Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '21

 
Kategori
Astroloji
 

6 Ekim Terazi yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

6 Ekim günü saat 14:06  de Terazi burcunun 13°24’  derecesinde yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Terazi burcu adalet, diplomasi, politika, nezaket, genç kadınlar ve sanatla ilgilidir. Gölgesinde kararsızlık yaşamak, dengeyi, uzlaşıyı ararken kendi  dengesini kaybetmesi, yüzeysellik ve güvensizlik vardır.  Siyasetçiler, diplomatlar, hukukçular, sanatçılar, mimarlar, dekoratörler, peyzaj mimarları, mobilyacılar, perdeciler, çiçekçiler, kuaförler,  makyözler, güzellik salonları, modacılar, şarap, tekstil sektörü, halkla ilişkiler Terazi burcuyla anılır. Yeniay sürecinde Terazi özellikleri ile birlikte, bu gruplara ait gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Süreç boyunca şartları zorlamaya yönelik çıkışlar gözlemlenebilir. Yoğun iletişim, plan, programın  yanı sıra motivasyon düşüklüğü, harekete geçme problemleri yaşanabilir.

Yükselen derecesinde ciddiyeti, sabrı, sorumluluk bilinciyle sistem kurmayı işaret eden Oğlak burcu bulunmakta. Bu dereceye sert doğasıyla bilinen ve yüksek motivasyon, hırs, şiddet, sadizm, görme sorunları ile ilişkilendirilen Facies sabit yıldızının etkisini görmekteyiz.

Ay ve Güneş ise tutku, kurnazlık, zalimce tutum, kin, saldırganlık anlamlarını içeren  Algorab etkileşiminde görülmekte.

Terazi burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Terazi yeniayında eğitim, uluslararası işler, seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesini etkileyecek gelişmeler ana konu başlıklaro olarak görülmekte.

Öncü burçların  10-16, sabit burçların 26-30 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Terazi yeniayından öncelikli etkileneceklerdir. (Öncü: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Terazi yeniayı ile birlikte olaylar bizi sıklıkla eskiye, geçmişe yönelik düşünmeye, sosyal statümüzü, evliliğimizi, toplum ve aile içindeki durumumuzu, finansal konuları düşünmeye sevk edecek. Dönemin şartlarını yanlış okuyarak gaflete düştüğünüz, hata yaptığınız, altında karmik ödeşmeleri barındıran konular ki eski  yalanları, yanlışları, hileli, yolsuzluk yapılmış, mağdur eden durumları barındırabilir! İste tüm bu tutku ile bağlandığınızı düşünüp, belki de  kendinizi gereğinden fazla feda ettiğiniz konuda artık yeniden bir dengelenme vakti geldi. Yürümeyeceği belli ilişkiler, evlilikler, kredi, borç, vergi, miras, hisseli paylaşımlarla ilgili  durumlarınız, boşanmalardaki nafaka talepleri, davalar ve her şeyden öte yeniden doğmalıyım dediğiniz noktada kendinize verdiğiniz değeriniz… Girişimlerde, adımlarda kırılma yaratan hassas noktalarla ilgili bozulmalara ilgili bedelinin ödeneceğinin farkındalığı ile ilerlemek isteyebilirsiniz. Bu noktada adım atarken sıklıkla düşünerek, geçmişle olabildiğince dürüst yüzleşmenizi öneririm. Hangi konuda yanlış düşünmeniz hataya sebep olduk? Neyi eksik yaptınız? Zamanında tavsiyeler verenler doğru kişiler miydi? Doğru uyarmak isteyenlere kulaklarınızı mı tıkadınız? Artık bir yol ayrımına gelindi. Şu an bunu gerçekleştirmekte zorlanıyor ya da istemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Kasım ayının ilk haftası gibi bu olaylar artık iyice gündeminize gelebilir ki zaten 19 Kasım’da yaşayacak olduğumuz  Algol sabit yıldızıyla beraber gerçekleşecek olan tutulma da bu konuları çözülmesi için önünüze düşürecektir. Ve yine Venüs retrosunda, Ocak ve Şubat aylarında  kendini hatırlatacak. Dolayısıyla daha dramatik sonuçlarla karşılaşmadan  tutulma sürecini, size bireysel etkilerini yürütebilmek  için şu dönemi iyi değerlendirmenizi öneririm.  Geçmişle sağlam bir şekilde, tarafsızca yüzleşirken hırsınıza yenilmemeye gayret edin ki yeniden neden bana bu hep oluyor diyen tarafta olmayın.

