Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

20 Ağustos '07

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

4 Ana renk ve 4 unsur

4 Ana renk ve 4 unsur
 

Yaşadığımız evrende 4 Ana Renk ve unsur mevcuttur: Mavi - Yeşil (toprak ile su) ve Sarı - Kırmızı (Hava ile Ateş)

Pozitif Renkler ve Unsurlar: Mavi ile Yeşildir, yani toprak ile su.

Yaşadığımız evrende iki tür bioenerji (Yin ve Yang) ve bu enerjileri kapsayan iki tür etmen mevcuttur. Örneğin en üst seviyeye ulaşan bir insan (Kamil İnsan) ruh vücudunun rengi pozitif bir boyuta sahip olan Mor Ötesi ışınlar yayar. Bu ana renklerden mavi rengin bir üst boyutudur. Pozitif renklerden Yeşil renk ise su rengidir. Su duruluğun ve temizliği ifade eder ve bu renk insana huzur verir. Baktıkça içimiz rahatlar, sanki içimizden birşeyler akıyormuş gibi hissederiz.

İnsan yaradılış gereği bu pozitif enerjilerin birleşmesi ile yaratılmıştır. Yani insan su ile toprağın karışımından vücut bulmuştur. Allah insanı yaratırken bu unsurları birleştirmiş ve insanı bir balçıktan yaratmıştır. İnsanlar doğduğunda bu pozitif unsurlara (yani toprak ve su) sahiptir. Sonradan insana hava ve ateş gibi diğer boyuta ait iki unsur verilir. Bebeğin doğduktan sonra hava ile temas etmesi ve ağlaması da bu yüzdendir. Yani insan vücudu dünyaya ait olan bu iki unsurdan biri olan hava ile tanışmıştır artık.

Negatif Renkler ve Unsurlar: Sarı ile Kırmızı, yani hava ile ateş.

Sarı havanın rengidir ve insana bu unsur doğduktan sonra verilir. Her insan doğduktan sonra have ile temas eder. Anne karnındaki bir bebek hava ile temas etmediğinden bu unsuru dünya ile tanıştığında vücuduna alır. Kırmızı renk ise ateşin rengidir ve negatifte en üst boyut olan Kızıl Ötesi alemin ışınlardır. İnsan bu kızıl ötesi alemden gelen ateş unsuru ile sonradan tanışır.

Tüm Ana Unsurlar birbirleri ile bütünlüğe sahiptir ve bir renk diğer rengin tamamlayıcısıdır.

Yani Pozitif Unsurlar olmadan, Negatif Unsurlar da olmayacaktır, yada tam tersi Negatif Unsurlar yine Pozitif Unsurların bir arada bulunması ile bütünlük sağlarlar. İnsan Mavi, Yeşil, kırmızı ve sarı ana renklerin birleşmesi sonucu gerçekleşen bir bioenerjik varlıktır.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..