Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

30 MART SABAHI DEĞİŞEN DURUMLAR, ALINAN DERSLER

30 MART SABAHI DEĞİŞEN DURUMLAR, ALINAN DERSLER
 

Seçmen sandıkta gereken adamlara gereken cevapları verdi. Kimini sonuç ile memnun ederken kimini de kızdırdı diyebilirim. Umarım CHP de AKP ‘de dersini anlamıştır. MHP başarılı olduğu için ona söylenecek sözüm yok. Ama şu da bir gerçek CHP için de vatandaş “bak azıcık çalışırsan nasıl da kazanıyorsun sen istedikten sonra iktidar da olursun” demiş oldu. Sonuçtan memnun olmayan Erdoğan şimdi vekillerine ve bakanlarına uygun ceza düşünüyor.

Bir seçimin ardından…

Seçim öncesi Erdoğan’ın yapıp da sonuç alamadıkları geldi şimdi aklıma. Eskişehir oyunu arttırmak için hızlı trenin açılması, doğuyu alabilmek için TRT ŞEŞ ‘in yayına girmesi, af olaylarının gündeme gelmesi çalışmalarından sadece bir kaçı. Miting alanlarında diğer liderlere laf yetiştirmek yerine ne yapacağını yada kendini adam gibi anlatabilirdi. Aynı durum diğer liderler için de geçerli. Neyse gelelim TRT ŞEŞ olayına. Kürtlere güzel bir kıyak geçti Erdoğan ama onlar “bu zaten senin görevindi” diyerek DTP ‘ye oy vermeyi tercih ettiler. İyi mi oldu kötü mü oldu tartışılacak bir konu olduğundan bu konu da daha fazla konuşmasak iyi olur.

HIZLI TRENE BİNİP HIZLA DÖNDÜLER ANKARAYA

Hızlı treni seçim öncesine yetiştirdiğinde herkes gerçeği görmüştü. “Bu zamana kadar yoktun şimdi nerden çıktın biz sana kanar mıyız “ dedi Eskişehir. Yılmaz Büyükerşen aklını kullandı ve hızlı treni kendi lehine çevirdi: “Ankaralılar ŞEHİR görmeye artık daha hızlı gelecek buyursun gelsinler. Darısı İstanbulluların başına” diyerek her yerde bu sözler yazılıydı. Seçime bir hafta gibi kısa bir süre kaldığında ise Yılmaz Büyükerşen hakkında çıkardıkları belgelerdi,gazetelerdi ters tepki yaptı halkta. Tıpkı Abdullah Gül’e 367 konusunda nasıl haksızlık yapıldığı düşünüldüyse Yılmaz Büyükerşen’e de haksızlık yapıldığı kanaatinde olan Eskişehirliler ciddi bir fark ile Yılmaz Büyükerşen’e 3. Kez “evet” dedi. Bumerang konusu sadece Eskişehir’de olmadı. Antalya’da da halk Akdeniz Üniversitesi rektör adayını onaylamayan Cumhurbaşkanına sen seçmezsen biz seçeriz diyerek Antalya Belediye başkanı olmasını sağladı Mustafa Akaydın’ı. Bu vesile ile de 5 yıl ara veren CHP kalesini geri almış oldu.

İSKENDERUN BELKİ DEĞİŞİR

İskenderun’da üç dönemdir görev yapan Mete Aslan bu dönem koltuğunu CHP’ye bırakmak durumunda kaldı. Fena mı oldu onu zaman gösterecek. Ama burada İskenderun üç dönemdir değişen bir şey yok İskenderun’da sıra CHP’de bir de ona şans tanıyalım dedi. Gerçekten baktığınızda İskenderun hep aynı hep aynıdır. Değişen hiçbir şeyi yok.

CEKETLERLE PROTESTO EDİLDİ

“Ceketimi koysam yine alırım “ diyerek ukalalık yaparlarsa Urfalılar sandıkta böyle tepkilerini gösterirler. Hatta kimi elinde ceketler ile gelmişti oy kullanmaya. Bu aynı Baykal’ın Rodos’a yüzerim demesi gibi bir şey oldu. Uzun bir süre karikatürlerde bu konu işlenecek gibi duruyor.

Anlayacağınız ne ceketler,ne TRT şeş ne de Hızlı tren özellikle alınmayı umut edilen yerleri almaya yetmedi. Yetmezmiş gibi elinde bulunanların bir kısmını da kaybetti.

AK Parti 892 ilçe belediyesinden 448'ini alırken, CHP, 170, MHP 128, DTP, 50, DP 38, SP 24, BBP 3, ANAP 4, EMEP 1, ÖDP 1, BAĞIMSIZ 16 ilçede seçimleri kazandı. İl düzeyinde ise AK Parti 45, CHP 13, MHP 10, DTP 8, DSP 2, DP 1, BAĞIMSIZ 1, BBP 1 belediye başkanlığı kazandı.

 
Toplam blog
: 65
: 1227
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Aslen Hataylıyım ama Eskişehir'de yaşıyorum. Daha doğrusu okul nedeniyle Eskişehir'deyim. Eskişehir'..