​ 6 yaşındaki kız çocuğu, 25 yaşındaki erkekle evlenebilirmiş / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

6 yaşındaki kız çocuğu, 25 yaşındaki erkekle evlenebilirmiş

6 yaşındaki kız çocuğu, 25 yaşındaki erkekle evlenebilirmiş
 

Bahtın açık olsun,Nureddinlerin söyledikleri olmayacak küçük kızım.


Dünya güvenli ve huzurlu bir yaşam için ortam yaratma çarelerini ararken, terör belasından nasıl kurtulacağını tartışırken.

Ülkede her üç kişiden biri borçlu ve icralıkken, fakir ve yoksul sayısı günden güne artarken, zevk, sefa içinde yaşayanlar rahatlığın verdiği güvenin kadir kıymetini bilmiyorlar.

Bazıları için yaşam güvenliği, terör belası, geçim sıkıntısı önemli değil. Onların derdi, kederi 6 yaştaki sabi küçük kızların, 25 yaşındaki erkeklerle evlenebilecekleri ve nikâh kıyabilecek gibi söz ve söylemlerle uğraşmaktır.

Aklını rüzgâra verenler, 6 yaşındaki kız çocukla, yirmi beş yaşındaki erkek nikâh kıyabilir ve evlenebilirler. Çalışan kadınlar fuhuş’a hazırlık yapıyor beyanlarıyla esas gündemi siyah perde ile örtüyorlar.

Bu söz ve söylemlerden sonra yoğunlaşan tepkiler üzerine, bu kez söylediklerinin kopyasını daha da muhkem hale getirerek 7 yaşındaki oğlan ile 25 yaşındaki kız için  nikâh kıyılabilir, nikâhlarında sakınca yoktur,

Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikâha engel bir durumun söz konusu olmadığı iddiasını sürdürüyorlar.

Vah Nureddin yine neler yaptın, neler ettin. Rüzgâra verdin aldı götürdü, aklını zayi ettin. Altı yaşındaki sabi kızlarla, 25 yaşındaki nikâh kıyıp evlenebileceklerini, bunda her hangi bir sakınca yoktur dedin. Nureddin sen nuru da, ışığı da gölgeledin.

Kızın yaşı 6, erkeğin yaşı 25, oğlanın yaşı 7, kızın yaşı 25 olsa da, dağ ile fare gibi olurlar eş dedin. Atıyorsun, tutturuyorsun, senin zarın hep düşeş. Bu söylediklerinle kime, kimlere hizmetediorsun bilmiyorsun.Nureddin sen nuru da, ışığı da gölgeledin.

Zevkte, sefada mısın, darda, zorda mısın, Yoksa saraya, köşke bir işaret mi verdin. Akla, vicdana sığmaz senin bu dediklerin, Ne olacak bu abuk, sabuk söz ve söylemlerin. Nureddin sen nuru da, ışığı da gölgeledin.

Birde topluma ümmetim diyorsun, Bu söylemin anlamını biliyor musun? Çalışan kadınlara dil uzatıyorsun, Çalışan kadınlar fuhuş’a hazırlık yapıyor diyorsun. Sıkışınca hemen geri adım atıyorsun, Bu kez önce söylediklerinin kopyasıyla gözleri boyalıyorsun. Nureddin sen nuru da, ışığı da gölgeledin.

Peki, Nureddin’in bu söyledikleri ile ilgili diğer vatandaşlarımız ne diyor. Bakınız onca yorumlar içinden sadece 4 yorumu yazımıza dâhil ettik.

Cahillik toplumun her kademesine yerleşmiş

29335  Oyla Cevap Yaz

Yahu bunları özel olarak mı çıkarıyorlar piyasaya?

35391  Oyla Cevap Yaz

çapali kartal - 4 saat önce

Küçük yaştaki kızların evliliği, bazılarının beyninde yuva yapmış, yüreklerini karartmış, silinmesi, temizlenmesi mümkün değildir. Onlar bu saçma sapan söz ve söylemleri dile getirmekle mutlu oluyorlar. Allah insana verdiği aklı iyiye, güzele ve hayra doğru kullandırsın.

 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ/ MERSİN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                               

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..