Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Piyanonun başında bir belediye başkanı

Piyanonun başında bir belediye başkanı
 

Antalya'daki Piyano Festivali açılış konseri. Solist, Belediye Başkanı Menderes Türel



Antalya’da dün başlayan Uluslararası 9. Piyano Festivali’nde bir ilk gerçekleşti. Ve bir politik kimlik, 'piyano konçertosu' çaldı; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, festivalin açılış konserinin ilk solisti oldu ve J.S.Bach(1685-1750)’ın 1056 BWV sayılı Fa Minör Piyano Konçertosu’nun bir bölümünü seslendirdi.

İlginçlik, sadece ülkemizden bir politikacının konçerto çalması değil, bir de, bu politikacının radikal islâmcı bir partinin üyesi oluşuydu. Türel’in farklı bir eğilimden gelmesi bu gerçeği değiştirmedi. Bu politik kişiliğinin yanında bir de sanatçı Türel’i izledi, festivalin açılış konserine gelenler. Başkan Türel, bana göre başarılı bir sunum gerçekleştirdi. Andante Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’yle görüştüğümde de, başarılı bulduğunu belirtti.

Türel’den sonra sahneye bir dünya markası, Fazıl Say çıktı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile kendi yaratısı, “Anadolu’nun Sessizliği” adlı 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Solist Say ve orkestrayı yöneten şef Gürer Aykal eser sonrası izleyenleri selamlarken salon adeta alkıştan inliyordu.

Fazıl Say daha sonra ANDOB Korosu’nun da eşliğinde L.V. Beethoven “Korolu Fantezi”sini müthiş bir enerji ve tempoyla çaldı. ANDOB Korosu ile birlikte solist sanatçıları; Soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, Soprano Sevinç Bilgin, Mezzosoprano Ebru Kaptan, Tenor Oben Bostancı, Tenor Göksay Yaran ve Bas Engin Suna’da eşlik ettiler değerli piyanistimize.

Konser, sanatçımızın 'Nazım' ve 'Kumru' adlı baladları ile sona erdi.

Konser sonrası sevgili Serhan Bali’ye konseri nasıl bulduğunu sordum. “Müthişti!” dedi. Özellikle Başkan Türel’in medeni cesaretine ve her şeye rağmen eseri seslendirişine olumlu not verdi. Tabi Fazıl Say bilinen nitelikte ve hak ettiği övgüleri söyledi Bali. ANDOB Orkestrasını, Korosunu ve solistleri de çok çok beğendiğini söyledi.

Serhan Bali, bu akşam konserin tekrarınıda izleyecek. Bir sonraki Andante'de sanırım okuyacağız festival izlenimlerini.

Bu festivale en çok ter döken, organizatörü (Forte Production) Kadir Dursun’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etmem gerek. Birincisi, hep eleştirdiğim bir konu vardı; ‘festivalde kim ne çalacak?’ İşte bu konu çözülmüş. Organizasyona ait web adresi, http://www.antalyapianofestivali.com/9/index.php ve Biletix’e ait web sayfasında ayrıntılar meraklılarına sunulmuş. İkincisi de organizasyonun başarısı için. Her yıl daha güzelleşmekte festivalimiz.

Bir de dileğim var;

Keşke tüm siyaset esnafı birer müzik aleti çalabilseler.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..