Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

3.Malatya Uluslararası Film Festivali

3.Malatya Uluslararası Film Festivali
 

Festival Afiş


3.Malatya Uluslararası Film Festivali

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali MUFF, 9 Kasım günü perdelerini açıyor.

Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan Festival, hem Malatya’ya, hem de Türkiye’ye yarışma heyecanının yanı sıra, etkinlikleriyle de sinema dolu bir hafta yaşatacak.

Bu yorucu, ama bir o kadar da keyifli geçecek festival maratonu, 15 Kasım gecesi Ödül Töreni’yle sona erecek.... Festival süresince 65’i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 140’a yakın film sinemaseverlerle buluşacak.

3. Malatya Uluslararası Film Festivali, Film gösterimleri, sinema kursları, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle dolu olarak kültür sanat hayatınızı sinemayla renklendirmeye hazırlanıyor…

YÜRÜTME KURULU

3.Malatya Film Festivalinin Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Kalaycıoğlu, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Fehmi Yılmaz ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer.

DANIŞMA KURULU

3.Malatya Film Festivali Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Sinema Yazarı ve SİYAD Üyesi Alin Taşçıyan,   Sinema Yazarı ve SİYAD Üyesi Mehmet Açar, Araştırmacı ve Yapımcı Hüseyin Hüsnü Kılıç, Araştırmacı ve Yapımcı Osman Alkan ve Yönetmen Nazif Tunç.

FESTİVAL KOMİTESİ

3.Malatya Film Festivali Komitesinde bulunan isimler şöyle:

Malatya Vali Yardımcısı ve Festival Komitesi Başkanı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Genel Koordinatör Hüseyin N.Yıldırım, Malatya Festival Koordinatörü Faruk Dolugün, Malatya Festival Koordinatörü Mustafa Gürbüz, Malatya Festival Koordinatörü Ömer Solmazgül, Malatya Festival Koordinatörü Ahmet Yıldıray Ata, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Bahar Gedik ve Yazı İşleri Koordinatörü İbrahim Andiç.

FESTVİVAL EKİBİ

3.Malatya Film Festivalinin biri birinden değerli ekibi ise şu şekilde sıralanıyor:

Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, Uluslararası Film Program Koordinatörü Nesim Bencoya, Ulusal Film Program Koordinatörü Pınar Yılmaz, Ulusal ve Uluslararası Konuk Koordinatörü Aslı Zeyrek, Etkinlikler Koordinatörü Neslihan Kırmızıgül, Açılış/Kapanış Tören Koordinatörü Bahar Akıncı, Teknik Koordinatörü Yusuf Saygı, Basın Koordinatörü Fatih Yalçınkaya, Sosyal Medya Koordinatörü Sinem Keskin, Onur Ödülleri Kitapları Yazarı Ali Can Sekmeç, Web Koordinatörü Mustafa Dizdar, Uluslararası Uzun Film Program Koordinatör Asistanı Hilal Yılmaz, Festival Gönüllüleri Koordinatörü Aynur Çelik, Film Altyazı Çeviri Mehmet Ziya Alpar, Dan Fyleming Kitap Çevirisi Başak Öztürk,  Web Sitesi Çevirisi Başak Buda, Festival Ofisi Sorumlusu Bulut Özşen,  Yusuf Saygı, Onur Kumçay, Ali Ege Gültekin, Orçun Biran, Doruk Altınçubuk, Sertaç Çiçekdal, Volkan Kurt Altyazı ve Gösterim Koordinasyonu olarak ekipte yer alıyorlar…

ONUR ÖDÜLÜ

3.Malatya Film Festivali Sinemanın duayenlerini de unutmadı. Festivalde Münir Özkul, Türker İnanoğlu, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles’e Onur Ödülü Verilecek.

Festivalin onursal başkanı Malatya Valisi Vasip Şahin

 Vali Şahin’in “Sinemanın Barışa Çağrısı” diye adlandırdığı festival için düşüncelerini anlattığı yazıyı okumak için tıklayınız…

3.Malatya Film Festivalinin yönetmeni Kayhan Kırmızıgül,  Festival hakkındaki duygu ve düşüncelerini şöyle özetliyor; yazıyı okumak için tıklayınız...

3.Malatya Film Festivalinde Yapılacak diğer Etkinlikler ise şöyle:

Ücretsiz Sinema Kursları: 3. Malatya Uluslarası Film Festivali'nde, sinemaseverler –özellikle gençler- dolu dolu bir festival haftası yaşayacak. Ücretsiz sinema kurslarıyla, bir filmin tüm yapım süreçlerini, sinema sektörünün önde gelen isimlerinden öğrenecek. Senaryo, oyunculuk, film çekimi, ses ve kurgu gibi ayrı, ayrı alanlarda verilecek atölyelerde, daha spesifik ve derinlemesine bilgiler alarak, teorik bilgilerini pratikle buluşturacaklar...

