Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

5 Kasım'dan önce 5 Kasım'dan sonra

5 Kasım'dan önce 5 Kasım'dan sonra
 

Merhaba değerli dostlarım;

Bugün biraz hafızalarımızı kurcalamak, kıyaslamalar yaparak ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da ışık tutmak istiyorum. 5 Kasım günü Başbakan Sayın Erdoğan Yanına ilk defa Genel kurmay ikinci başkanını da alarak ABD ye bir ziyaret yapıyor, başkan Bush la görüşüyor, o günden sonra sanki sihirli bir el süreci tersine işletiyor. Neden derseniz şimdi olanlara beraberce projeksiyon tutalım.

5 Kasım'dan önce Kuzey Irak’dan sürekli sert demeçler, Türkiye yi tahrik eden mesajlar bitmiyor, Barzani ve Talabani her fırsatta tehdit ediyor. “Kuzey ırak a yapılacak bir operasyonu savaş sebebi sayarız” gibi demeçler. Genel kurmay sürekli hükümetle ters düşüyor gece yarısı internet sayfalarına konulan mesajlar ve teröristlerin başına gök kubbeyi indirmek için hükümetten yetki istemeleri. Terörist saldırılar durmuyor 10 günde 45 civarında şehit. Muhalefetin iktidarın hıyanet ve delalet içinde olduğunu söylemeleri. DTP den sürekli tahrik edici demeçler; “bize kardeşlerimiz terörist dedirtemezsiniz” gibi söylemleri, maalesef ülke bir iç savaşın eşiğine sürüklenmeye çalışılmakta tansiyon sürekli yükseltilmekte idi. Ancak bu ülke vatandaşlarının sağduyusu sayesinde bu korkulanlar gerçekleşmedi. 5 Kasımdan önce TBMM kuzey Irak’a yapılacak bir operasyon için hükümete yetkiyi vererek Başbakanını da ABD ye gönderdi.


5 Kasım'dan sonra yani Başbakan Sayın Erdoğan, Başkan Bush’la görüşmesini yaptıktan sonraki sürece bir projeksiyon tutalım. Buluşmadan sonra sadece kamuoyuna deklere edilen istihbarat paylaşımı olacak PKK hem ABD nin hemde Türkiye nin ortak düşmanı. Sonrası Kuzey Irak ve merkezi hükümetten sürekli dostluk işleyen mesajları, PKK bürolarının faaliyetlerinin durdurulması Talabani, "Akıtılan her damla Türk kanını, akıtılan her damla Iraklı kanı gibi değerlendiriyoruz" demesi, Genelkurmayın konuyla ilgili açıklamalarını durdurması, Ana muhalefet lideri Baykal’ ın bile Kuzey Irak’la ilgili politika değiştirmesi, “Bölgeye yönelik Kürtçe de dâhil radyo, TV yayını yapalım. Kürt ve Arap gençlerini üniversitelerimizde eğitelim. Bölgeye su verelim, ticareti geliştirelim...” söylemleri DTP’ nin işte Demirtaş’ın açıklamaları DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, partisinin Büyük Ortadoğu Projesi’ne dahil olmak istememesi ve çözümü Türkiye içinde araması nedeniyle bu kadar çok hırpalandığını ileri sürmesi Türkiye’de bir kriz hali söz konusu. Ama bu bizden, seçimlerden çok önce başlamıştı. Bu aslında Kürtlerle, Kürt sorunuyla ilgili bir kriz de değil. Türkiye’de sistem bir tıkanıklık yaşıyor, bunu aşamıyor. Sistemin kriz çözme yetisi yok. Yani rejimin demokratik olmamasından kaynaklı olarak zaman zaman yaşanan krizlerden birini yaşıyoruz. Daha önce “cumhurbaşkanlığı kriziydi, şimdi DTP krizi, belki daha sonra türban krizi olur. Her şeyden önce bunlar olmamalıydı. Türkiye’ye yönelik silahlı eylemler asla olmamalı.” Gibi söylemlerininin arkasından cezaevine atılması, PKK’nın askeri kanadının üst düzey militanları Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın yakalanma haberleri Cemil Bayık’ın daha önce yaptığı açıklamar; “ABD ve Türkiye anlaştı PKK imha sürecine girdi demesi, ”

13 Şubat da ABD genelkurmay 2. başkanı James Cartwirght’ın Ankara ziyareti, 15 Ocak: Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun Irak’a giderek ABD’nin Irak’taki birliklerinin komutanı General David Petraeus, ABD Genelkurmay 2. Başkanı General James Cartwright ve Irak Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Nasier Abadi ile bir araya gelmesi. 14 Şubat: TSK beşinci ve en uzun süreli hava harekatını gerçekleştirdi. Uçaklar 12 saat süreyle Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombaladı.

11 Şubat: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ile telefonla görüştü. Kara harekâtının gündeme geldiği bu görüşmede, ABD Genelkurmay 2. Başkan James Cartwright’ın Ankara’ya gelmesi kararlaştırıldı.

12 Şubat: İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak Ankara’ya geldi. Barak’a operasyonların devam edeceği aktarıldı.

13 Şubat: ABD Genelkurmay 2. Başkanı General James Cartwright, Ankara’yı ziyaret ederek, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile görüştü. İstihbarat paylaşımı mekanizmasının işleyişi üzerinde duruldu, kara harekâtının planlaması yapıldı.

19 Şubat: Dışişleri Bakanı Ali Babacan Rusya’ya giderken, “Sınır ötesi kara operasyonu seçeneği hala açık” demesi. Sonrasında kara harekâtının başlatılması.
Bütün bu yaşananlar beni biraz ürkütmüyor değil. Düne kadar bu terör örgütüne her türlü desteği veren eller bu süreci şimdi tersine işletmeleri düşündürücü. İnşallah Türkiye bu yaşananlar için çok ciddi bir bedel ödemek zorunda kalmaz. Kime derseniz bu süreci tersine işleten sihirli ele tabiî ki!

www.itpttv.com

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..