27.TÜYAP İstanbul Kitap Fuarının ardınan... / Etkinlikler / Festivaller / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

27.TÜYAP İstanbul Kitap Fuarının ardınan...

27.TÜYAP İstanbul Kitap Fuarının ardınan...
 

Bu sene 27 ncisi yapılan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı yarın son olarak kitap dostlarıyla buluşacak. (01-09 Kasım 2008)

Sergilendiği yere ulaşım açısından kitapseverlerin adeta cezalandırıldığı bir etkinlik. Şehir merkezinden kilometrelerce uzaklıktaki Beylikdüzü semtine ulaşmak tam anlamıyla bir işkence. Öğlen 12.30 gibi yola çıktım. Önce Zincirlikuyu oradan Metrobüs ile Avcılar ve daha sonra İETT otobüsü (HT-28) fuarın kapısına ulaştığımda saat 14.45 idi. Metrobüs dışında santim santim akan bir İstanbu trafiği cabası. Beş YTL giriş ücretini ödemek için önce kuyruğa giriyorsunuz güvenlik kontrolden geçtikten sonra fuarın kitap kokusunu içinize çekebilirsiniz.

Milliyet Blog'tan değerli dostum Ali İhsan UĞUZ'un bugün 13.00- 15.00 arası ilk kitabının (C.IV.A Son Savaş) tanıtımı ve imza gününe katılmaya söz vermiştim. Ancak bitime 15 dakika kala yetişebildim. İlk kitabının standlarda yerini almasının tatlı bir heyacanını yaşıyordu değerli dostumuz. Kitabını okumaya başladım.İlk izlenimlerim bir hayli olumlu. Kitapta akıcı ve kolay anlaşılır üslup hakim. Bitirdiğimde ayrıca sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Benden önce Milliyet Blog'tan sevgili Tuğba 'da (ÇARDAKKAYA) ziyaret etmiş Kavim Yayıncılık'ın standını ve Ali İhsan UĞUZ dostumuzu. Tanışmayı çok arzuladığım bu arkadaşıma ne yazık ki yetişemedim.

Genel olarak fuardan bahsetmem gerekir ise onca eziyete rağmen bu ülke de kitaba ilgi yok diyenlere inat olağanüstü bir kalabalık (haftasonu olmasının da etkisiyle) vardı. Standlar arasında çarpışmadan yürümekbile bir hayli güç. Ancak çeşitli yayınevlerine satışları sorduğumda aldığım yanıtlar oldukça karamsardı. Fuarda etiket fiyatları üzerinden % 30-35 civarında indirimler var. Bu indirim bile dar bütçeli okurlara ne yazık ki çözüm olamıyor.

Esenkalınız...


kevnikuscu@hotmail.com.

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..