​ 4. Mersin Bisiklet Yarışları coşkulu geçti / Spor / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

4. Mersin Bisiklet Yarışları coşkulu geçti

4. Mersin Bisiklet Yarışları coşkulu geçti
 

Bisiklet yarışlarına ilgi oldukça fazlaydı.


Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı(TSKGV) Mersin Fahri Tanıtım Kurulu tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen 4. MERSİN BİSİKLET YARIŞLARI 23 Mayıs’ta Adnan Menderes Sahil yolunda koşuldu.

TSKGV Mersin Fahri Tanıtım Kurulu(FTK) Başkanı Mualla AŞUT yaptığı açıklamada Mersin Bisiklet Yarışları’nın ara vermeden dördüncüsünü düzenlediklerini ve artık yarışın Mersin’de geleneksel bir hale geldiğini söyledi. Her yıl Yıldızlar , Gençler, Bayanlar, Büyükler, Masterler ve Lisanslılar olmak üzere altı kategoride düzenlenen yarışların bu yıl bisiklet sporunu daha da yaygınlaştırmak adına Yıldız Altı kategorisi ekleyerek bisiklet sporunu küçük yaşlardan itibaren sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen Mualla Aşut Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Mersin Fahri Tanıtım Kurulu olarak düzenledikleri eğitim, kültür ve spor aktiviteleri ile milletin öz malı olan vakfı halkımıza tanıtmaya devam ediyoruz dedi.

TSKGV Mersin FTK Başkanı Mualla AŞUT demecinde “ Ulusal Savunma Sanayisi olmayan ülkeler ne kadar zengin olurlarsa olsunlar bağımsızlıklarını koruyamazlar. ASELSAN, TAİ, HAVELSAN, İŞBİR, ASPİLSAN, ROKETSAN gibi artık uluslararası marka olmuş kurumlarımızla güçlü bir Türkiye dosta güven, düşmana korku vermektedir.Güçlü bir demokrasiye ve bağımsız bir ülkeye sahip olmak için güçlü bir ordu, güçlü bir ordu için ise savunma sanayimizdeki ulusal payın fazla olması gerekir. Vizyonumuz; Ülke Savunma Sanayinin geliştirilmesinde, yönlendirilmesinde ve yerli katkı payının artırılmasında etkin bir rol almak, uluslararası pazarlarda söz sahibi olma ve Avrupalı hem türleri ile rekabet edebilme gücüne ulaşmış şirketlerden oluşan bir şirketler grubu olmaktır. Misyonumuz ise TSK’nın savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak temel amacına yönelik olarak, milli-kritik teknolojilere dayalı ürünlerin/sistemlerin üretimini esas alan savunma sanayi şirketleri kurmak/geliştirmek suretiyle Türk Savunma Sanayisinin gelişmesine öncülük etmek ve Türk Ulusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında kurulu olan gönül köprüsünü “vakıf hizmetleri” yoluyla idame ve güçlendirmektir ”dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..