Söyleşiler:3. Malatya Uluslarası Film Festivali'nde, sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle söyleşiler yapılacak. Akıllarda kalan sorular, filmin yaratıcılarıyla paylaşılacak. Cevaplar tartışılacak. Herkes sinema dilinden konuşacak.

Usta Sinemacılar, Genç Keşifler:Gösterim programında 2012 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak. Festival programında yer alacak filmler; Yarışmalı Resmi Bölüm, Galalar, Panorama (Dünya Sineması), Japon Sinemasının Yedi Yüzü, Ödüllü Belgesel Filmler, Kemal Sunal’ın Anısına, Yaprak Dökümü, Görme ve İşitme Engelliler İçin Filmler, Çocuk Filmleri, Dünya Tersine Dönse Senden Vazgeçmem, Ödüllü Kısalar ve Onur Ödülü başlıkları altında gösterilecek...

Karikatür ve Sinemanın İlk Buluşması:  3. Malatya Uluslarası Film Festivali, Uluslararası Karikatür Sergisi Başvuruları Başladı!

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl 3. gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali 09 Kasım 2012 tarihinde, sinemaseverlere ve Malatyalılara üçüncü kez “merhaba” diyecek.

09 Kasım -15 Kasım 2012 tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenecek olan ve önceki yıllarda sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Festival bu yıl ilk kez, “Uluslararası Karikatür Sergisi”ne ev sahipliği yapacak.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Sinema” konulu “Malatya Film Festivali Uluslararası Karikatür Sergisi”ne son başvurular 5 Ekim 2012.

Sergiye seçilen eserler 09 Kasım-15 Kasım tarihleri arasında Malatya’da sergilenecek.

MUFF'tan Sinema Severlere Kitap Hediyesi!

Dan Fleming’in tüm dünyada ses getiren sinema kitabı ¨Making the Transformational Moment in Film¨ sinemaseverler ve sinema öğrencileri için çevriliyor.

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 9-15 Kasım 2012 tarihleri arasında üçüncü kez gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali sinemaseverler ve sinema bölümü öğrencileri için sinema teknik kitapları hazırlamaya devam ediyor.

Sinema tekniği üzerine çok az kitabın yayınlanmış olduğu ülkemizde, MUFF ilk yılından itibaren bu eksikliği giderebilmek için teknik bir kitabı yayına hazırlıyor. MUFF birinci yılında Jeremy Vineyard’ın “Sinemada Çekim Teknikleri: Her Sinemacının Bilmesi Gereken Önemli Kamera Hareketleri” kitabını; ikinci yılında Gael Chandler'ın “Film Kurgusu: Sinemaseverlerin ve Film Yapımcılarının Bilmesi Gereken Mükemmel Kesmeler, 2009” kitaplarını sinemaseverlere ve sinema öğrencilerine armağan etmişti.

Malatya Uluslararası Film Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, bir önceki kitapların devamı niteliğinde; Yeni Zelanda Üniversitesi Sanat Okulu Ekran ve Medya Araştırmaları Kürsü Başkanı Dan Fleming’in “Making the Transformational Moment in Film” adlı yeni kitabını, Festivale katılacak sinemacı ve sinema öğrencileri için Türkçe olarak hazırlıyor.

Eleştirmenlere göre kitabın en önemli yararı; sinema insanlarına, film yapımındaki ham materyallerin bir araya getirilerek, nasıl bir dönüşüm yarattığını, ayrıntılar ve örneklerle öğretmesi.

Yazar bu kitapta anlık dönüşümün nasıl inşa edildiğini, anın nasıl sahnelendiğini, görsel kompozisyonların nasıl kullanıldığını, öykünün nasıl yapılandırıldığını, renk, ışık ve müziğin nasıl bir araya getirildiğini ve karakterlerin nasıl ete kemiğe büründüğünü; Vincent Ward ve diğer yönetmenlerin filmlerinin önemli kareleri ile örneklendirerek anlatıyor. Fleming’e göre dönüşüm süreci, renk, ışık ve müzik öğelerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor ve tüm içeriğe etki ediyor.

Kristal Kayısının sahipleri belli oldu

Hababam Sınıfı Malatya'da Bir Araya Gelecek

www.twitter.com/medya_ilisuluk  www.twitter.com/44yorumcu44

 

 
Toplam blog
: 8
: 552
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Sanat adına her şey.... ..