‘’Adalet topladır, ağır yürür. Fakat gideceği yere er geç varır.    Honore Gabriel Riqueti de Mirabeau ‘’

Çok sayıda gezenin retro olduğu bu dönemde yeniay ile birlikte hamle yapmak istesek de önümüzde duran konuya yanlış yönde hamle yaparak kurban olmamak adına sükunetimizi, dengemizi koruyarak, yürümek izlenecek yol olsun. Yeni durumlar için fikir değişimlerine, hatalı kararlara, anlaşmalarda , sözleşmelerde verilen sözün dışına çıkılmasına, bazı tatminsizliklere açık bir dönem. Eski konuların, anlaşmaların, davalarla ilgili konuların, bitmemiş işlerin önünüze geleceği bu süreçte gerekli düzenlemeleri yapmanız durumunda sağlam adımlarla, sonuca ilerleyebilirsiniz. Unuttuğunuz bir iş başvurunuza geri dönüş yapılabilir. Bazı eski davalar sonuçlanabilir. Geçmişte başladığız ama yarım kalmış eğitimlerinize devam edebilir, yazım, çizim, illüstrasyon, reklam gibi yaratıcı yönünüzü kullanmanızı gerektiren işleriniz varsa tamamlamak üzere yeniden ele alabilirsiniz. Birden konuyu bitirmek üzere ele alacak şekilde  hedefler  belirleyebilirsiniz. Ebeveynlerinizin sağlıkları ile ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Şu dönemde değişen hava koşullarıyla birlikte bel, böbrek bölgesi sorunlarına karşı önlemci olmanızı öneririm.

Terazi yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

İkizler ve yükselen İkizler :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Yay ve yükselen Yaylar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Balık ve yükselen Balıklar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları

Ülkemiz ve Terazi yeniayı

6 Ekim Terazi yeniayında ülkemizi, topraklarımızı, güvenliğimizi, madenlerimizi ve doğal kaynaklarımızı, inşaat ve gayrimenkul sektörünü, tarımı ve çiftçilerimizi ilgilendiren konular ana başlıkları oluşturmakta.

Pluto’muz ile sert görünüm oluşturan Terazi yeniayı iç güvenlikle ilgili konulara dikkat çekmekte. Tansiyonun yükselebileceği gelişmeler olasıdır. Terör, silahlı saldırı dilerim yaşanmaz.  Bu süreçte geçici sığınmacıların durumu da önem kazanmakta. Halkı, topraklarımızı, madenlerimizi, kaynaklarımızı ilgilendiren eski bazı anlaşmalar, görüşmeler, sınırlarımızda kurulmak istenen devlet, eyalet/federe yapı ile ilgili çalışmalar gündem olabilir. Uluslar arası ilişkiler açısından zorlanılabilecek bir süreç. Yansımalarını ekonomik olarak hissedebiliriz.  Bu süreçte savunma sanayine, S400 ler yine gündemde yer alabilir. BIST  ile ilgili yönetimsel gelişmeler,  karlılıkla ilgili spekülatif durumlar olasıdır. Tarım ürünlerinde fiyatları kontrol etmek  kolay olmayabilir.  Muhalefet kanadından yöneticiler, gazeteciler, yazarlar, düşün insanları ile ilgili davaların yanı sıra operasyonlar gündeme gelebilir. Terazi yeniayında meclis, milletvekilleri, belediyeler, belediye başkanları ile ilgili gelişmeler de öne çıkabilir. Finansal, ilişki boyutuyla davaları duyabiliriz. Deprem olasıdır. Eğlence sektörü, spor müsabakaları, sinema, tiyatrolarla ilgili alınan kararlar yeniden gözden geçirilebilir. Çocuk, kadın ve hayvan haklarına yönelik gelişmeleri görebiliriz. Kıbrıs ile ilgili durumlar öne çıkabilir.

Terazi yeniayı ile başlayan süreç 19 Kasım’da yaşanacak tutulma ile daha belirgin hale gelecek ve ardından da Venüs retrosu döneminde Ocak, Şubat ayları içinde diplomatik, finansal, hukuksal boyutta konuların üzerinden yeniden geçilmesini gerektirecek görünmekte.

6 Ekim Terazi burcunda meydana gelecek yeniaya ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/09/30/6-ekim-terazi-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..