Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

28 Şubatçılar İnsanların Başını Açtı, Başını mı Kesti ki Müebbet Veriliyor?

28 Şubatçılar İnsanların Başını Açtı, Başını mı Kesti ki Müebbet Veriliyor?
 

Hükümeti deviren 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davanın dünkü duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın 5 Mayıs 1997 tarihinden itibaren Batı Çalışma Grubu’ndan (BÇG) haberdar olduğunu ve Refahyol hükümetini devirmeye TSK’deki tüm unsurların katıldığını vurgulayan savcı, bu nedenle cezaların en üst seviyeden verilmesini istedi. (internet)

Karar bu şekilde ama biz biliyoruz ki 28 Şubat cumhuriyet idaresini hâkim kılmak için muhafazakâr kesim üzerinde baskı kurmak. TSK içindeki Atatürkçü subayların böyle bir çabası var.

Bilemiyoruz tabi burada söylendiği gibi “Refahyol hükümetini devirmeye TSK’deki tüm unsurların katıldığını”ortada bir darbe yahut darbe teşebbüsü var mı?

Yani hani Ergenekon, Balyoz falan da sonuçsuz çıkıp insanlar boş yere yıllarca hapis yatınca konuya daha ihtiyatlı yaklaşıyorsunuz.

Bazıları hükümeti devirmek ve cumhuriyet için tehlike gördüğü unsurları engellemek istemiştir. Kendince bazı çalışmalar içine girmiştir. Günlük tutmuştur filan. Yani demek istediğim somut bir girişim var mı?

Yoksa başörtülüleri okullara almadılar, dindarlar üzerinde baskı uyguladılar falan suç mu, kesinlikle suç; ama müebbet nedir yani? Kaldı ki mevcut düzeni uyguluyorlar, görevlerini yapıyorlar biraz. Çıkıp birisi “Anayasada öyle yazıyordu” dese ne diyeceksiniz ki öyle yazıyordu.

Yani dindarlar üzerinde baskı uygulanıyor gibi somut olmayan iddialar suçun oluşması için maddi delil saylır mı? Biz yine de ortada cezayı gerektiren bir suç olduğunu kabul ediyoruz ama müebbet?...

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..