kendini beklenebilir ki bunlar yeni eğitim döneminde kırtasiye, ulaşım gibi masrafları arttırabilir.  Bu durum ticarete, ithalat ve ihracata etki edebilir. Sendikaları, grevleri konuşabiliriz. Belediyeler, belediye başkanları, yerel yöneticiler, muhalefet kanadından kişilerle ilgili gelişmeler gündem oluşturabilir. Yerel, küçük çaplı medya kanalları dikkati çekebilir. Deprem olasıdır. Başak yeniayı, ülkemiz açısından 30 Nisan’da Boğa burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasının da etkilerini gözlemleyeceğimiz bir süreci işaret etmekte.

Başak yeniayına ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy
https://azadeoksoy.com/2022/08/21/27-agustos-basak-burcunda-yeniay/

https://azadeoksoy.com/2022/04/22/30-nisan-boga-burcunda-gunes-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..