Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '15

 
Kategori
Sinema
 

3 Yılını Köyde İnzivada Geçiren Yönetmen Kim Ki Duk ve Arirang

3 Yılını Köyde İnzivada Geçiren Yönetmen Kim Ki Duk ve Arirang
 

Kim Ki Duk Arirang


Kim Ki Duk, Güney Kore'li yönetmen, senarist ve yapımcı. Sinema eğitim almayan, hiç bir yönetmenin yanında çalışmamış olan ve filmleri festivallerde ödül alan dünyaca tanınmış enteresan bir kişilik. Filmlerinden bazılarını izlemişsinizdir.

Ama filmlerinden daha da ilginç olan şey, yaklaşık 3 yılını bir köyde neredeyse inzivada geçirdiği dönemi filme alması. Arirang adını verdiği bu belgeseliyle 2011 Cannes Belirli Bir Bakış Ödülü'nü kazanıyor.

Kim ki Duk, Dream filminin çekimi sırasında (ilginç bir film) oyunculardan biri asılma sahnesinde kaza geçiriyor ve Duk sayesinde kurtuluyor; bu kaza Kim Ki Duk için bir travma yaratıyor.

Daha sonraları uzun süre kendisiyle çalışan iki asistanı, kendi filmlerini çekmek üzere ona haber vermeden (bir film çekimi sırasında) ayrılıyorlar. Bu ve benzeri nedenler yönetmeni, yaşamı sorgulamaya itiyor ve bir küskünlük yaşayarak kendisini bir köy evine kapatıyor.

Arirang orada yaşadığı 3 yıllık dönemi anlatıyor. 1 saat 40 dakikalık bir belgesel. Yaşadığı evinde içine kurduğu bir çadırda uyuyor, evde banyo ve tuvalet yok. Oldukça konforsuz bir yaşamı seçmiş. Daha sonra film yapma isteği ağır basıyor ve kendisini, yaşamını, düşüncelerini filme almaya başlıyor yine kendine özgü bir yöntemle, kendi kendisiyle sohbet ederek, kendi gölgesinin sorularını yanıtlayarak.
İlginizi çekerse, izleyiniz derim.
 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..